Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΑΦΟΒΟΣ ΦΟΒΟΠΟΙΟΣ

iskra

Του ΣΤΑΘΗ*  
Χμ...! Νιώθω κάπως πεινασμένος σήμερα. Μάλλον θα συνεχίζει την απεργία πείνας ο κ. Μιχελογιαννάκης.
Έχει ήδη αρχίσει να πνίγεται στα θολά νερά του το Ποτάμι. Έπεσα έξω. Πίστευα ότι το Ποτάμι θα χρειασθεί κι αυτό τον χρόνο του, όπως και η Χρυσή Αυγή, για να βαλτώσει. Όμως ο αρχαγέτης Σταύρος φαίνεται να τα κάνει θάλασσα ενωρίτερα του αναμενομένου.
Καλημέρα σας, κυρίες και κύριοι! Φοβάσθε;
Ή εις μάτην ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε τον φόβο, πεντάκις και εξακολουθητικώς, στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή; Φόβος για την οικονομική κατάρρευση. Φόβος για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορ..., συγνώμην, για την έξοδο της Ελλάδας απ’ το ευρώ. Φόβος για τη στειρότητα των ΑΤΜ. Φόβος, φόβος, φόβος. Με έναν λόγο ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τους φόβους του για όσα έχει πράξει έως τώρα.
Φόβος. Ο γιος του Άρη και της Αφροδίτης.
Και: Αντώνης Σαμαράς ο Φοβοποιός.
Το μόνον στο οποίον δείχνει άφοβος ο κ. Πρωθυπουργός είναι η υποταγή του στην Τρόικα. Άφοβος δείχνει επίσης για τα εκατομμύρια των φτωχών και των ανέργων, για τα υποσιτισμένα παιδιά και τη μετανάστευση των νέων. Δείχνει όμως να φοβάται άλλα πράγματα. Δεκαπέντε φορές χρησιμοποίησε τη λέξη φόβος στο άρθρο του στη «Real News». Ο κ. Σαμαράς φοβάται για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους μπαχαλάκηδες, τους λαθρομετανάστες, τους Σκοπιανούς και τη νόσο των τρελών αγελάδων.
Άφοβος στην κινδυνολογία ο επικεφαλής του κ. Βορίδη και υποτελής του κ. Σόιμπλε. Και καπάκι στην έξαρση της κινδυνολογίας, τα γκάλοπ! Μέσα σε ενάμιση απόγευμα «έκλεισε η ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.».

Φόβος, κυρίες και κύριοι. Δύο ειδών. Να είσαι κλεισμένος μέσα στο σπίτι σου και να φοβάσαι. Να είσαι εκτεθειμένος στην άπλα της αγοράς και να μην ξέρεις από που θα σου ‘ρθει. Μπαράζ φόβου! Το βαρύ πυροβολικό της Διαπλοκής, τα κατάφρακτα παπαγαλάκια, τα founds, όλοι φοβούνται μήπως αυτοκτονήσει κάποιος ακόμα Ελληνας ή κάποια ακόμα Ελληνίδα από απόγνωση, τρόμο και αθλιότητα. Μπαράζ κινδυνολογίας. Το success story έγινε ορδή πάνοπλων Γότθων που συνωστίζονται στα σύνορα κι ετοιμάζονται να μπουκάρουν στην επικράτεια.
Όμως σύνορα δεν υπάρχουν (όπως δεν υπάρχουν και τα αεροδρόμια που πουλήθηκαν), ενώ η κομαντατούρ Βερολίνου κατέχει το κέντρο των Αθηνών, Μαξίμου και Συγγρού και Χαριλάου Τρικούπη, Ακρόπολη και Πεντάγωνο.
Όμως, ας μη φοβόμαστε. Μας προστατεύουν οι φόβοι του κ. Πρωθυπουργού για το χειρότερο. Από τους κινδύνους μας προστατεύει η κινδυνολογία. Είναι κίνδυνος ο διχασμός των Ελλήνων που προωθεί ο κ. Σαμαράς; Τα ψέματα που λέει διαρκώς; Είναι κίνδυνος η παραπλάνηση των Ελλήνων για την κατάσταση του έθνους; Είναι επικίνδυνα τα νέα μέτρα (που ουδέποτε θα υπήρχαν και) που τώρα ετοιμάζονται να επιβληθούν; Είναι κίνδυνος το...βιώσιμο χρέος; Οχι βέβαια! Ολους αυτούς τους κινδύνους τους αποτρέπει η κινδυνολογία. Η επικοινωνιακή τρομοκρατία. Η μιντιακή τυραννίδα.Ησυχία! μη μιλάς για απαγορευμένα θέματα. Οι εναλλακτικές λύσεις και τα plan B είναι θέματακινδυνώδη.
Πρέπει να πηγαίνεις σαν το ζαγάρι στη σφαγή. Μην κοιτάς δεξιά, μην κοιτάς ζερβά, τράβα ντουγρού στον πάγκο του χασάπη. Μην ακούς τα μαύρα πρόβατα, θα προκαλέσεις αστάθεια. Χρειάζεται σταθερότητα, ένας – ένας στη γραμμή της ανεργίας, της φτώχειας, της αυτοκτονίας. Κινδυνεύει η Διαπλοκή, οι μίζες, η Ζήμενς, η Λίστα Λαγκάρντ, ο Αδωνις, όλα όσα ξέρεις. Μην κουνηθείς, μη κουνηθεί φύλλο! Διότι όταν κουνιέται ένα φύλλο στον Ταΰγετο, ξεσπάει άνοδος των σπρέντ στα Τρίκαλα.
Κίνδυνοι δεν είναι ο ξαφνικός θάνατος του σπιτιού σου στον πλειστηριασμό και του μισθού σουστην επόμενη περικοπή, αυτά είναι θυσίες. Για να μην πάνε χαμένες η επόμενη αύξηση της φορολογίας σου και οι επόμενες αυτοκτονίες. Για να μην αποδειχθούν μάταιες τόση θλίψη και τόση τρέλα.
Κίνδυνος δεν είναι που η χώρα βουλιάζει, κίνδυνος είναι να μην έχει τι να κάνει στη ζωή του ο κ.Βενιζέλος, να μην αποδειχθεί χρυσή εφεδρεία του έθνους ο κ. Κουβέλης, να επιστρέψουν στο τίποτατα Τίποτα που έκαναν την Ελλάδα ένα τίποτα.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι που αποτρέπει με την κινδυνολογία ο Αφοβος Φοβοποιός κ. Σαμαράς. Ισχύς του ο φόβος του φοβιτσιάρη. Ισχύς του η δουλεία του στους Δυνατούς. Εγχώριους και εξωχώριους. Ισχύς του η Διαπλοκή. Ισχύς του η παρακμή. Εργαλείο τους η κρίση. Θύμα τους η Ελλάδα, οι δουλειές μας, οι ζωές μας, τα παιδιά μας, το μέλλον. Πρόκειται περί ληστών που σκούζουν για να φοβηθούν οι νοικοκύρηδες. Το κύκνειο άσμα τους, είναι η κινδυνολογία τους. Δεν είναι όμως αυτή το κύριο όπλο τους. Δεν διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και τον κοινωνικό ιστό της χώρας μόνον με την κινδυνολογία, τη θηριώδη προπαγάνδα και την καθημερινή ιδεολογική τρομοκρατία. Την Ελλάδα την έκαμαν Κρανίου Τόπο και Γης Μαδιάμ με το διαίρει και βασίλευε.
Διαιρώντας τον λαό, στρέφοντας τους κλάδους τον έναν εναντίον του άλλου, ακροβολίζοντας μέσα στις εργαζόμενες τάξεις πεμπτοφαλλαγγίτες, έκαναν τη χώρα μας προτεκτοράτο και ειδική οικονομική ζώνη.
Και τώρα ρίχνουν στο τραπέζι τον διχασμό. Ηρθε η ώρα να καρπίσει ο εμφυλιοπολεμικός και ακροδεξιός λόγος. Δεν είναι τυχαίο ότι πρώτη η κυβέρνηση Σαμαρά και ο ίδιος προσωπικώςκατέφυγαν από την πρώτη ημέρα που μπήκαν στην υπηρεσία της Τρόικας σε λόγο εμφυλιοπολεμικό και ακροδεξιό. Δεν είναι τυχαία η ακροδεξιά ομάδα που έστησε γύρω του ο κ. Σαμαράς – απ’ τον κ.Μπαλτάκο έως τον κ. Γεωργιάδη. Διότι όταν λειτουργείς ως γκαουλάιτερ, μόνον με εμφυλιοπολεμικό λόγο μπορείς να υπερασπισθείς όσα κάνεις.
Κινδυνολογία. Διχασμός. Και μαύρα κόλπα.
Δεν είναι κίνδυνος για μια δημοκρατία οι εκλογές. Κίνδυνος είναι για εκείνους που εκφασίζουν τη δημοκρατία, που έχουν κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο και αντιμετωπίζουν τον λαό ως κρέας για τα κανόνια των αγορών.
Οι εκλογές είναι κίνδυνος για όσους συνεχίζουν να πλουτίζουν μέσα στην κρίση κι όχι για εκείνους που θέλουν να αντιστρέψουν τη φτώχεια τους...
*Δημοσιεύτηκε στο ‘’enikos.gr’’ τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου