Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Αναστασιάδης: Η Κύπρος έχει κάνει ασκήσεις επί χάρτου για Grexit


Σκιές και ερωτήματα προκαλεί δήλωση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, σύμφωνα με την οποία η Λευκωσία έχει κάνει ασκήσεις επί χάρτου για το ενδεχόμενο Grexit.
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Κύπρος «προετοιμάζεται ή μελετά κάποια μέτρα στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ατυχήματος έστω», απάντησε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει ένας ανάλογος κίνδυνος. Αλλά επειδή, λέει μια κυπριακή παροιμία, του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, θέλω να σας βεβαιώσω ότι έχουν γίνει όλες οι ασκήσεις επί χάρτου στο όποιο ενδεχόμενο. Βεβαίως, δεν υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος επιρροής της κυπριακής οικονομίας πλέον, αλλά και για τον ελάχιστο που υπάρχει έχει προγραμματιστεί μια σειρά από μέτρα έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ακόμα περισσότερο».

Οι δηλώσεις Αναστασιάδη έγιναν σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο κύπριος πρόεδρος σειρά αναπτυξιακών μέτρων για την οικονομία της χώρας του καθώς και την πλήρη άρση σε όλους τους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων. Σημειώνεται, δε, ότι λίγο πριν από την επίμαχη δήλωση είχε πει πως η άρση των περιορισμών αποτελεί και «μια μορφή ψήφου εμπιστοσύνης» προς την Ελλάδα.
Πηγή tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου