Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Να κρίνουμε αυτά που είδαμε, και όχι αυτά που δεν είδαμε

Νέα Πολιτική


Του Μελέτη Μελετόπουλου*
Και την μεν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν την είδαμε ακόμη, οπότε παρέλκει η οχλαγωγία των φιλοκυβερνητικών, νεοδημοκρατικών, πασοκικών κλπ. μέσων ενημέρωσης, που έχουν ήδη ως μέντιουμ προεξοφλήσει, και μάλιστα με λεπτομέρειες, τι ακριβώς θα συμβεί άμα η σημερινή αντιπολίτευση έρθει στην εξουσία.
Ας περιμένουμε λίγο και θα έχουμε όλον τον καιρό να αναλύσουμε και να κρίνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αφού γίνει κυβέρνηση και όχι πριν!
Ας περιοριστούμε, λοιπόν, σε αυτό που είδαμε, στο υπαρκτό, στο δεδομένο. Και αυτό είναι η οικτρή διακυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ, στο υπουργείο («υπουργείον» λέγανε παλιά την κυβέρνηση συνολικά) Σαμαρά.
Αυτό, λοιπόν, που είδαμε, είναι η βαρειά ύφεση, η φονική ανεργία, και ιδίως η ανεργία των νέων, η πρωτοφανής μαζική μετανάστευση του ελληνικού πληθυσμού σε άλλες χώρες, η εξοντωτική φορολογία, η δημογραφική κατάρρευση και: η πλήρης άρνηση καταπολέμησης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, η πλήρης αποτυχία προσέλκυσης επενδύσεων, η φυγή κεφαλαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στο εξωτερικό, η πεισματική άρνηση να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την Ελλάδα ένα σύγχρονο κράτος.

Είδαμε ο ορυκτός πλούτος της χώρας να ενυποθηκεύεται στους δανειστές, είδαμε η εθνική κυριαρχία να εξαφανίζεται, είδαμε διεθνείς υπαλλήλους να κουνάνε το δάχτυλο επιτιμητικά στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό.
Επίσης είδαμε απίθανα πρόσωπα να υπουργοποιούνται, μαζί με τους γνωστούς γόνους της φαυλοκρατικής οικογενειοκρατίας, είδαμε το καταρρέον καθεστώς της Μεταπολίτευσης να μην έχει αλλάξει στο παραμικρό τις συνήθειές του λόγω της κρίσης και να συνεχίζει την προκλητική του διαγωγή.
Αυτό, λοιπόν, που μπορούμε με βεβαιότητα να προεξοφλήσουμε, είναι τι θα γίνει αν η συγκυβέρνηση εκλέξει πρόεδρο και παραμείνει στην εξουσία: νέο μνημόνιο σκληρότερο από τα προηγούμενα, σάρωση των υπολειμμάτων του ασφαλιστικού και του εργασιακού κεκτημένου, νέο κύμα εξοντωτικής φορολογίας και χωρίς διευκολύνσεις, και συνέχιση όλων των παραπάνω.
Τα ίδια γνωστά, φθαρμένα και αποτυχημένα πρόσωπα, να ξαναμοιράζονται τις καρέκλες τους σε νέους συνδυασμούς, να μας ξαναλένε ασύστολα ψέμματα και να συνεχίζουν το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο, αυτό που μας οδήγησε στην χρεωκοπία και μας κρατάει στην βαρειά ύφεση.
Ε, λοιπόν, δεν θέλουμε άλλο από την συνταγή αυτή. Οι αναγνώστες μας είναι ενήλικες, πολιτικά έμπειροι, και θα επιλέξουν ασφαλώς τι θα ψηφίσουν με κριτήριο το συμφέρον της πατρίδας. Το οποίο πάντως δεν υπηρετείται από το μνημονιακό ρετσινόλαδο.

*Διευθυντής της Νέας Πολιτικής (Δημοσιεύτηκε στο Kontra News)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου