Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Βαρόμετρο της διεθνούς κερδοσκοπίας κατά της Ελλάδας, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

kontranews


του Γιώργου Βάμβουκα
Η ανακοίνωση του Σταύρου Δήμα για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πιστοποιεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε τα όπλα, παραδόθηκε σαν τον ΓΑΠ στις βουλές των προστάτιδων δυνάμεων και στην κυριολεξία σήκωσε λευκό πανί στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Δεν απαιτείται να είναι κανείς άνθρωπος των πολιτικών παρασκηνίων, για να αντιληφθεί ότι ο κ. Σαμαράς πέταξε στο καναβάτσο λευκή πετσέτα, αποδεχόμενος αδιαμαρτύρητα τις διαταγές των εντολέων του, για άμεση αποχώρησή του από την πρωθυπουργική εξουσία.
Αν στις προθέσεις του κ. Σαμαρά, ήταν η παραμονή του στον πρωθυπουργικό θώκο έως τον Ιούνιο του 2016, που θα διεξάγονταν με τη λήξη της τετραετίας οι εθνικές εκλογές, θα επέλεγε υποψήφιο με αριστερόστροφο-κουλτουριάρικο προφίλ για τη διεκδίκηση των 180 βουλευτικών ψήφων. Εμφανώς λυπημένος και “πουλημένος” από τους Γερμανούς και κυρίως από τους Αμερικανούς, ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον δεξιότατο Σταύρο Δήμα, από τη μια μεριά, για να μην πολώσει το κλίμα στη Βουλή κατά τη διεξαγωγή των τριών ψηφοφοριών, και από την άλλη, για να στείλει το μήνυμα στους ανεξάρτητους κεντροαριστερούς βουλευτές, ψηφίστε ότι θέλετε, εμένα με εγκατέλειψαν οι ξένοι προστάτες, φεύγω και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, το σύνολο των βουλευτών των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, σίγουρα θα καταψηφίσουν τον κ. Δήμα και η χώρα με το νέο έτος μπαίνει ολοταχώς στην τελική ευθεία των βουλευτικών εκλογών.

Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές και λίαν διδακτικές. Αντίστοιχες κρίσιμες στιγμές, πολλές φορές έχει βιώσει ο τόπος στο παρελθόν, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι η Ελλάδα ήταν και εξακολουθεί να είναι αποικία, προτεκτοράτο των εκάστοτε προστάτιδων δυνάμεων. Οι εκάστοτε πρωθυπουργοί ήταν άνθρωποι του ξένου παράγοντα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο. Ακόμα και η τριάδα των σημαντικότερων Ελλήνων πολιτικών, δηλαδή Ιωάννης Καποδίστριας (1776-1831), Χαρίλαος Τρικούπης (1832-1896) και Ελευθέριος Βενιζέλος (1864-1936), ναι μεν υπήρξαν ικανότατοι, ευπατρίδες και ευφυέστατοι πολιτικοί, ωστόσο τις μεγάλες αποφάσεις για λογαριασμό της πατρίδας, τις ελάμβαναν υπό την εποπτεία και την έντονη επιρροή των προστάτιδων δυνάμεων. Το πελώριο δημόσιο χρέος υπήρξε και δυστυχώς συνεχίζει να αποτελεί, το πρωταρχικό αίτιο υποτέλειας της Ελλάδας στις προστάτιδες δυνάμεις και τους ξένους πιστωτές.
Η οικονομική ιστορία του νεώτερου ελληνικού έθνους, είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ακατάσχετη ανοδική τάση του δημοσίου χρέους και τις αναπόφευκτες περιοδικές πτωχεύσεις των Δημοσίων Οικονομικών. Η πολιτική κρίση που διερχόμαστε σήμερα, είναι το δραματικό αποτέλεσμα της εκτίναξης του δημοσίου χρέους σε δυσθεώρητα επίπεδα, της αδυναμίας εξυπηρέτησής του και της απειλής για μια νέα χρεοκοπία.      
Είτε οι εθνικές εκλογές διεξαχθούν την 25η Ιανουαρίου, είτε την 1η Φεβρουαρίου, είτε την 8η Φεβρουαρίου του 2015, με μαθηματική βεβαιότητα ο Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα έχει κύριο κορμό στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεούται να αρθεί στο ύψος των υφιστάμενων τραγικών περιστάσεων. Με μια μη ανταγωνιστική οικονομία, με ένα κολοσσιαίο δημόσιο χρέος, με μια οικονομία βαλτωμένη στην ύφεση και τον ελληνικό λαό για πέντε συναπτά έτη να βρίσκεται στη μέγγενη των σκληρών μνημονιακών πολιτικών, συνάγεται ότι η διακυβέρνηση της χώρας απαιτεί συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Τέρμα οι πειραματισμοί, τα παχιά λόγια και η ψηφοθηρική προπαγάνδα. Οι αρλούμπες των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, περί success story, την 31η Δεκεμβρίου του 2014 αφήνουμε τα μνημόνια, η χώρα βγαίνει στις διεθνείς χρηματαγορές και το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, είναι αυτές που εξώθησαν τους αμερικανούς και τους γερμανούς, να τους πετάξουν στο φορτηγό των απορριμμάτων.
Ο Τσίπρας δεν πρέπει να έχει την τύχη του ΓΑΠ και του Σαμαρά. Ο Τσίπρας με το κυβερνητικό οικονομικό του πρόγραμμα, οφείλει να πείσει για τις ευοίωνες αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους. Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να αποτελέσει το βαρόμετρο έντασης των κερδοσκοπικών επιθέσεων κατά της εθνικής οικονομίας και τον αποσυμπιεστή των spreads των ελληνικών κρατικών ομολόγων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου