Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ζήτημα εθνικής ασφάλειας

Νέα Πολιτική


του Μελέτη Μελετόπουλου*
Το να είναι κανείς λαθρέμπορος είναι ποινικό αδίκημα και επισύρει την προβλεπόμενη ποινή που θα επιδικάσει η αρμόδια δικαστική αρχή. Το να διακυβεύει, όμως, κάποιος την ασφάλεια της πατρίδας του με παράνομες δραστηριότητες, είναι εθνικό έγκλημα. Και στην εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο που διανύουμε, όπου μαίνεται ένα είδος ιδιότυπου παγκοσμίου πολέμου τρομοκρατίας μεταξύ Δυτικού Πολιτισμού και φονταμενταλιστών, πρέπει επειγόντως να κατασκευασθούν μηχανισμοί πρόληψης και ελέγχου αυτής της κατηγορίας των παράνομων δραστηριοτήτων.
Σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Zaman”, το οποίο αναλυτικά παρουσιάζει η χθεσινή ΚΟΝΤΡΑ, Έλληνες πλοιοκτήτες αναφέρονται ως λαθρέμποροι-προμηθευτές πετρελαίου των τζιχαντιστών στη Μεσόγειο. Σύμφωνα, μάλιστα, με το δημοσίευμα, οι αμερικανικές και βρεταννικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν την Ελλάδα ως κέντρο στρατολόγησης του Ισλαμικού Κράτους (χαλιφάτου). Κατά τις πληροφορίες αυτές, από υποκλαπείσες συνομιλίες προκύπτει ότι πυρήνες τζιχαντιστών είναι εγκατεστημένοι στην ελληνική πρωτεύουσα, και μάλιστα ένας επιχειρησιακός πράκτορας του χαλιφάτου βρισκόταν για έναν ολόκληρο μήνα στην Αθήνα.

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, η Ελλάδα θα τεθεί στο στόχαστρο ολόκληρου του δικτύου ασφαλείας των Μεγάλων Δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσσίας, Μ. Βρεταννίας, Γαλλίας κλπ.) που μάχονται τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Υπουργεία Εξωτερικών, Γενικά Επιτελεία, Μυστικές Υπηρεσίες, θα θεωρήσουν το Ελληνικό κράτος διάτρητο, ανίκανο να αντιμετωπίσει την διείσδυση και την επέλαση του τζιχαντισμού, αναξιόπιστο σύμμαχο ή, ακόμα χειρότερα, αμφίρροπο ως προς την διεθνή του θέση. Ταυτόχρονα, θα εμφανισθεί η Τουρκία ως «προμαχών του δυτικού συστήματος ασφαλείας», όπως αυτοπροσδιοριζόταν κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, και θα επιχειρήσει να συγκαλύψει το γεγονός ότι αποτελεί η ίδια βασική δεξαμενή στρατολόγησης τζιχαντιστών αλλά και κράτος ισλαμικού και αντιδυτικού προσανατολισμού.
Με δυο λόγια, η στοχοποίηση της Ελλάδας θα διευκολύνει την Τουρκία να «θολώσει τα νερά» έναντι της Δύσης. Η Ελλάδα βρίσκεται, στην σύγκρουση του δυτικού κόσμου με τους τζιχαντιστές, σε καίριο γεωστρατηγικό στίγμα, στην  μεθόριο των δύο αλληλοσυγκρουόμενων κόσμων. Για άλλη μία φορά στην ιστορία της, είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει ως ασπίδα της Δύσης (στην οποία συμπεριλαμβάνεται, παρά το ουκρανικό ζήτημα, και η βαλλόμενη από τους τζιχαντιστές Ρωσσία).
Απαιτείται ένα σύγχρονο και λειτουργικό πλέγμα μηχανισμών ασφαλείας, που να θωρακίσει την χώρα από τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν πολύ κοντά μας αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Χωρίς ψευδαισθήσεις, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς πομπώδεις εξάρσεις και διακηρύξεις, με μόνον γνώμονα την συλλογική μας ασφάλεια, την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και το εθνικό μας συμφέρον. Και, προπαντός, πατάσσοντας κάθε ανεύθυνη ιδιωτική ή δημόσια συμπεριφορά, που μπορεί να εκθέσει την χώρα σε κίνδυνο.

*Διευθυντής της Νέας Πολιτικής (Δημοσιεύθηκε στο Kontra News)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου