Σάββατο 11 Απριλίου 2015

«Αντικειμενική ενημέρωση», όπως λέμε «διορισμός»

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ενημερώνει σωστά και αντικειμενικά. Τι θα λέγατε λοιπόν να δούμε μερικούς από τους αντικειμενικούς δημοσιογράφους που παρελαύνουν καθημερινά από τους τηλεοπτικούς δέκτες μας;
Mega channel – Απόστολος Μαγγηριάδης
tzima_magiriadis-300x194O πολιτικός συντάκτης που «φυτεύτηκε» στο πολιτικό ρεπορτάζ από το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού Χάρη Παμπούκη, του οποίου ήταν υπάλληλος (δείτε τον διορισμό του ΕΔΩ). Ο Α. Μαγγηριάδης, νεαρός και παντελώς άγνωστος μέχρι τότε δεν ακολούθησε την παραδοσιακή πορεία ενός ρεπόρτερ που ανεβαίνει ένα-ένα τα σκαλιά μέχρι να φτάσει να του εμπιστευθούν το πολιτικό ρεπορτάζ ως είθισται. Χωρίς να έχει κάνει καμία δημοσιογραφική επιτυχία, αποκάλυψη ή έστω κάποια αξιόλογα ρεπορτάζ, μετά την αποχώρησή του «μέντορά» του από το πολιτικό προσκήνιο, προσγειώθηκε ως αλεξιπτωτιστής στο πολιτικό ρεπορτάζ του Mega.
Skai tv – Βασίλης Μπεσκένης
2015-04-03-10-50-44Μπαινοβγαίνει με εντυπωσιακή άνεση από τα γραφεία τύπου των υπουργών της ΝΔ στα ΜΜΕ και αντίστροφα. Συνεργάτης του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο παρελθόν, βρέθηκε στη συνέχεια στην ΕΡΤ, μετά το κλείσιμό της πήγε στο γραφείο τύπου του Άδωνη Γεωργιάδη (δείτε τον διορισμό του ΕΔΩ) -τον οποίο μάλιστα συνόδευε χωρίς προφανή λόγο και σε πληρωμένα από το δημόσιο ταξίδια στην Αμερική και όχι μόνο- και όταν ο τελευταίος έχασε το υπουργείο, ο Μπεσκένης πήγε στον Skai να κάνει τον πολιτικό σχολιαστή.

Skai tv – Δημήτρης Τσιόδρας
tsiodrasΤον ρόλο του πολιτικού σχολιαστή στον Skai κρατούσε μέχρι το τέλος του 2014 και ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του Λουκά Παπαδήμου, Δημήτρης Τσιόδρας (δείτε τον διορισμό του ΕΔΩ). Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ του έτερου αντικειμενικού δημοσιογράφου Σ. Θεοδωράκη χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί και πλέον εκτελεί χρέη εκπρόσωπου τύπου του κόμματος.
Μega channel – Σταύρος Θεοδωράκης
theodorakis_6Ξεκίνησε το 1984 από τον «902 Αριστερά στα FM». Το 1999 τον βρίσκει διευθυντή σύνταξης του περιοδικού ΚΛΙΚ, ενός από τα λίγα ελληνικά περιοδικά που δεν αναφέρθηκαν ποτέ στην σφαγή της Γιουγκοσλαβίας (δείτε το ΕΔΩ). Από το 2000 έως το 2006 παρουσίαζε την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» στην ΝΕΤ με ωριαία μικτή αμοιβή 23.490 ευρώ (δείτε την ΕΔΩ).  Το 2006 μετακομίζει μαζί με την εκπομπή του στο Mega channel έως και το 2013. Το 2014 ασχολήθηκε με την πολιτική ως αρχηγός κόμματος.
Action24 – Χρήστος Κώνστας
Χρήστος-ΚώνσταςEργάστηκε ως οικονομικός συντάκτης στο Mega channel, στο EXTRA και στο Greek Business channel. Αργότερα  αναλαμβάνει την αρχισυνταξία του οικονομικού ρεπορτάζ στον Alpha. Συνεχίζει στο οικονομικό ρεπορτάζ όπου και μέχρι το 2012 βρίσκεται στον σχολιασμό για το τηλεοπτικό κανάλι Alter. To 2012 αναλαμβάνει υπεύθυνος επικοινωνίας του ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα σχολιάζει στο Action24. Πιο χαρακτηριστική στιγμή του θεωρείτε το σχόλιο του, όταν αποκαλύφθηκαν οι συνομιλίες Μπαλτάκου-Κασιδιάρη: «Μα με το θέμα Μπαλτάκου-Κασιδιάρη θα ασχολούμαστε; Εδώ υπάρχει έξοδος στις αγορές!» Θεωρείτε ο πλέον φιλομνημονιακός δημοσιογράφος μαζί με τον Μ. Παπαδημητρίου του Skai tv.
Στο παρελθόν όσοι πήγαιναν σε κυβερνητικές θέσεις εκπροσώπου, συνήθιζαν να εγκαταλείπουν τη δημοσιογραφία και να μην ξαναγυρίζουν σε αυτή καθώς θεωρούνταν «καμένοι» και χρωματισμένοι πολιτικά, από τον Θόδωρο Ρουσόπουλο μέχρι τον Γιώργο Πανταγιά και τον Γιάννη Ανδριανό. Στην εποχή του μνημονίου δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα, αντιθέτως κανάλια όπως ο Skai και το Mega δείχνουν να προτιμούν αυτά τα πρόσωπα. Και όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί.
e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου