Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Μαξίμου: Καλό κλίμα στο Brussels Group - Euroworking Group αύριο


«Σε πολύ καλό κλίμα και με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας» ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, οι συζητήσεις του Brussels Group. Αύριο Τετάρτη θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group. Από την Κομισιόν σημειώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν εποικοδομητικές αλλά συνεχίζονται μέχρι να υπάρξει τελική συμφωνία. 
Όπως τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές, οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η Ελληνική κυβέρνηση καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους. Έδωσαν επίσης στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των Ελληνικών προτάσεων.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν επίσης στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) που εκτυλίσσεται στην Αθήνα.
«Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη βούληση της να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας» σημειώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών από την πλευρά τους, ανέφεραν ότι συνεχίζονται ομαλά οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων με τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου