Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

«Μια Διαφορετική Χώρα Στις 26 Ιανουαρίου Η Ελλάδα».

analitis


Εκτενές ρεπορτάζ για τις ελληνικές εκλογές φιλοξενεί σήμερα το περιοδικό Stern, το οποίο σημειώνει μεταξύ άλλων: «(…) Οι πιστωτές της Ελλάδας ανέμεναν εδώ και καιρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει κάποια μέρα την εξουσία. ‘Το ερώτημα δεν ήταν ποτέ εάν, αλλά πότε’, λέει ένας γερμανός διπλωμάτης προς το περιοδικό. ‘Και φυσικά θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ’. Ωστόσο ούτε η γερμανίδα καγκελάριος, ούτε η Τρόικα θα επιτρέψουν έναν εκβιασμό, σύμφωνα με τον ίδιο. 
Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις στη γερμανική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων με την υποτιθέμενη μη καταβολή επανορθώσεων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο κανένας νομικός δεν δίνει πιθανότητες σε αυτό το παράλογο αίτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδεχτεί συμβιβασμούς. Μεγάλους συμβιβασμούς. Αυτό θα μπορούσε να διχάσει το κόμμα. Ήδη σήμερα o ΣΥΡΙΖΑ είναι διασπασμένος σε δυο στρατόπεδα. Από τη μία οι ρεαλιστές οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον Τσίπρα για να μπορέσουν οι κυβερνήσουν (…) και από την άλλη οι αριστεροί δογματιστές οι οποίοι θα προτιμούσαν να εγκαταλείψουν την ΕΕ παρά τις πεποιθήσεις τους».

Η εφημερίδα Die Welt αναφερόμενη στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές γράφει: «(…) Οι Έλληνες θέλουν να αλλάξει κάτι. Επιζητούν ένα σημάδι ελπίδας και μια νέα αρχή. Ο χαρισματικός λαϊκιστής Αλέξης Τσίπρας το αντελήφθη αυτό και υπόσχεται στους Έλληνες αυτά που θέλουν να ακούσουν. Υψηλότερες συντάξεις, αύξηση του κατώτατου μισθού, υψηλότερους φόρους για τους πλούσιους. Επίσης θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους εξυπηρέτησης του δανείου και να καταγγείλει μονομερώς το πρόγραμμα περικοπών. (…) 
Εάν την ερχόμενη Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτη δύναμη, τότε θα λάβει το μπόνους των 50 εδρών στη Βουλή. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι αρκετό για την αυτοδυναμία, υπάρχει μια σειρά πιθανών κυβερνητικών εταίρων. Πριν καν ξεκινήσουν οι εκλογές, είναι σαφές ότι στις 26 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου