Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Επάγγελμα; Πολιτικός



Απο τη Νούλα Χρυσοχοϊδου
Η Ιφιγένεια ώς ιέρεια της Αρτέμιδας είχε ως αποστολή να θυσιάζει όποιο ξένο έφθανε στην χώρα.
Μια παρόμοια κατάσταση συμβαίνει σήμερα στις υποψηφιότητες των κομμάτων.... Άνθρωποι απο τους υπάρχοντες πολιτικούς χώρους αλλά και άνθρωποι άγνωστοι, καθημερινοί, επαγγελματίες και ανεπάγγελτοι προβάρουν ήδη την φορεσιά του πολιτευτή! 
Επάγγελμα(;) Πολιτικός.Έχει γίνει το must της εποχής μας. 
Απο την μία πλευρά, νέοι άνθρωποι κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην πολιτική, πρόσωπα άφθαρτα, επιστήμονες, έξυπνοι, παραγωγικοί, επαναστάτες και .... άνεργοι.. φλερτάρουν με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Απο την άλλη πλευρά, άλλοι παλιοί πολιτικοί, άλλοι γνώστες, μερικές φορές διπλωμάτες και άλλες φορές αλαζόνες, άλλοτε κοντόφθαλμοι, και άλλοτε φοβισμένοι δίνουν το παρόν ΚΑΙ σ΄αυτές τις εκλογές.
Και ο λαός(;) Αναρωτιέται. Ποιόν θα ψηφίσουμε(;) Γιατί να σας ψηφίσουμε(;) Τι δεν μας δώσατε πρίν που θα μας δώσετε τώρα(;) 
 Προσέξτε πολιτευτές και υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων διότι η ιστορία μας δίδαξε και μας διδάσκει ακόμα. Όταν ο Αγαμέμνονας  προκάλεσε την οργή της Θεάς Αρτέμιδας τότε ρώτησαν τον μάντη Κάλχα τι έπρεπε να κάνουν κι εκείνος απάντησε ότι η οργή της θεάς θα έφευγε μόνο αν ο Αγαμέμνων θυσίαζε τη θυγατέρα του, την Ιφιγένεια.  Στην αρχή μπορεί ο Αγαμέμνων να αρνήθηκε να το πράξει, αλλά πιέσθηκε από τον Μενέλεο και τον Οδυσσέα και με δόλο την παρέδωσε στον Κάλχα για να τη θυσιάσει στην Άρτεμις.  Και η αποστολή της Ιφιγένειας αφού γλιτωσε απο την θυσία ήταν να θυσιάζει όποιο ξένο έφθανε στη χώρα....
Συνεπώς, ρισκάρετε να πέσετε στην παγίδα του τότε Αγαμέμνονα και του νυν "Προέδρου" του κάθε κόμματος τώρα και να γίνεται μια άλλη Ιφιγένεια.... 
Καλή σας επιτυχία κυρίες και κύριοι, και το νού σας στις σύγχρονες Ιφιγένειες....
Κοινώς : Δεν τον ήξερε κανκανας...Δεν έφκιανε καν τίποτα... Δούλευε στον φούρλα...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου