Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Cui bono?

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Της Σοφίας Λαμπίκη
Cui bono? Ποιος επωφελείται;
Έτσι λέω στους φίλους μου να σκέπτονται σε δύσκολους καιρούς…
Δεν μιλώ για συνωμοσιολογίες, μιλώ για πιθανές συνέπειες.
Ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες της απάνθρωπης, και κτηνωδώς ηλίθιας επίθεσης στο περιοδικό και από τις 2 σημερινές ομηρείες στη Γαλλία που έληξαν μέσα στο αίμα;
Πρώτα απ όλα αυτό που βλέπετε στη φωτό. Πλήρης στρατικοποίηση της καταστολής, αποδοχή απ τους περισσότερους πολίτες περιορισμού των δικαιωμάτων τους, ασφυκτικός έλεγχος με κάθε τρόπο της καθημερινότητας όλων.
Τί άλλο; Περιορισμός στην ελευθερία έκφρασης κυρίως μέσω του πολιτικού κορρεκτισμού και της αυτολογοκρισίας.
Άλλο; Αποδεχόμενος, όπως διάφοροι κάνανε ήδη, ότι αν προκαλείς θα υποστείς τις συνέπειες ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος να αιτιολογηθούν, απ την άλλη πλευρά επιθέσεις ακροδεξιών και ναζί.
Πολιτικές επιπτώσεις; Περαιτέρω συντηρητικοποίηση της Ευρώπης, άνοδος των ξενόφοβων και ναζιστικών κομμάτων, πράξεις αντεκδίκησης, τυφλά νέα χτυπήματα που θα γεννήσουν άλλα, εξ απεναντίας χτυπήματα, τα οποία θα γεννήσουν άλλα κι άλλα.


Πογκρόμ σε μετανάστες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ποιος θα ρωτά αν είσαι μουσουλμάνος, χριστιανός ή άθεος; Πογκρόμ σε μειονότητες. Πρώτα θα σκοτώνει και μετά θα ρωτά.
Αυστηροποίηση της Νομοθεσίας. Φόβος. Περιορισμός. Βία.
Και όμως η γριά Ευρώπη δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς τους μετανάστες. Είναι όχι πια γηραιά αλλά γριά, πεθαίνει πληθυσμιακά, θέλει, χρειάζεται νέο αίμα, να συγχρωτιστούν και πάλι άνθρωποι και πολιτισμοί για να γεννηθεί το καινούργιο.
Αν υπάρχει μέλλον και καινούργιο. Απέναντι απ τον τρόμο υπάρχουν και άνθρωποι που αντιστέκονται, που ξεχωρίζουν το φασίστα απ τον άλλο άνθρωπο που ξέρουν πως δεν είναι όλοι ίδιοι, ίσιωμα, αλλά θα υπερκεράσουν τους μπετόστοκους φανατικούς;
Και τελευταίο.
Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για το χάος στην Μέση Ανατολή, στην Αφρική και την Ασία που η ίδια για να ξεζουμίζει τον πλούτο των λαών εκεί, έχει συνεχή ανοικτά πολεμικά μέτωπα. Οι Ευρωπαίοι πολίτες κυρίως πρέπει να αντιληφθούν πως δεν μπορεί ο μισός πλανήτης να πεινά, να είναι σε πόλεμο και να υποφέρει για να καλοπερνάνε οι ίδιοι πάνω σε πτώματα ανθρώπων. Εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που δολοφονούνται στα πολεμικά μέτωπα ή πνίγονται στην απέλπιδα προσπάθεια τους για διαφυγή.
Δεν μπορεί να σε ταΐζει Ευρωπαίε μου ο άνθρωπος του υπόλοιπου κόσμου.
Να κόψεις το λαιμό σου και να αποδεχτείς τη μοιρασιά του πλούτου, αλλιώς, φοβάμαι, θα μοιραστείς τον τρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου