Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Κ. Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει σχέδιο επιστροφής στην δραχμή

"Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει και σχέδιο επιστροφής στην δραχμή", δήλωσε ο οικονομολόγος, Κώστας Λαπαβίτσας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "έχει χάσει τ΄ αυγά και τα πασχάλια".
Όπως μεταδίδει το Newsit.gr σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Parapolitika 90,1", χαρακτήρισε "αναμενόμενη" την αντίδραση των αγορών και πρόσθεσε ότι το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την αυτοπεποίθηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

"Θα υπάρξουν πολύ σοβαρά ζητήματα και αυτό δεν μπορεί να το αποκρύψει κανείς από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγεί μπροστά να πει τι χρειάζεται και να παλέψει γι αυτά", ανέφερε.


Ερωτηθείς για το θέμα του νομίσματος είπε ότι "καμία προοπτική και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλείεται από την κυβέρνηση για το θέμα άλλου νομίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τρία και 4 διαφορετικα και εναλλακτικά πλάνα. Θα πάει σε διαπραγματεύσεις και θα του προκύψουν σίγουρα προβλήματα. ΄Ενα από τα πλάνα τα οποία πρεπει να εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το εξετάζουν και οι υπόλοιποι είναι τι θα κάνει αν μας μπει το μαχαίρι στο λαιμό".

Στις διαπραγματεύσεις καλό είναι να έχεις όλα τα όπλα

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 6» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε εξάλλου ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να πάει σε σκληρές διαπραγματεύσεις έχοντας αποκλείσει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ενώ εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα είναι σκληρές.

«Μπροστά μας έχουμε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση», σημείωσε. «Η Ελλάδα είναι στην κόψη του ξυραφιού γιατί το πρόγραμμα έχει αποτύχει, αν υπήρχε success story δεν θα είχαμε φτάσει εδώ», δήλωσε.

«Όταν πας σε τέτοιες διαπραγματεύσεις είναι καλό να έχει όλα τα όπλα, αν δεν τα έχεις δεν θα διαπραγματευτείς σωστά», εκτίμησε.

«Η Ευρώπη πιστεύω ότι θα θέσει την Ελλάδα προ σκληρού διλήμματος», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «είναι καιρός να δείξουμε ψυχραιμία».

Για το ενδεχόμενο να μην εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις, ο κ. Λαπαβίτσας εκτίμησε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να δανειστεί στην εσωτερική αγορά, επισήμανε ωστόσο ότι αν δεν έχει γίνει η εκταμίευση μέχρι τον Αύγουστο η χώρα θα έχει μεγάλο πρόβλημα.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου