Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης μπροστά στην τρόικα – Προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές

Το Κουτί της Πανδώρας


Άλλη μία… συναρπαστική διαπραγμάτευση με την τρόικα πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, και το αποτέλεσμα, όπως πάντα, είναι συντριπτική ήττα       για την κυβέρνηση, που συνεπάγεται και συντριπτικά βάρη για τους πολίτες.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την ελληνική πλευρά, το Μέγαρο Μαξίμου έχει στείλει στην τρόικα προτάσεις για νέα μέτρα-φωτιά, και περιμένει την απάντησή της, αν δηλαδή θα πει το «ΟΚ» και θα επιστρέψει μετά βαΐων και κλάδων στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι η αύξηση του υπερ-μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, μία κίνηση που προφανώς θα έπληττε τον τουρισμό που τόσο αγαπά και προστατεύει ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και μία αύξηση στη φορολογία στα τσιγάρα, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ.       

Και φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις της κυβέρνησης και ένα «τσεκούρι» στις συντάξεις: Κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πριν από το 62ο έτος της ηλικίας, δραστική αύξηση των ετών ασφάλισης από τα 15 στα 21,5 για την παροχή της κατώτατης σύνταξης, περικοπές στο ύψος του ΕΚΑΣ και τον αριθμό των δικαιούχων του, αλλά και «πάγωμα» της αύξησης όλων των συντάξεων ως το 2017, είναι ορισμένα από τα μέτρα που συμπεριλαμβάνονται στις κυβερνητικές προτάσεις.
Ακόμα, επέρχονται αλλαγές στο Δημόσιο, με νέους, μειωμένους μισθούς για νεοπροσλαμβανόμενους  και σταδιακή μείωση της προσωπικής διαφοράς στο Δημόσιο, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου