Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΟΛΟΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

iskra

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ένα και μοναδικό ερώτημα έχουν αρχικά στο μυαλό τους όλοι οι Έλληνες αναφορικά με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου: Θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση; Μόνο οι κάλπες θα απαντήσουν αυτή τη φορά. Αυτό επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να κερδίζει την αυτοδυναμία, άρα ο σχηματισμός κυβέρνησης συναρτάται με το αν θα μπουν ή όχι στη Βουλή κόμματα που χαροπαλεύουν γύρω στο όριο του 3%.
Υπομονή μόνο δύο εβδομάδων απαιτείται για να έχουμε απάντηση στοθεμελιώδες ερώτημα. Έτσι κι αλλιώς, ταραγμένη πολιτική χρονιά θα είναι και το 2015. Ταραγμένη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είναι φανερό ότι ο κόσμος που γνωρίσαμε αλλάζει. Το μεταπολιτευτικό σκηνικό καταρρέει στη χώρα μας. Οι Γερμανοί επελεύνανουν πάλι στη Γηραιά Ήπειρο. Οικονομικά αυτή τη φορά. Όχι λιγότερο επώδυνα.
Όλο το χρόνο γι΄αυτά θα γράφουμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να σημειώσουμε ότι στις 25 Ιανουαρίου θα ενταφιαστεί και επισήμως το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα που εξέφρασε το σύνολο της Κεντροαριστεράς . Όταν καταρρέει ένα κόμμα – πυλώνας του συστήματος, τα πράγματα είναι σοβαρά. Το ΠΑΣΟΚ του 44% του Γιώργου Παπανδρέου στις βουλευτικές εκλογές του 2009 έγινε ΠΑΣΟΚ του12% του Βαγγέλη Βενιζέλου στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012. Αυτή τη φορά το ΠΑΣΟΚ έχει τριχοτομηθεί. Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ και ονειρεύεται να περάσει το… 3% για να μπει στη Βουλή! Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δίνει μάχη ζωής και θανάτου πολιτικού με το όριο του 3% κι αυτός, παρ΄όλο που κατέχει το όνομα και τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. «Άρχοντας» της Κεντροαριστεράς οΣταύρος Θεοδωράκης, με το πρωτοεμφανιζόμενο σε βουλευτικές εκλογές Ποτάμι, το οποίο περιδινείται γύρω στο… 5%!


Ποτέ δεν θα γίνει ξανά μεγάλο κόμμα το ΠΑΣΟΚ! Ποτέ! Βάζοντας τη χώρα στο καθεστώς τουεπονείδιστου Μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ αυτοκτόνησε πολιτικά το 2010, τη στιγμή της μεγάλης ακμής του.
Θα έπρεπε να είχε κηδευτεί από το 2012, όταν οι ψηφοφόροι το έστειλαν στα Τάρταρα. Επιστρατεύτηκε ως «τσόντα» στην κυβέρνηση Σαμαρά προκειμένου να παράσχει την ύστατη υπηρεσία του. Η κυβέρνηση εκδιώχθηκε από τη Βουλή ενάμισι χρόνο πριν από την ολοκλήρωση της θητείας της,αποτυγχάνοντας να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δεύτε τελευταίον ασπασμόν, λοιπόν. Ως κόμμα, τελείωσε το ΠΑΣΟΚ. Γι΄αυτό και όλα τα άλλα κόμματα σκυλεύουν το πτώμα του. Πρώτη πρώτη η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, ως και η εκλιπούσα ΔΗΜΑΡ! Νυν, τέως και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φεύγουν τρέχοντας προς όλες τις κατευθύνσεις, ευελπιστώντας να διασωθούν πολιτικά αυτοί ως πρόσωπα. Αδιαφορούν για το κουφάρι του κάποτε κραταιού κόμματος.
Θλιβερό το θέαμα. Πάντα θλιβερά πεθαίνουν όμως τα κόμματα. Ποτέ εν τιμή και δόξη. Ποτέ κανένα κόμμα δεν αντιλαμβάνεται εγκαίρως ότι πέρασε η εποχή του. Συνήθως κάνουν αυτοκτονικές πολιτικές επιλογές σε καίρια θέματα.
Όπως ο Γ. Παπανδρέου. Το 2009, ο λαός του έδωσε 44%. Αυτός έφερε το μνημόνιο που εξαθλίωσε τον λαό. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Γ. Παπανδρέου ζητιανεύει το… 3%!!! Από το 44% στο 3%! Ασήμαντος ηγετίσκος.
*Δημοσιεύθηκε στο «Έθνος» της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου