Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Προς κυβέρνηση Σύριζα - Ανεξαρτήτων Ελλήνων

the press project

Τα χαράματα της Δευτέρας επικοινώνησαν σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων ο Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος και φαίνεται ότι «τα βρήκαν». Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άμεση ανακοίνωση της νέας συγκυβέρνησης μετά την παραλαβή της εντολής από τον Κάρολο Παπούλια και ορκωμοσία ακόμα και την ίδια ημέρα.

To βράδυ της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει να συναντηθεί άμεσα και με τους κύριοιυς Κουτσούμπα και Θεοδωράκη από τους οποίους είναι πιθανό να ζητηθεί μια ψήφος ανοχής μιας και η συμμετοχή τους στην κυβέρνηση είναι δύσκολη μετά και την έκδηλη πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστεί με τον Πάνο Καμμένο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να χάσει καθόλου χρόνο εξαιτίας και των στενών χρονικών περιθωρίων που έχει μπροστά του για να βρεθεί μια λύση με τους δανειστές και επιπλέον θέλει να δώσει και ένα δείγμα ταχύτητας και αποφασιστικότητας. Ωστόσο οι επικεφαλής της Κουμουνδούρου κοιτάζουν και με το ένα μάτι την εξέλιξη σταυροδοσίας αφού η πολυτασικότητα του ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε σήμερα στην Κάλπη. Άλλωστε στο νέο κοινοβούλιο θα συμμετέχουν και βουλευτές  που έχουν αρκετές φορές διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή του κόμματος, όπως ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε το βράδυ της Κυριακής με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και αποφασίστηκε συνάντηση για τη Δευτέρα το πρωί στις 10:30, αμέσως μετά τη λήψη της διερευνητικής εντολής από τον Κάρολο Παπούλια, με αντικείμενο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των δύο κομμάτων. 
«Με τον κ. Καμμένο υπήρξε συμφωνία για συνάντηση αύριο Δευτέρα ώστε να επιβεβαιωθεί η στήριξη και η πιθανή συμμετοχή των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα» σημείωναν συγκεκριμένα πηγές της Κουμουνδούρου. 

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Σταύρο Θεοδωράκη και θα υπάρξει συνάντηση των δύο ανδρών αύριο το απόγευμα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να διερευνήσει το ενδεχόμενο ψήφου ανοχής από «Το Ποτάμι» στη νέα κυβέρνηση. Ενδεχόμενο που στο νέο κόμμα δεν αποκλείουν, αλλά όπως λένε θα ακούσουν τι έχει να τους πει ο κ. Τσίπρας και αναλόγως θα πράξουν.

Aπoτελέσματα στο 99,7% της Επικράτειας
ΣΥΡΙΖΑ: 36,34% (149 έδρες)
Ν.Δ.: 27,81% (76 έδρες)
Χρυσή Αυγή: 6,28% (17 έδρες)
Το Ποτάμι: 6,05% (17 έδρες)
ΚΚΕ: 5,47% (15 έδρες)
ΑΝΕΛ: 4,74% (13 έδρες)
ΠΑΣΟΚ: 4,68 (13 έδρες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου