Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείματος


Τη δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά Ταμεία, προκειμένου να μην υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, επανέλαβε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης.

«Είναι σαφής η δέσμευσή μας» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξής του στον ΑΝΤ1.
 
«Τι δημοσιονομικό κόστος έχει το αν θα υπάρχουν ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα μας, όταν αυτό είναι στον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου;» διερωτήθηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ για το θέμα των ομαδικών απολύσεων τόνισε:
 
«Φανταστείτε να μιλάς για ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα, που είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία».

 
Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και στο ερώτημα εάν έχουν γίνει αποδεκτές οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ο κ. Σκουρλέτης παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη στο Reuters, σημειώνοντας ότι «αποκαθιστά τα πράγματα όπως πραγματικά είναι, χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης».
 
Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπου ουσιαστικά είχαν εκχωρήσει το αυτονόητο δικαίωμά τους, είχαν αδιαφορήσει για την εντολή που είχαν λάβει από το ελληνικό λαό να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου