Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Navtex προπαγάνδας

Νέα Κρήτη


Τελικά το δεύτερο Navtex που δήλωσε η Τουρκία ως πεδίο δράσης του σεισμικού της, αφορά τα θαλάσσια οικόπεδα 1, 8 και 12. Στο Block 1 δεν υπήρξε καμιά υποψηφιότητα στο δεύτερο γύρο αδειοδότησης. Το Block 8 είναι ακόμα ελεύθερο αν και έχει δηλώσει ενδιαφέρον γι' αυτό η γαλλική εταιρεία Total μαζί με το Block 7. Και το Block 12 αφορά την κοινοπραξία Nobel, Avner - Delek.
Του Νίκου Λυγερού
Όμως παρόλο που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν προσπαθήσει μέσω κινδυνολογίας να πανικοβάλουν τον κυπριακό λαό, η αντίσταση παραμένει γελοία, αφού το τουρκικό σεισμικό δεν έχει μετακινηθεί από την περιοχή της Αμμοχώστου στα Κατεχόμενα. Έτσι έχουμε δικούς μας που συγκρίνουν την εισβολή του σεισμικού εντός κυπριακής ΑΟΖ με την ίδια την εισβολή, πράγμα το οποίο είναι άκρως απαράδεκτο.

Διότι αυτά τα δεδομένα πριν μία δεκαετία η όλη διαδικασία δεν θα ήταν καν παράνομη. Επίσης σε πρακτικό επίπεδο, το τουρκικό σεισμικό καράβι είναι ακίνητο, ενώ όλοι συζητούν για το γεγονός ότι παραβιάζει τα θαλάσσια οικόπεδά μας. Έτσι η πραγματικότητα μέσω της ιστορίας αποδεικνύει ότι το πεδίο δράσης του σεισμικού είναι περισσότερο της προπαγάνδας παρά της πράξης που αλλάζει τα δεδομένα. Είναι σημαντικό να έχουμε άμεση πρόσβαση στην πηγή των δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο αξιολογούμε και τις πληροφορίες που δεν είναι δεδομένα.
Διότι μέσω μιας ιστοσελίδας του τύπου marinetraffic.com μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε την πορεία του σεισμικού και να συνειδητοποιήσουμε πόση ασχετοσύνη κυβερνά το σεισμικό και τα συνοδευτικά. Μ' αυτόν τον τρόπο δεν έχουμε φοβίες κι αρχίζουμε την αντίσταση ενάντια στην παραπληροφόρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου