Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Γιατί τό σκηνικό από τη κυβέρνηση, όταν η χώρα ζει με ανάσες;

Νέα Κρήτη


Γιατί στην Ελλάδα των παραισθήσεων και της ψευτιάς όλα είναι δυνατά. Στα 3 δισ. στον ιδιωτικό τομέα η στάση πληρωμών και "διερωτάσθε" αν η Ελλάδα χρεοκόπησε;
Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Μη φοβάστε, τη τρίτη χρεοκοπία θα την καταλάβετε όσο χαμηλό IQ και αν έχετε.
Στον άρρωστο που θεωρεί ότι είναι και μάγκας δεν πρέπει πάντα να λέγεται η αλήθεια, όταν το παραμύθι τον κάνει ευτυχισμένο. Αυτό το παραμύθι, η παραζάλη, η παραπληροφόρηση γύρω απο το τί συμβαίνει και το τί δεν συμβαίνει θα κάνει μετανάστες τη σημερινή νεολαία που βρίσκει διέξοδο για να εκφρασθεί στην κοινωνική απομόνωση και στην απαλλαγή από τους κανόνες. Συντηρητικός εγώ; Όχι δα. Αυτή τη στιγμή μια μύγα είναι πάνω στη μύτη σας και εσείς νομίζετε ότι είστε στη business class της Ευρωζώνης.
Δεν είμαι με κανένα και δεν γράφω ποτέ εναντίον κανενός με στόχο να τον μειώσω. Απλά πιστεύω, ότι η παρουσίαση επιπλέον εκδοχών και η συζήτηση γύρω από την ουσία ενός προβλήματος είναι πιο σημαντική από το να ασχολείται κανείς με το τί παίζεται στην εξέδρα. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο απο αυτό που λέω, Για το λόγο αυτό οι λύσεις είναι σε επίπεδο ποδοσφαίρου, καφενείου, τουριστικού προορισμού ή happening.
Η κυβέρνηση μέσα απο τη καθημερινή παραχή συλλογικής ανασφάλειας και πόνου τυφλώνει καθημερινά τον λαό για να μην έχει καθαρή εικόνα του τί συμβαίνει. "Το μέλλον δεν προβλέπεται" λένε. Λάθος. Με κάποιες προϋποθέσεις προβλέπεται.


Απαραίτητο το σκηνικό δυστυχίας
Στην Ελλάδα έχει στηθεί σκηνικό για να δικαιολογηθούν τα επερχόμενα με ταχύτητα φωτός swaps αλά Σημίτη που θα έχουν στόχο την εκμετάλλευση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, στις οποίες προστέθηκε και η εκκλησιαστική που την εκμεταλλευόντουσαν μέχρι τώρα άλλοι. Παράλληλα, το πλαστικό χρήμα του Βαρουφάκη θα αυξήσει τη ρευστότητα στις τράπεζες και αποτελεί μια μεταβατική κατάσταση προς το χειρότερο, αφού θα φέρει ακρίβεια στη κατανάλωση από τη μείωση των εξαγωγών.

Πολιτικά αιωρήματα και πολιτικοί
Η κυβέρνηση αποτελεί ένα αιώρημα στο κόσμο της πραγματικότητας. Δεν είναι μέλος της. Καμία κυβέρνηση της Ελλάδας μέχρι τώρα δεν ήταν. Την ανάπτυξη την κάνει κανένας μόνος του ενώ πολιτικές λύσεις δεν υπάρχουν, αφού στο τέλος πρέπει πάντα να γίνεται ένας λογαριασμός.
Ο Πούτιν π.χ. μπορεί να θέλει να γίνει ο Ρωσικός αγωγός αλλά έρχεται η τεχνολογία και το οικονομικώς υπάρχειν π.χ. της ΕΕ, που διαστρεβλώνει κάθε σκέψη που αποκλίνει από τις πραγματικές διαστάσεις. Αυτό δεν γίνεται αντιληπτό στην Ελλάδα, γιατί η χώρα ζει απομονωμένη ακόμη και γεωγραφικά από τη πραγματικότητα και τις εξελίξεις.
"Λάθος" αντίληψη της Γεωστρατηγικής και της Τεχνολογίας με σκοπό άλλο…
Η μη αντίληψη της πραγματικότητας κάνει χρονοβόρα τη κάθε απόφαση και δραστηριότητα της κυβέρνησης. Αυτό είναι κατά της ανάπτυξης και της αύξησης του δείκτη ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Για να το πω πιο λαϊκά, όταν οι άλλοι πάνε στον Άρη εσύ δεν πρέπει να θαυμάζεις την Ακρόπολη για να δικαιολογείς ότι αιώνες μετά κοιμόσουνα και ακόμη κοιμάσαι.
Ένα νέο Περού στη Βαλκάνια στήνει ο Τσίπρας.
Και όλοι ξέρουν… Η ανάπτυξη απέκτησε αριστερές τσέπες.
Σκηνικό βαθειάς πτώχευσης από το Μικρό Σκηνοθέτη.
Για μεγαλύτερο και πιο δικαιολογημένο ξεπούλημα των πάντων.
Δάνειο στο Δάνειο, αρκεί ο τροχός να γυρίζει…
Μετά τους φόρους, τα φοροδάνεια της ξεφτύλας αρκεί να μη βελάζουν τα πρόβατα.
Από το Χρεοκόπη των Λαγουμιών και της Βροχής,  στα μυστικά του Βοσπόρου
Στο χάρτη της κορυφής βλέπετε διάφορες εκδοχές δρόμων του Ρωσικού φυσικού αερίου προς την ΕΕ. Κάθε μία έχει άλλο στόχο και άλλη αντιμετώπιση. Θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να αναπτύξω όλες τις εκδοχές.
Θα σας δώσω μερικά σημεία κλειδιά, μήπως γίνετε σοφότεροι…
H Ρωσία δεν διαθέτει σταθμό καθαρισμού φυσικού αερίου και παραγωγής LNG στη Μαύρη θάλασσα. Έχει ένα σταθμό παραγωγής LNG στα Βόρεια και νομίζω ένα ακόμη στα ανατολικά που της τον έχουν φτειάξει Ιάπωνες.
Η Ρωσία δεν διαθέτει γενικά πολλούς σταθμούς καθαρισμού φυσικού αερίου αλλά και παραγωγής LNG. Η Ρωσία είναι πολύ πίσω τεχνολογικά και κάνει κακή χρήση της ενέργειας που διαθέτει. Η ανάπτυξη γραμμών τραίνων ταχείας μεταφοράς και προϊόντων γύρω απο την ενέργεια θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα της αντί να χάνεται σε αντιπερισπασμούς και άσκοπες αντιπαλότητες. Για την ιστορία, τα Κινέζικα τραίνα ταχείας μεταφοράς έχουν Ιαπωνική Τεχνολογία.
Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται απο τη Τουρκία στη Ρωσία να περάσει υποθαλάσσια αγωγό φυσικού αερίου μέσα από το Βόσπορο που να φτάσει στα Ελληνικά παράλια της Θράκης ή σε κάποιο Ελληνικό νησί που θα έχει εργοστάσιο LNG ή εργοστάσιο συμπίεσης ή εργοστάσιο CNG.
Η ΕΕ δεν είναι σίγουρο ότι θα επιτρέψει τη παροχή του Ρωσικού αγωγού να μπει στα Ελληνικά σύνορα, όσο η Ελλάδα είναι μέλος της και μόνο σαν μέλος της είναι χρήσιμη σε Ρωσία και Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι οι εφοπλιστές δεν θα πληρώνουν φόρους, θα φτιάχνουν μαούνες στην Κίνα και θα ξεπουληθούν από τις αριστερές τσέπες όλες οι γραμμές μεταφοράς και τα σημεία στάθμευσης της χώρας σε τρίτους.
Τα συμφέροντα των εφοπλιστών της Ελλάδας είναι κατά μιας σοβαρής εθνικής πολιτικής στην ενέργεια. Ο Εθνικός Ταμίας των λαγουμιών προωθεί το καρκινογόνο λιγνίτη ενώ η τιμή της κιλοβατώρας απο ΑΠΕ είναι αδικαιολόγητα υψηλή σε όλη την ΕΕ. Ο λόγος είναι γιατί επιθυμείται να είναι ανταγωνιστική η χρήση του LNG από τις ΗΠΑ και το γεγονός ότι η Γερμανία έχει άφθονο φυσικό αέριο κατευθείαν από αγωγό από τη Ρωσία. Η διαφορά στη τιμή για το Βορρά και το Νότο είναι κάτι πολύ σημαντικό στην ανάπτυξη της Γερμανίας και την αύξηση της διαφοράς της ανταγωνιστικότητάς της. Η Αγγλία των τραπεζιτών και των πελατών-εφοπλιστών αντί αγωγού "παίζει" με το LNG. Τεχνητά νησιά οι κοπρίτες εκεί δεν ξέρουν να φτιάξουν;
Η ΕΕ είναι υπέρ της μεταφοράς LNG παραποτάμια, απο Αξιό και Έβρο (χάρι στη ΜΟΜΑ του στρατού…). Επιπλέον, στόχος της είναι η έξοδος της FYROM και της Βουλγαρίας στα διεθνή ύδατα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Τα ανταλλάγματα για τη παροχή αυτή στις χώρες αυτές, θα τα εισπράξουν κάποιοι που πληρώνουν φόρους 25% στη Κίνα αλλά πεντάρα στην Ελλάδα, όπως και κάποιοι πολιτικοί με αριστερές τσέπες και με πρόβλημα μνήμης στη φορολόγηση των εφοπλιστών. Για το λόγο αυτό οι Ρώσοι "φιλέλληνες" επιθυμούν το εργοστάσιο παραγωγής LNG να γίνει στη Τουρκία και όχι στην Ελλάδα;
Οι εφοπλιστές της Ελλάδας που δεν πληρώνουν φόρους σε Ελλάδα και Κύπρο, δύο χώρες της ΕΕ που κατά σύμπτωση χρεοκόπησαν, δεν επιθυμούν αγωγούς φυσικού αερίου αλλά LNG ή CNG για να εξοικονομούν από τις μεταφορές. Μαζί με τη Τουρκία παίζουν το παιγνίδι των Αράβων (βλέπε Κατάρ) στη περιοχή.
Δεν είναι τυχαίο που η Τουρκία δεν εξορύσσει το φυσικό της αέριο από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Δεν είναι τυχαίο που η Ρωσία της δίνει πυρηνικά εργοστάσια. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα κόμματα τα έχουν απορρίψει και ότι στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη. Είναι και αυτές οι ΜΚΟ και οι πατριώτες με καράφλα που έγιναν βουλευτές και που προηγουμένως είχαν δουλέψει σε Αμερικάνικες κυβερνητικές οργανώσεις. Οι λύσεις των SWAPS αλά Σημίτη για δάνεια δεν με εξέπληξαν στο κυβερνητικό πρόγραμμα και δεν αναφέρομαι αυτή τη φορά στο Βαρουφάκη, αυτός έχει τρίχες στο κεφάλι του…
Η εξαγωγή των Ελληνικών υδρογονανθράκων είναι εκτός σκέψης. Η μεγάλη παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα και η σιωπή των Ελλήνων πολιτικών έχουν διαχρονικά πατέρα και τσέπες, που ξεκινούν από το Κόλπο και φτάνουν στις ΗΠΑ και στις εκλογές τους…
Τα σύνορα δύο χωρών θεωρητικά είναι περιοχή ουδέτερη από την οποία θα μπορούν στο μέλλον να περνούν γραμμές μεταφοράς και γραμμές ισχύος γενικότερα από τρίτους.
Η μεταφορά CNG, LNG και ηλεκτρικής ενέργειας με τραίνα (για το θέμα χρήσης μπαταριών υψηλής ισχύος έχω μιλήσει όταν όλοι στην ΕΕ κοιμόντουσαν με πρώτους τους Γερμανούς), όπως και η χρήση του LNG στη κίνηση οχημάτων είναι θέματα στα οποία πρέπει η Ελλάδα και η ΕΕ να εστιάσουν. Αυτό αφορά και τους εφοπλιστές και τους Άραβες. Η Ρωσία που σε κάποιες περιοχές της έχει μεγάλη ηλιοφάνεια θα έπρεπε να σκέφτεται πιο έξυπνα για να μη τη προλάβουν οι εξελίξεις στη Σαχάρα. Οι εφοπλιστές μπορούν να μεταφέρουν στην ΕΕ επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με τα πλοία τους αντί για LNG απο την Αφρική…
Το Ρωσικό φυσικό αέριο δεν έχει σταθερή ποιότητα και έρχεται βρώμικο στην ΕΕ. Με την έννοια αυτή θεωρώ λάθος τον τρόπο που κοστολογείται η μονάδα ηλεκτρικού ρεύματος στην ΕΕ και φυσικά και στην Ελλάδα. Δεν με ξενίζει το γεγονός γιατί διακρίνω καθαρά πλέον τις νοοτροπίες διεθνώς. Σκεφτείτε τον Τσίπρα τί διακρίνει με τα γυαλιά ηλίου που φοράει ή τον Καμμένο. Σκεφτείτε τις οικολογικές οργανώσεις-εργαλεία που αγνοούν το θέμα της διάδοσης του θείου στην ατμόσφαιρα…
Τo Ρωσικό CNG είναι μια άλλη αμαρτωλή λύση αφού η ποιότητα του και ο προσδιορισμός της τιμής του προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για παράνομο κέρδος από το Ρωσικό φυσικό αέριο. Δεν μου κάνει εντύπωση πως ελέγχονται οι τιμές στη Γερμανία και την ΕΕ. Όλοι παρέα είναι.
Ερωτήματα που έχουν ήδη απαντηθεί
Ποιούς δεν φορολογεί η κυβέρνηση είπαμε;
Για ποιούς δουλεύει η κυβέρνηση είπαμε;
Ποιοί πληρώνουν φόρους είπαμε;
Γιατί δεν ενδιαφέρονται τα ΜΜΕ για αυτούς που δεν πληρώνουν φόρους είπαμε;
Γιατί τα ΜΜΕ ενδιαφέρονται μόνο για αυτούς που πληρώνουν φόρους είπαμε;
Γιατί κάποιοι μήπως ενισχύουν το "ηθικό" τους;
Στη Τράπεζα Ανάπτυξης ή Κυριαρχίας ή Τράπεζας Αριστερής Τσέπης για έκδοση SWAPS έναντι εσόδων απο την εκμετάλλευση της ιδιωτικής, της δημόσιας και της εκκλησιαστικής περιουσίας, ποιά Τράπεζα Κινέζικη θα συμμετέχει είπαμε; Θα είναι μέσα και oι Γερμανοί από τη πίσω πόρτα (μέσω Κίνας);

Η παρανοϊκή ψήφος
Έχετε καταλάβει τί ψηφίσατε; Δεν ψηφίσατε την επόμενη κυβέρνηση, δεν ψηφίσατε αριστερή κυβέρνηση, ψηφίσατε το επόμενο στάδιο κατεδάφισης της Ελλάδας. Η επίσκεψη Βαρουφάκη στον Ομπάμα είναι για φολκλόρ μόνο.
Σε λίγο θα κοροϊδεύουν οι πάντες απέξω αυτά που θα γίνονται στην Ελλάδα αλλά εσείς στη κοσμάρα σας.
Θα βλέπετε τα τραίνα να περνούν έξω από τη πόρτα σας αλλά δε θα ανήκουν ούτε σε εσάς ούτε θα έχετε λεφτά για να ταξιδέψετε με αυτά.
Θα χαμογελάτε σαν να καταλαβαίνετε, όπως και τώρα. Θα είστε σαν τους τρελούς που ζουν σε όνειρο.
Θα με θυμηθείτε.
Συμμορίες συμφερόντων κλπ.
Μήπως και η Ρωσία τα έχει βρει με τους εφοπλιστές της Ελλάδας, ευελπιστώντας με τις μαούνες τους να μεταφέρουν το LNG τους στην ΕΕ μέσω Έβρου και Αξιού χωρίς να φορολογούνται, γιατί οι τσέπες είναι τώρα αριστερές;
Με αυτούς που παρασιτούν στην Ελληνική οικονομία κάνουν "δουλειές" οι Ρώσοι και οι Κινέζοι;
Τους εφοπλιστές και τους ολιγάρχες των εξοπλιστικών συγκαλύπτει η Μέρκελ; Τον Χριστοφοράκο γιατί δεν τον στέλνει στην Ελλάδα;
Δεν υπάρχει αριστερά στην Ελλάδα
Η ΔΗΜΑΡ "αριστερά" ήταν;
Το ΠΑΣΟΚ ήταν σοσιαλιστικό;
Το ΚΚΕ δέχτηκε τελικά οικονομικό έλεγχο;
Μονόχειρες  και υπότροφοι συμφερόντων σε λανθάνουσα κατάσταση είναι όλοι. O Eθνικός Ταμίας σε ποιούς τα ακουμπάει;
Κάτι ακόμη…
Οι αγαπημένοι των εφοπλιστών FT δεν ξέρουν απο υδρογονάνθρακες, εγώ όμως είχα προβλέψει ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει υδρογονάθρακες στο υπέδαφός της. Μετά βγήκαν κάποιοι άγγλοι επιστήμονες με ανακοινώσεις και ισχυρίζονταν ότι η αφαίρεση υδρογοναθράκων απο παντού στη γη θα μείωνε τη θερμοκρασία της. Να γιατί στα κράτη του Κόλπου η δροσιά αυξήθηκε…
Η Bild τα βρήκε με το Κουρή και θα εισάγει περγαμόντο στη Γερμανία; Κάτι έχω καταλάβει…
H κυβέρνηση των αιωρημάτων δεν πρέπει να μπερδεύει τις τιμές τους φυσικού αερίου με αυτές του πετρελαίου. Το λέω γιατί έχουν αρχίσει και πάλι να παίζουν με τις ορολογίες γύρω από τις τιμές. Το τραγικό είναι ότι η τιμή των πατρελαιοειδών αυξάνει πολύ στα νησιά, χωρίς η κυβέρνηση να το έχει παρατηρήσει, όπως και το γεγονός ότι ενώ επι έξι μήνες οι τιμές είχαν πέσει διεθνώς στα πετρέλαια η Ελλάδα κράταγε τις τιμές της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ. Tυχαίο;
Η περιφορά του επιταφίου ξεκίνησε πρώτα στις ΗΠΑ [Βαρουφάκης] με πρώτο το IMF. H Βραζιλία δεν μάσησε. O Σόιμπλε κάνει τη πάπια. Θέλω να δω πόσοι θα μείνουν στη κηδεία…
Υπενθυμίζω, ότι στην Ιαπωνία δεν απαγορεύεται σε κανένα να ομιλεί. Στην Ελλάδα αντίθετα ο ορθός λόγος κρύβεται.
Στην Ελλάδα προτιμούν αντί για ανάπτυξη να παίζουν Ξυστό και στο Ξυστό θα μείνουν…
Χρήσιμοι νέοι όροι που μάθατε σήμερα…
Πολιτικό Αιώρημα
Τσίπρας, ο Μικρός Σκηνοθέτης
Ο Αριστερός Πινόκιο
Η Τράπεζα Αριστερής Τσέπης και Ανάπτυξης (SWAPS αλά Σημίτη για δάνεια)
Ελλάδα - Το Περού των Βαλκανίων (ΔΝΤ και ΟΟΣΑ)
Η παρανοϊκή ψήφος
Ο Χρεοκόπης των Βαλκανίων
Ηλιευτράπελα της Βουλής
Το λάστιχο επί δύο ημέρες δεν φούσκωνε
Ζωοδάνεια, φοροδάνεια, τροφοδάνεια
Aριστερή λογική με μεγάλη τσέπη
Δεξιά λογική χωρίς τσέπη
Στη ΔΕΗ ακόμη οι υπάλληλοι δεν πληρώνουν το 80% του λογαριασμού; Oι εκκλησίες και τα ΜΜΕ πληρώνουν ΔΕΗ; Αν δεν πληρώνουν, τότε ο λαός γιατί πρέπει να πληρώνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου