Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η Ελλάς ως καμικάζι μόνο θα σωθεί

Νέα Κρήτη


Τελευταία ο κόσμος όλος επάγωσε με την απόφαση Γερμανού απελπισμένου πιλότου να ρίξει το αεροπλάνο του επάνω στα βράχια των Άλπεων παρασύροντας στο θάνατο 150 ζωές. Άλλος τρόπος για μας δεν υπάρχει. Στην εποχή της καπιταλιστικής σατανοκρατίας όπου ένας στους δύο Δυτικούς πολίτες πάσχει αποδεδειγμένως από σχιζοφρένεια και κατάθλιψη, ο καμικάζι έχει γίνει το πρότυπο της αντιστάσεως.
Πρέπει λοιπόν να κηρύξουμε πτώχευση, αν βγούμε από το ευρώ και να πέσουμε στον γκρεμό για να σωθούμε. Κάποτε σε γέφυρα της Μοντρεάλης, δύο νεαροί μπλόκαραν με το αυτοκίνητό τους, το αυτοκίνητο νεαράς γυναίκας επειδή αυτή απλώς τους είχε προσπεράσει. Την κατέβασαν από το όχημά της, την σήκωσαν στα χέρια τους και την επέταξαν στα ύδατα από επάνω από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να τη σκοτώσουν.
Αυτές τις ημέρες, το Πανεπιστήμιο της Οττάβας, εζήτησε από τους καθηγητές και φοιτητές τους να συντάξουν ο καθένας ένα κείμενο με τις ιδέες τους για το πώς προβλέπεται να είναι ο κόσμος σε εκατό χρόνια. Τα κείμενα αυτά θα συλλεχθούν σε μία μεταλλική θήκη, η οποία και θα σφραγιστεί στο εσωτερικό μίας προτομής φιλοσόφου, στο χώρο του Πανεπιστημίου, για να ανοιχτεί σε εκατό χρόνια, πιο συγκεκριμένα το 2114 ώστε οι άνθρωποι του μέλλοντος να μάθουν ποιες ήσαν οι ανησυχίες, τα όνειρα και η προσδοκίες της σημερινής μας εποχής.

Τα κείμενα αυτά πρέπει κανονικά να συνταχθούν σε μία από τις δύο επίσημες γλώσσες του Καναδά, τα γαλλικά ή τα αγγλικά. Επειδή η δική μου πρόβλεψη είναι ότι σε εκατό χρόνια τα ελληνικά θα έχουν καθιερωθεί ως παγκόσμια γλώσσα, ενώ τα αγγλικά και τα γαλλικά θα έχουν συρρικνωθεί σε επαρχιακές γλώσσες, έγραψα το σύντομο κείμενό μου μόνον στα ελληνικά για να διευκολύνω την ανάγνωσή του και τους πολίτες του κόσμου στον ΚΒ' αιώνα. Ιδού λοιπόν αυτό το κείμενο:
Προβλέπω ότι το 2114, για τον πλανήτη μας, θα υπάρξουν τα παρακάτω:
1. Ο πλανήτης Γη δε θα έχει καταστραφεί.
2. Οι άνθρωποι θα ζουν και σε άλλους πλανήτες.
3, Παγκόσμια γλώσσα θα είναι η ελληνική.
4. Παγκόσμιος πολιτισμός θα είναι ο ελληνικός.
5. Οι τεράστιες καταστροφές από πλανητικό πυρηνικό πόλεμο στους ανθρώπους, στις πόλεις και το κλίμα, θα έχουν επουλωθεί.
6. Ο καπιταλισμός θα έχει παύσει να υπάρχει ως παγκόσμιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σύστημα.
7. Τα εθνικά κράτη θα έχουν παύσει να υπάρχουν αλλά η ειρήνη θα συνεχίσει να είναι ένα άπιαστο όνειρο.
Του Δημήτρη Κατσίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου