Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Ενστάσεις για τη συμφωνία - Τι απάντησε ο Δραγασάκης

tvxs


Με τις αναμενόμενες ενστάσεις από τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας για τη συμφωνία του Eurogroup συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας στις εσωτερικές επικρίσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε πως “απαιτείται συγκρότηση μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας για να αποτρέψουμε την απειλή ενός νέου μνημονίου”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτήσαμε μετά το συνέδριο δεν είναι ούτε ενιαίος ούτε κόμμα των μελών του και για αυτό έχουμε ευθύνη όλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λειτουργεί με όρους ενιαίου κόμματος μέσα από συλλογικές διαδικασίες και με υπευθυνότητα των μελών του”, τόνισε στέλνοντας μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος.
Επικριτικός για τη συμφωνία, όπως αναμενόταν, εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτιμώντας μάλιστα πως η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τη συμφωνία και αυτό είναι “πολύ θετικό”. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για “κρίσιμες ασάφειες” και “προβλήματα”. Όπως φέρεται να είπε “η μεγάλη πρόκληση με την οποία θα είμαστε αντιμέτωποι το επόμενο διάστημα και θα κριθούμε είναι η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων”

“Οι κριτικές είναι καλοδεχούμενες αλλά δυστυχώς είναι αναντίστοιχες με το λαϊκό αίσθημα”, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Σχετικά με τις ασαφείς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως “όσοι θεωρείται πως η ασάφεια είναι πρόβλημα προσέξτε και τη σαφήνεια. Υπάρχουν και σαφήνειες που δεν βοηθάνε”, είπε, σημειώνοντας πως η πλευρά που επέμενε για “σαφήνειες” ήταν η Γερμανία. Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ενδεικτικά: “η σαφήνεια στις ιδιωτικοποιήσεις δεν μας βοηθάει”. “Μας δυσκολεύει όμως και ο ίδιος μας ο εαυτός. Η συμφωνία εξαρτάται από εμάς”, είπε.
“Αυτό που είναι έξω από την κουλτούρα μας είναι η ανθρωποφαγία, οι επιδόσεις στα παραπολιτικά σχόλια, οι δήθεν διαρροές οι κινήσεις εντυπωσιασμού κενές περιεχομένου. Όλα αυτά που η ιστορία έχει αποδείξει ότι έχει κοντά ποδάρια”, δήλωσε ο Γιάννης Μηλιός σχετικά με την κριτική που δέχτηκε για το αυστηρά επικριτικό κείμενο που δημοσίευσε. Εξάλλου στα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ανάρτησή του στο Twitter: “Σε απάντηση διαδόσεων δηλώνω περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ από ποτέ, άλλωστε τα γραπτά μου βασίζονται στις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματός μου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου