Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι είναι περισσότεροι από εκείνους των πλούσιων χωρών του Βορρά

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι είναι περισσότεροι από εκείνους των πλούσιων χωρών του Βορρά
Η κρίση στην Ελλάδα όχι μόνο δεν αγγίζει τους δισεκατομμυριούχους της, αλλά τους αυγατίζει. Θαύμα!
Η Ελλάδα πρόσφατα απέκτησε κι άλλους δισεκατομμυριούχους, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 11. Την ίδια στιγμή, πλούσιες χώρες όπως η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ελβετία και η Δανία, με πληθυσμό ίσο με της Ελλάδας ή στο μισό της, δεν πιάνουν τον μαγικό αυτό αριθμό, ούτε αναλογικά!
Το Βέλγιο με ίδιο περίπου πληθυσμό με την Ελλάδα, έχει μόνο… 3 δισεκατομμυριούχους!
Η Φινλανδία με το μισό πληθυσμό της Ελλάδας και άριστη οικονομία,  έχει μόνον 2 δισεκατομμυριούχους
Η Σουηδία με περίπου ίδιο πληθυσμό με της Ελλάδας, αλλά με εξαγωγές ετών σε ξυλεία, σίδηρο και χαλκό έχει επίσης 11 δισεκατομμυριούχους, αλλά… καμία κρίση!
Η Νορβηγία με πληθυσμό περίπου σαν της Φινλανδίας, έχει 9 δισεκατομμυριούχους, αλλά καμία κρίση. Η Νορβηγική οικονομία είναι μία ιδιαίτερα επιτυχημένη μορφή μεικτής οικονομίας με το κράτος να ελέγχει κάποιους ζωτικούς τομείς – αλλά φαίνεται ότι το κράτος είναι… κράτος!

Η Δανία σε ίδιο πληθυσμό με την Φινλανδία, έχει 6 δισεκατομμυριούχους και καθόλου κρίση. Γιατί;  Η Δανία είναι αγροτική χώρα λόγω της μορφολογίας του εδάφους της που ευνοεί τις καλλιέργειες. Το βιοτικό επίπεδο των Δανών είναι αρκετά υψηλό. Το πεδινό έδαφος της χώρας, η αγροτική παράδοση, συνδυασμένη με την δύναμη του συνεταιρισμούκαι ο σύγχρονος εκμηχανισμός της καλλιέργειας είναι οι βασικοί παράγοντες της μεγάλης ανάπτυξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας
Η Ελλάδα, διέλυσε τη βιομηχανία της, διέλυσε την αγροτική της πολιτική, έφτιαξε με τεράστια μεσαία τάξη μη παραγωγική και τώρα διαλύοντας την, διαλύει όλη την οικονομία.
Δεν είναι μόνο οι ανισότητες που παίζουν το ρόλο τους σε μια οικονομία, κύρια είναι οι ακρότητες, η αισχροκέρδεια και η πουλημένη πολιτική τους κράτους στα ξένα συμφέροντα και σε εκείνα της ντόπιας ελίτ.
Πάντως μαζί, δεν πληρώνουμε «την κρίση», αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κάποιοι πληρώνουν, ενώ άλλοι… απλά εισπράττουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου