Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Από Απρίλη σε Μάη η απόφαση για τη δόση, λένε τώρα οι πιστωτές Χρόνο... καθυστέρηση


Νέα παράταση στο «μαρτύριο της σταγόνας» απειλούν να δώσουν οι ευρωπαίοι εταίροι, διαμηνύοντας ότι είναι μάλλον απίθανη η λήψη απόφασης για την Ελλάδα στο Eurogroup  της 24ης Απριλίου και δείχνοντας ως νέο χρονικό ορόσημο την 11η Μαίου.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Handesblatt ότι το Eurogroup της 24ης Απριλίου πολύ δύσκολα θα προχωρήσει σε απόφαση για εκταμίευση χρημάτων προς την Αθήνα. Οπως είπε, είναι πιθανότερο, στο Eurogroup  που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λεττονίας, να υπάρξει "ένας απολογισμός της προόδου" στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με διπλωμάτες της ΕΕ που επικαλείται η εφημερίδα, η απόφαση για απελευθέρωση των κεφαλαίων ενδέχεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαϊου.

Η νέα, διαγραφόμενη παράταση φέρνει και πάλι τις κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα σε οριακό χρονικό σημείο, καθώς στις 12 Μαίου πρέπει να αποπληρωθεί η επόμενη δόση προς το ΔΝΤ. Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο λόγος για τις καθυστερήσεις είναι η απροθυμία της Αθήνας να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας, ενώ δεν υπάρχει και δείγμα γραφής για πρόοδο στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων. 
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει στα σημεία αυτά. "Περιμένουμε από την Ελλάδα μια αξιόπιστη δέσμευση για τις μεταρρυθμίσεις. Επειγόντως", τόνισε. 
Νωρίτερα, πάντως, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχινάς, είχε δηλώσει πως «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη» και εξέφρασε την ελπίδα «πως θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα στο  Εurogroup της 24ης Απριλίου».
Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει το πλήθος των δημοσιευμάτων και δηλώσεων για τα αποθέματα ρευστότητας της Ελλάδας και τα σενάρια περί Grexit .
«Δεν μας αφορά ο θόρυβος που γίνεται, μας ενδαφέρει η ουσία».

Πηγή tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου