Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Βαρουφάκης - Σόιμπλε στην Ουάσιγκτον, Κρούγκμαν στην Αθήνα Άτυπο Debate


Ενα άτυπο «debate» στην Ουάσιγκτον και μια ομιλία στην Αθήνα στρέφουν ξανά τους παγκόσμιους προβολείς στην ελληνική κρίση την Πέμπτη 16 Απριλίου και την Παρασκευή 17 Αριλίου.
Γιάνης Βαρουφάκης και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα «αναμετρηθούν» την Πέμπτη, με διαφορά 90 λεπτών, στην ανάλυση της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης στο ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον, ενώ την επόμενη μέρα στην Αθήνα και το Μέγαρο Μουσικής ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις για το εάν και πώς είναι βιώσιμο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Και τα δύο, παγκόσμιου ενδιαφέροντος γεγονότα θα μεταδοθούν live, διαδικυτακά, από το tvxs.gr.
Το συνέδριο στο ινστιτούτο Brookings γίνεται στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ (17-19 Απριλίου) στην Ουάσιγκτον. Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε θεματικό πάνελ με τίτλο: «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».

Μιάμισι ώρα αργότερα, τη δική του σκοπιά για την κρίση θα δώσει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετέχοντας σε έτερο πάνελ του συνεδρίου με θέμα «Η ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».
Η ομιλία Βαρουφάκη θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και στην προοπτική μιας νέας στρατηγικής συμφωνίας με τους ευρωπαίους και το ΔΝΤ, ενώ ο ελληνας υπουργός Οικονομικών θα απαντήσει και σε περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων. Μετά την ομιλία του, επίσης, θα έχει και ανταλλαγη απόψεων με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, πρώην αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και νυν αντιπρόεδρο του Brookings Κεμάλ Ντερβίς.
Πολ Κρούγκμαν στην Αθήνα - Europe: What next?
Στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής, στις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Εurope: What next?». Η ομιλία θα γίνει στην Αίθουσα Banquet και διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ADGI-INERPOST), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus.
Η εκδήλωση θα είναι στα αγγλικά και ελληνικά (με ταυτόχρονη μετάφραση). Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας . Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 16:00. Ο Κρούγκμαν θα μιλήσει για την πορεία και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας υπό το πρίσμα της ύφεσης που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές λιτότητας, καθώς και για το μείγμα πολιτικών που θα πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να καταστεί βιώσιμο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Τον Πολ Κρούγκμαν θα προλογίσει ο Γεράσιμος Αρσένης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση.
Πηγή tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου