Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Συνεδριάζει στο Παρίσι το «Brussels Group»

Το Ποντίκι


Στο… Παρίσι συνεδριάζει η «Ομάδα των Βρυξελλών», προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.
Η συνάντηση θα γίνει στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ και σύμφωνα με πληροφορίες, η αίθουσα προβλέπεται να είναι στη διάθεση των εμπειρογνωμόνων έως την ερχόμενη Τετάρτη.
Στο μεταξύ, η συνεδρίαση πραγματοποιείται μέσα σε κλίμα έντονων πιέσεων που καλλιεργήθηκε από μπαράζ ξένων δημοσιευμάτων τα οποία έκαναν λόγο για οικονομική ασφυξία, Grexit, διπλό νόμισμα κλπ.

Παρά την αυξανόμενη πίεση, το Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξεί για συμφωνία ώς το τέλος του μήνα -κι όχι στο Eurogroup της 24ης Απριλίου- σημειώνοντας πάντα ότι η συμφωνία πρέπει να σέβεται τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.
Ένας παράγοντας που μπορεί, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, να επηρεάσει καθοριστικά τι διαπραγματεύσεις είναι η πιθανή εκταμίευση 5 δις. ευρώ από τη Ρωσία μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ως προκαταβολή κερδών, που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης του αγωγού Turkish Stream.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου