Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ερώτηση προς τρομολάγνους: Προτιμάτε ριγέ κοστούμι με μπλε ή μαύρο φόντο;



Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα στα πολιτικά παρασκήνια, ότι, ο κ. Σαμαράς με τους αυλοκόλακες και το ντόπιο μιντιακό κατεστημένο, ετοιμάζουν μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των ελλήνων πολιτών, ώστε οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι προσερχόμενοι στις κάλπες να ψηφίσουν τελικά ΝΔ και όχι ΣΥΡΙΖΑ ή Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ). Για παράδειγμα, μέχρι χθες υπήρχε η φήμη ότι σε πολλά υποκαταστήματα των τεσσάρων μεγάλων συστημικών τραπεζών, τα ΑΤΜ θα ξεμείνουν σκοπίμως από ρευστό, ώστε να πανικοβληθούν οι ψηφοφόροι και  να προτιμήσουν τελικά τη ΝΔ του Σαμαρά, για να μας σώσει από τον κομμουνιστή Αλέξη Τσίπρα και τον επαναστάτη εθνιστή Πάνο Καμμένο.
Στο παρελθόν με την τρομοκρατία του κομμουνιστικού κινδύνου, κάτι κουφιοκέφαλοι σαν τον ανιστόρητο Αντώνη Σαμαρά, μας έφεραν δικτατορίες και εθνικές συμφορές. Όσοι καλλιεργούν κομμουνιστικούς κινδύνους και με την ανεκδιήγητη συμπεριφορά τους αποσταθεροποιούν την ελληνική κοινωνία, την Κυριακή 25 Ιανουαρίου του 2015 πρέπει να φάνε μαύρο για να πάνε σπίτια τους. Σαμαράς, Βενιζέλος και όλο το μεταπολιτευτικό δικομματικό συνονθύλευμα της κλεπτοκρατίας και της διαφθοράς, είναι εθνική επιτακτική ανάγκη, όχι μόνο να φύγουν από την κυβερνητική-κρατική εξουσία, αλλά από την επόμενη μέρα των εκλογών να αναλάβουν τα οικονομικά βάρη, για να αρχίσουν να ξαναγεμίζουν τα άδεια κρατικά ταμεία. 

Επειδή το σύνολο των δημοσκοπήσεων συγκλίνει στο καίριο συμπέρασμα, ότι, την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών θα έχουμε αντιμνημονιακή κυβέρνηση ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν νομίζω ότι υπάρχουν διαθέσιμοι ανεγκέφαλοι μεγαλοτραπεζίτες, που θα συμμετείχαν στην εκτέλεση του οποιουδήποτε σχεδίου κλεισίματος ΑΤΜ ή μπλοκαρίσματος διαφόρων τραπεζικών συναλλαγών. Οι Σαμαράς και Βενιζέλος φεύγουν, οι Τσίπρας και Καμμένος έρχονται. Οι Σαμαράς και Βενιζέλος βούλιαξαν το σκάφος της ελληνικής οικονομίας, οι Τσίπρας και Καμμένος έρχονται για να το ανελκύσουν, για να δούμε τι μπορεί να διασωθεί και η πατρίδα να κάνει ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Ωστόσο, αν υπάρξουν τραπεζίτες που θα συμμετείχαν στο βρώμικο παιχνίδι κλεισίματος ΑΤΜ, για να διευκολύνουν τα ψηφοθηρικά σχέδια  του κ. Σαμαρά, σίγουρα αντιλαμβάνονται ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, θα ράβουν ριγέ κοστούμι για τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Στουρνάρας που βρίσκεται; Τι κάνει; Αυτός ο κύριος, από τον θώκο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, συμπεριφέρεται σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη εκφοβίζοντας τους πολίτες, ότι, αν έρθουν στην κυβερνητική εξουσία οι ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα φύγουν οι καταθέσεις και θα κλείσουν οι τράπεζες.
Ο θεσμικός ρόλος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και η ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Έχω στα χέρια μου ένα ΦΕΚ (αρ. 27) με ημερομηνία 14.1.2015, που αναφέρει τα εξής: «Παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου για κάλυψη ομολογιακού δανείου εκδόσεως της τράπεζας Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ του συνολικού ποσού 4.100.000.000 ευρώ, της Άλφα Τράπεζα ΑΕ συνολικού ποσού 810.000.000…. της Eurobank Ergasias ΑΕ συνολικού ποσού 2.377.000.000 ευρώ…». Δηλαδή, το ελληνικό δημόσιο την 14η Ιανουαρίου 2015, εγγυήθηκε για την χορήγηση ομολογιακών δανείων στις ανωτέρω τρεις τράπεζες συνολικού ποσού 7,2 δις ευρώ.
 Σύμφωνα με δικούς μας υπολογισμούς, από το τέλος Νοεμβρίου του 2014 έως χθες 21.1.2015, οι τέσσερις μεγάλες  ελληνικές συστημικές τράπεζες έχουν λάβει από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον ELA, τουλάχιστον 40 δις ευρώ με εγγυητή το ελληνικό κράτος. Το Ευρωσύστημα, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο μηχανισμός των Κεντρικών Τραπεζών των 19 χωρών μελών της Ευρωζώνης, διαθέτει τους θεσμικούς μηχανισμούς για την αιμοδοσία των ελληνικών τραπεζών και την ενίσχυση της χρηματικής τους ρευστότητας.

Αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες τις γνωρίζει ο κ. Στουρνάρας και καθήκον έχει να ενημερώνει με αμεροληψία τους πολίτες. Αν ο κ. Στουρνάρας αγωνίζεται δολίως για τον εκφοβισμό των ψηφοφόρων και παίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι του κ. Σαμαρά, εμείς ευθέως θα τον ρωτήσουμε: Τι ριγέ κοστούμι νομίζει ότι του πάει καλύτερα, σε μπλέ ή σε μαύρο φόντο; Λέγεται ότι στον Κορυδαλλό προτιμούν το μπλε και στον Δομοκό το μαύρο φόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου