Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ... «ΚΥΠΡΟ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

iskra

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ* 
Να κατασπαράξουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό επιδιώκουν οι Γερμανοί, οι οποίοι έχουν πλέον ντοπαριστεί από την πολιτική ηγεσία τους και τα μέσα ενημέρωσης με ανθελληνικό μίσος στα όρια της υστερίας. Αυτό συνάγεται και από μια δήθεν «εμβριθή» ανάλυση που δημοσίευσε προχθές η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ, δεξιά φυσικά, με τίτλο «Τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από την Κύπρο» και υπότιτλο «Η νησιωτική δημοκρατία εισήγαγε στην κρίση ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και σταθεροποίησε την οικονομία-μοντέλο για την Αθήνα;». Και μόνο από την απλή ανάγνωση του υπότιτλου αντιλαμβάνεται αμέσως κανείς ότι σκοπός της δήθεν ανάλυσης είναι πρωτίστως να αποκρύψει τηληστεία που διέπραξαν οι Γερμανοί στην Κύπρο και την εν μια νυκτί ολοκληρωτική εξόντωση της Κύπρου ως χρηματοοικονομικού κέντρου, με την ενεργό βοήθεια και του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.
Επιπροσθέτως, θέλουν ουσιαστικά οι Γερμανοί συντάκτες της ανάλυσης να απειλήσουν τους Ελληνες με αρπαγή των καταθέσεών τους ώστε να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και έτσι αυτές να χρεοκοπήσουν όλες, με τελική επιδίωξη να συρθεί σαν σκουλήκι και να υποταχθεί στις εντολές του Βερολίνου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η «ανάλυση» δεν υπογράφεται από τον ανταποκριτή της εφημερίδας στην Ελλάδα -ο οποίος σημειωτέον είναι εγκατεστημένος στην Τουρκία (!) και από καιρό σε καιρό κάνει και καμιά βόλτα προς την Ελλάδα- αλλά από ανταποκριτές της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη.

Είναι φυσικά γελοίο να προτάσσει κανείς τους... ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο, όταν όλη η ουσία είναι ότι κατ' απαίτηση των Γερμανών και με κύριο όπλο στραγγαλισμού την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι Κύπριοι έκλεψαν από όσους είχαν την αφέλεια να έχουν καταθέσει τα λεφτά τους στις τράπεζες του νησιού περίπου... 30 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς!!! Δεδομένου ότι τα χρήματα εκλάπησαν διά της αρπαγής όλων των ποσών καταθέσεωνάνω των 100.000 ευρώ, δεν αισθανόμαστε φυσικά συμπόνια προς αυτούς τους καταθέτες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν σημειώθηκε ωμή ληστεία εις βάρος τους. Είναι επίσης πραγματικά καραγκιοζιλίκιατα περί «σταθεροποίησης» της κυπριακής οικονομίας μετά την αρπαγή των χρημάτων των καταθετών και τον εκμηδενισμό της ως χρηματοοικονομικού κέντρου. Για ποια «σταθεροποίηση» μιλούν οι Γερμανοί; Το 2008 το δημόσιο χρέος της Κύπρου ήταν μόλις 48,3% του ΑΕΠ, αλλά το 2013, τη χρονιά της ληστείας και της αρπαγής των καταθέσεων, το δημόσιο χρέος... απογειώθηκε στο 112% του ΑΕΠ!!!Εκτινάχθηκε δηλαδή τη χρονιά της «σωτηρίας» της Κύπρου κατά περίπου... 25 εκατοστιαίες μονάδεςσε μία χρονιά -από 86,6% που ήταν το 2012! Να δούμε πού θα βρίσκεται το 2014, καθώς τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) αναμένονται στις 22-23 Απριλίου. Αυτά είναι τα «χαΐρια» της Κύπρου μετά τη «σωτηρία» της από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους, με την ΕΚΤ να λειτουργεί ως σκοινί της θηλιάς που απαγχόνισε την Κύπρο ως οικονομικό κέντρο στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή καθαυτήν πάντως η σύγκριση της Ελλάδας με την Κύπρο είναι εντελώς φαιδρή.
Η Ελλάδα δεν αποτελεί βεβαίως χρηματοοικονομικό κέντρο, το οποίο να θέλει το Βερολίνο να εξοντώσει, αφού έτσι κι αλλιώς τα λεφτά που έκλεψαν οι Γερμανοί και οι Κύπριοι ήταν λεφτά πρωτίστως Ανατολικοευρωπαίων ολιγαρχών, δευτερευόντως κάποιων Αράβων και τριτευόντως μερικών Ελλήνων -καθόλου δηλαδή Γερμανών ή άλλων Ευρωπαίων, οι οποίοι προτιμούν το Λουξεμβούργο, το Λιχτενστάιν, τα νησιά της Μάγχης και τους υπερπόντιους φορολογικούς παραδείσους, πέρα φυσικά από την «αθάνατη» Ελβετία.
Οπως προείπαμε, η ουσία είναι πως οι Γερμανοί θέλουν να απειλήσουν όλο τον ελληνικό πληθυσμό μεκατάσχεση των καταθέσεών του, έτσι ώστε να υπονομεύσουν εντελώς και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να το οδηγήσουν σε χρεοκοπία. Για να συγκαλύψει μάλιστα τον ρόλο της Γερμανίας στην υπόθεση αυτή και να θολώσει τα νερά, η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» έχει τη δήλωση κάποιου οικονομικού παράγοντα του τραπεζικού συστήματος ότι δήθεν «η ΕΚΤ έχει το κλειδί στο χέρι για το Grexit», την αποβολή δηλαδή της Ελλάδας από το ευρώ. Ακόμη και αυτός ο τύπος όμως σπεύδει να προσθέσει ότι «δεν ανήκει στις αρμοδιότητές της» να προκαλέσει η ΕΚΤ την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, χωρίς πολιτική εντολή. «Η εισαγωγή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα παραμένει μια επιλογή σε διαρκή διαμάχη μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της, αν και μια επίθεση του αρχηγού της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ αρχικά συνάντησε περιορισμένη απήχηση», αναφέρει η αρχή του άρθρου, προς λύπη των Γερμανών.  
*Δημοσιεύθηκε στο ''ΕΘΝΟΣ'' την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου