Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ποιό είναι το κυοφορούμενο γερμανικό σχέδιο για την Ελλάδα

Νέα Πολιτική


του Μελέτη Μελετόπουλου

Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να πείσουν τους Γερμανούς, Ισπανούς κλπ. ψηφοφόρους για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, που θα επιβαρύνει τον μέσο Ευρωπαίο φορολογούμενο. Ο φόβος αυτός δεν τους αποτρέπει, ωστόσο, να οργανώνουν τώρα νέο δάνειο προς την χρεωκοπημένη Ελλάδα. Δηλαδή σε «φέσωμα» των ευρωπαϊκών προϋπολογισμών με ποσόν της τάξεως των 30 δις. Αλλά το μεν «κούρεμα», ως μη εξοφλήσιμη λογιστική απώλεια, είναι ανεπιθύμητο. Ενώ το δάνειο, αν και σημαίνει επίσης λογιστική απώλεια (αφού θα εξοφληθεί-και αν εξοφληθεί- σε ορίζοντα τριακονταετίας) διαιωνίζει την αποικιακή εξάρτηση της Ελλάδας.

Το νέο μνημόνιο καταρτίζεται ήδη από την Κομισσιόν. Το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει, ως φαίνεται. Η δανειακή σύμβαση που κυοφορείται, θα περιλαμβάνει, όπως ακούγεται στις Βρυξέλλες, «φιλικά» πλεονάσματα 1-1,5% για τα επόμενα 10 χρόνια, μετάθεση αποπληρωμών, αλλά και υποχρέωση αποκρατικοποιήσεων, που θα υπολογίζονται ως πρόωρες αποπληρωμές έναντι του χρέους!
Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων θα τεθεί στο κέντρο της νέας δανειακής σύμβασης. Λιμάνια, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια, θα τα πάρουν γερμανικές εταιρείες με προνομιακές συμβάσεις. 

Μεγάλες παραλίες (π.χ. δυτική Πελοπόννησος) θα δοθούν σε γερμανικές οικοδομικές επιχειρήσεις για ανέγερση τουριστικών κατοικιών.

Ίσως για «ξεκάρφωμα» (ότι δήθεν λειτουργεί ο νόμος της ελεύθερης αγοράς) να πάρουν και οι Γάλλοι κάτι.


Γερμανικά και -γενικώς- βορειοευρωπαϊκά κτηματομεσιτικά γραφεία θα αγοράζουν μαζικά τις κατοικίες των χρεωκοπημένων Ελλήνων και θα τις πωλούν ή ενοικιάζουν σε συνταξιούχους από την βόρεια Ευρώπη.

Οι συντάξεις θα ισοπεδωθούν σε επίπεδα 300 Ευρώ, τα επικουρικά και τα εφ’άπαξ θα καταργηθούν, το επίδομα ανεργίας και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα κινηθούν στα 200-220 Ευρώ. Οι δαπάνες υγείας θα μειωθούν περαιτέρω.

Οι αμυντικές όμως όχι, η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να αγοράζει γερμανικά και γαλλικά (για το «ξεκάρφωμα» που λέγαμε….) όπλα.

Η μετανάστευση προς το εξωτερικό θα προσλάβει επιδημικές διαστάσεις, τροφοδοτώντας με ευφυή ελληνικά μυαλά τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Αυτά όλα θα βαφτιστούν από τον Σόϊμπλε, Γιούνκερ κλπ. «ανάπτυξη».

Το σχέδιο αυτό θα το παρουσιάσουν οι Γερμανοί στο ελληνικό πολιτικό σύστημα ως μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε, όπως ισχυρίζεται ο Γιούνκερ, δεν υπάρχει από κανέναν, κανένα εναλλακτικό σχέδιο…

Η Ελληνική κυβέρνησις, η ελληνική βουλή, ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να απορρίψουν αυτόν τον εφιάλτη. Που δεν έχει, άλλωστε, τίποτα το ευρωπαϊκό. Εν ονόματι της αληθινής Ευρώπης, πρέπει να πούμε ένα ηχηρό όχι. Και αν επιστρέψουμε στην Εθνική Νομισματική Κυριαρχία, θα ζήσουμε ασφαλώς καλύτερα.

* Διευθυντής της Νέας Πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου