Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Οι αλμπάνηδες της εξουσίας και η διαφθορά προκάλεσαν το σημερινό δημοσιονομικό αδιέξοδο

kontranews

του Γιώργου Βάμβουκα
Τις τελευταίες μέρες και μετά το “τέλμα” των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα, οι καρεκλοκατακτητές του δικομματικού καθεστώτος ξεκίνησαν τη παραπληροφόρηση των πολιτών, αναφορικά με την πραγματική κατάσταση των Δημοσίων Οικονομικών και τις βραχυμεσοπρόθεσμες προοπτικές της εθνικής μας οικονομίας.
Οι πρόσφατες απόψεις γνωστών θεσιθήρων της εξουσίας σαν την Μιράντα Ξαφά, ότι, “το μνημόνιο δεν απέτυχε γιατί δεν εφαρμόστηκε”, αποτελούν εμπαιγμό στον δεινοπαθούντα από την οικονομική κρίση Έλληνα πολίτη. Αυτό σημαίνει ότι για την κυρία Ξαφά, τους παπαχελάδες, τους πρετεντέριδες και τον θέμο, η δικομματική κυβέρνηση δεν εφάρμοσε πλήρως τη φαρμακευτική αγωγή των μνημονίων, με συνέπεια η χώρα να αδυνατεί να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός και να πετύχει τον κεντρικό στόχο της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.  
Δηλαδή κυρία Ξαφά και οι υπόλοιποι βολεμένοι της εξουσίας, αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας μετά τον Μάιο του 2010, ποιοι τα προκάλεσαν; Δεν τα προκάλεσε η δικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που μας έφερε την τρόικα και άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου; Ποιοι υπέγραψαν τα μνημόνια; Ποιοι πήραν το ποσοστό ανεργίας από 7,6% το 2008 και το εκτόξευσαν στο 27% το 2014; Ποιοι πετσόκοψαν και εξακολουθούν να πετσοκόβουν με το δρεπάνι μισθούς και συντάξεις; Ποιοι πήραν το συνολικό δημόσιο χρέος από τα 350 δις ευρώ (€) το 2009 και το εκτίναξαν σε 561 δις € το 2014; Μήπως οι πολίτες που πληρώνουν τα χαράτσια, οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι πένητες συνταξιούχοι; Κοροϊδία για την ελληνική κοινωνία αποτελεί η διαπίστωση, ότι, οι εγκάθετοι του δικομματικού κατεστημένου χρεοκόπησαν τη χώρα και από πάνω ζητούν τα ρέστα από τα θύματα της οικονομικής κρίσης που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Τα μέτρα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζονται από τη δικομματική κυβέρνηση και την τρόικα, αποδείχτηκαν στην πράξη ακατάλληλα και αναποτελεσματικά. Αψυχολόγητα και ανεπίκαιρα μέτρα πολιτικής, που χειροτέρευσαν αντί να βελτιώνουν την μακροοικονομική και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Διεθνώς, η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα προς αποφυγή.
Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο χώρας, στην οποία να δαπανήθηκαν για τη διάσωσή της εκατοντάδες δις € και τα Δημόσια Οικονομικά της για επτά συναπτά έτη, να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Το καλοκαίρι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, μας έλεγαν ότι τον Δεκέμβριο του 2014 θα φύγουμε από τα μνημόνια, η χώρα εισήλθε πλέον σε φάση ταχύρυθμης ανάπτυξης και η τρόικα σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Τα παχιά λόγια τους αποδείχτηκαν άνθρακας. Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι έτοιμοι να υπογράψουν νέο μνημόνιο με την τρόικα και τους ξένους πιστωτές, ξεχνώντας τις μεγαλοστομίες του καλοκαιριού περί εγκατάλειψης του μνημονίου και αναμενόμενης εξόδου στις διεθνείς χρηματαγορές.

Η δικομματική μασονία βούλιαξε την Ελλάδα στα χρέη και με περισσή αναίδεια ισχυρίζεται ότι η ασκούμενη οικονομική πολιτική απέτυχε, γιατί δεν εφαρμόζεται σωστά η συνταγή του μνημονίου. Ο Θουκυδίδης είχε διατυπώσει την ακόλουθη διαχρονική ρήση: «Αυτό που με φοβίζει δεν είναι οι προθέσεις των εχθρών μας, αλλά τα λάθη τα δικά μας». Αυτό που αρκετοί λέγαμε και συνεχίζουμε να λέμε, είναι ότι μας κυβερνούν άσχετοι, ανίκανοι και κλέφτες. Τσαρλατάνοι πολιτικοί και αλμπάνηδες καρεκλοκένταυροι της εξουσίας, βουτηγμένοι στις μίζες και τη διαφθορά, φέρουν ακέραιη την ευθύνη για το σημερινό δημοσιονομικό αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου