Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Π. Γεννηματάς: "Το αδιέξοδο έχει μακρό ορίζοντα"

Νέα Κρήτη


«Είναι εμφανές πλέον ότι η συγκυβέρνηση έχει σοβαρό ρήγμα. Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ. επιλέγει την πόλωση (που προσιδιάζει και στην παρορμητική του ιδιοσυγκρασία) με την πεποίθηση ότι η συσπείρωση πανικού εξουδετερώνει τον ενδιάμεσο χώρο που αποδείχτηκε πολιτικά στείρος και αποσταθεροποιητικός και στερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το πριμ της αυτοδυναμίας.
Ο σεβαστός αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης, προσαρμοσμένος στον εξ ανάγκης ρυθμιστικό ρόλο, αναζητεί ενδιάμεσες μεταβατικές λύσεις προκειμένου να σώσει το μαγαζάκι από την άμεση εκλογική εξαφάνιση και να βρει χρόνο για πολιτική ανατοποθέτηση στο μεταβαλλόμενο τοπίο.
Οι άμεσες εκλογές συνιστούν τυπικά ξεκάθαρη λύση. Αυτό επιβεβαιώνει τον Σαμαρά. Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα εξασφαλισμένη. Η ως εκ τούτου προεξόφληση νέας συγκυβέρνησης ή τρίτης ενδιάμεσης λύσης δικαιώνει τον αντιπρόεδρο.
Συμπέρασμα: Το αδιέξοδο έχει μακρό ορίζοντα. Μέσα στο α' εξάμηνο του '15 διαφαίνονται και νέες εκλογές. Λύση δυστυχώς δε διαφαίνεται».
Αυτά διατύπωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στον 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι είναι αστήριχτα και επικίνδυνα τα σενάρια περί bank-run από πολιτικούς στην Ελλάδα.
«Όλοι ξέρουν ότι υπάρχει μηχανισμός διατραπεζικός που διασφαλίζει τη ρευστότητα και δεν πιστεύω ότι κανένας μηχανισμός της Ευρώπης δε θα τιμωρήσει την Ελλάδα γιατί ενδεχόμενες εκλογές θα αναδείξουν μία άλλη κυβέρνηση», αναφέρει ο κ. Γεννηματάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου