Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ενα Σατανικό Σχέδιο

kontranews

του Γιώργου Βάμβουκα
Σε συνθήκες συνεχούς επιδείνωσης των Δημοσίων Οικονομικών της χώρας και μιας ανίκανης δικομματικής κυβέρνησης, που αδυνατεί να επιλύσει τα φλέγοντα προβλήματα της εθνικής μας οικονομίας, τα εκλογικά σενάρια δίνουν και παίρνουν. Από θεσμικής άποψης, τα νήματα των πολιτικών εξελίξεων τα κινεί ο πρωθυπουργός, καθότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που επιλέγει τη χρονική στιγμή της προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Στη σημερινή επιφυλλίδα, θα σας αναφέρω ένα δόλιο, ένα σατανικό σενάριο προσφυγής στις κάλπες εντός του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, με πρωταρχική επιδίωξη τον εγκλωβισμό του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στη φάκα.
Το σενάριο αυτό λέγεται ότι το έχει επεξεργαστεί ο πρωθυπουργός με τους μυστικοσυμβούλους του και ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή. 
Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό σενάριο, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα οδηγηθούν τεχνηέντως σε αδιέξοδο, καλλιεργώντας στο εσωτερικό από τη Νέα Δημοκρατία κλίμα πατριωτικής-εθνικής έξαρσης κατά της τρόικας και των ξένων πιστωτών. Οι κάλπες στήνονται τον Φεβρουάριο του 2015 και το προεκλογικό κλίμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πολώνεται στο έπακρο. Με κριτήριο το πρωθυπουργικό σενάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα ποσοστό γύρω στο 30% βγαίνει πρώτο κόμμα αποκομίζοντας 130 έως 135 βουλευτικές έδρες και η ΝΔ βγαίνει δεύτερο κόμμα με ποσοστό γύρω στο 25% κερδίζοντας μεταξύ 65-69 έδρες. Το δεξιόστροφο κόμμα οι Ρίζες (Ζώης, Καπερνάρος, Μπαλτάκος, κ.ά.) εισέρχεται στη Βουλή και με ποσοστό πέριξ του 6% κερδίζει 16 έως 18 βουλευτικές έδρες.

Παράλληλα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου μένουν εκτός Βουλής και εξαφανίζονται από τον πολιτικό χάρτη. Ο Σαμαράς παραμένει πρόεδρος της ΝΔ. Άλλωστε ποιος θα τον αμφισβητούσε, όταν θα έχανε με 5 ή ακόμα και 6 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Κωστάκης Καραμανλής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, είχε συντριβεί από τον ΓΑΠ με διαφορά 10,4 μονάδων (43,9-33,5=10,4). Και μάλιστα, όταν ο Αντώνης από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα, πέρασε σωρεία αντιλαϊκών μέτρων (ΕΝΦΙΑ, ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων, κ.λπ.) και έβγαλε σε πέρας την βρώμικη δουλειά που του ανέθεσαν η τρόικα και τα κοράκια πιστωτές. 
Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τις Ρίζες, στη Βουλή εισέρχονται η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ. Με το συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει άνετα κυβέρνηση με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Ίσως μόνο με το Ποτάμι, αν το συγκεκριμένο κόμμα λάβει γύρω στις 20 βουλευτικές έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίσει ή λίγο υπερβεί τις 135 έδρες. Από εδώ και πέρα τίθεται σε εφαρμογή το σατανικό σενάριο και για τον Τσίπρα ξεκινούν τα δύσκολα. Το πρώτο εμπόδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Τσίπρας θα κάθεται στην καρέκλα του πρωθυπουργού και ο Σαμαράς στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ερώτημα: Ο Αλέξης θα βρει τους 180 βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας; Σίγουρα όχι! Και τούτο γιατί η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, οι Ρίζες και το ΚΚΕ, θα έχουν τουλάχιστον 125 βουλευτικές έδρες. Άρα, ο Αλέξης θα ψάχνει για “αποστάτες”, κάτι που σήμερα κατηγορεί τον Αντώνη.
Το δεύτερο καίριας σημασίας ερώτημα είναι: Ο Αλέξης ως πρωθυπουργός πλέον, θα σκίσει την επόμενη μέρα τα μνημόνια, θα ξεκινήσει με την τρόικα συζητήσεις για νέο μνημόνιο με άλλο όνομα, θα διαγράψει μονομερώς μέρος του δημοσίου χρέους, θα βρει τα πολλά δις ευρώ που απαιτούνται κάθε μήνα  για την χρηματοδότηση των τρεχουσών δανειακών αναγκών της χώρας, θα μας κρατήσει στο ευρώ, θα αντιμετωπίσει με πυγμή την Τουρκία, …., τελικά τι θα κάνει και τι θα συμβεί στη χώρα;
Κάτω υπό αυτές τις αβέβαιες συνθήκες, με αποκλεισμένη τη χώρα από τις διεθνείς χρηματαγορές και με τα spreads στα ύψη, οπωσδήποτε ο Τσίπρας με την αριστερή πλατφόρμα του Λαφαζάνη, θα βρεθούν άγρια στριμωγμένοι στη γωνία και ίσως παρακαλάνε να ήταν στην αντιπολίτευση και να βρίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση εκ του ασφαλούς. Αγαπητοί μου φίλοι, τα δραματικά γεγονότα που ζούμε σήμερα και θα βιώσουμε τους επόμενους μήνες, οφείλονται στη χρεοκοπία της πατρίδας και την ανικανότητα του υφιστάμενου κομματικού-πολιτικού συστήματος να μας βγάλει από το ναρκοπέδιο της κρίσης. Η κρίση του οικονομικού και του πολιτικού συστήματος είναι παρατεταμένη και δυστυχώς οι μέρες που έρχονται προβλέπονται πιο μαύρες από τις χθεσινές και τις σημερινές.

Αυτοί με τις μίζες και τις κλεψιές, έχουν κάνει τις μπάζες τους, έχουν τα εξοχικά τους στο εξωτερικό, διαθέτουν καταθέσεις πολλών δις ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού και γενικότερα απολαμβάνουν πλουσιοπάροχα όλα τα υλικά αγαθά. Αντίθετα, εμείς τα υποζύγια, υφιστάμεθα τις φοβερές συνέπειες της ανεργίας, επιβαρυνόμαστε με τα χαράτσια, μπαίνουν λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις, κ.λπ. Αναμφίβολα, ο μεγάλος χαμένος, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, θα είναι για μια ακόμα φορά ο δύσμοιρος ελληνικός λαός. Απεναντίας, αυτοί θα το παίζουν διανοούμενοι στο Παρίσι και τις Σεϋχέλλες και άμα λάχει κάνουν και καμιά κυβέρνηση του βουνού στην Ελβετία για να κρατάνε τα αντιστασιακά προσχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου