Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, θα πέσει πολύ γέλιο στο “όλα μίζα”

του Γιώργου Βάμβουκα
Αγαπητοί μου αναγνώστες, ενώ το εγχώριο δικομματικό πολιτικό σύστημα, που χρεοκόπησε τη χώρα, μας έβαλε την ταφόπλακα των μνημονίων και είναι τελείως ανήμπορο να αντιμετωπίζει τις δραματικές συνθήκες που περνάει η πατρίδα, στο σημερινό άρθρο θα σας απασχολήσω με ορισμένα θλιβερά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στην προχθεσινή (4.12.2014) εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου “Βράδυ 24” στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel.
 Ο εξαίρετος δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος, με είχε καλέσει για να αναλύσω τον Γενικό Κρατικό Προϋπολογισμό (ΓΚΠ) του 2015. Ένας από τους καλεσμένους της εκπομπής ήταν ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ. Σχολιάζοντας τον ΓΚΠ του 2015 και παραθέτοντας αδιάσειστα στατιστικά στοιχεία από κωδικούς και πίνακες του ΓΚΠ, προέκυπτε το συμπέρασμα ότι τα Δημόσια Οικονομικά της Ελλάδας βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο και ουσιαστικά η χώρα είναι χρεοκοπημένη. Τα ποιοτικά και τα ποσοτικά δεδομένα που παρέθεσα, δεν αμφισβητήθηκαν ούτε από τον κ. Μιχελάκη, ούτε από τους υπόλοιπους προσκεκλημένους της εκπομπής. 

Ωστόσο, η συμπεριφορά του κ. Μιχελάκη απέναντι στο πρόσωπό μου, υπήρξε εριστική και ανεξήγητη. Αντί ο πρώην υπουργός να αντικρούσει με επιχειρήματα, τα λεγόμενά μου για την κατάρρευση των Δημοσίων Οικονομικών, προσπαθούσε δια της πλαγίας οδού να πλήξει την προσωπικότητά μου. Άφηνε αιχμές και υπονοούμενα, ότι, με τα στοιχεία που αναφέρω, γίνομαι πληροφοριοδότης της τρόικας και έμμεσα κάνω κακό στη χώρα. Ποιοι μαγειρεύουν τα στοιχεία; Η τρόικα με το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο δεν τα μαγειρεύουν; Εμείς καταγγέλλουμε τους παραχαράκτες των εθνικολογιστικών και των δημοσιονομικών μεγεθών, δηλαδή την τρόικα και την δικομματική κυβέρνηση και εμείς κάνουμε κακό και αυτοί κάνουν καλό στην πατρίδα; Η κυβέρνηση με την τρόικα μας πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις και μας κάνουν καλό και εμείς που καυτηριάζουμε τις εξοντωτικές πολιτικές τους είμαστε οι κακοί; Αυτοί μας χαρατσώνουν και εμείς φωνάζουμε ότι τα χαράτσια οδηγούν στο θάνατο την ελληνική κοινωνία και κάνουμε κακό στην εθνική οικονομία; Εμείς αποδεικνύουμε ότι το πραγματικό δημόσιο χρέος της χώρας είναι 560 δις ευρώ, τρόικα και κυβέρνηση λένε 325 και εμείς είμαστε οι γραφικοί και οι λαϊκιστές; Δηλαδή, εμείς τα υποζύγια είμαστε και “κερατάδες και δαρμένοι” και οι βιαστές της ελληνικής κοινωνίας καλά μας κάνουν; 
Επειδή το ψυχολογικό κλίμα που έζησα με τον κ. Μιχελάκη, το είχα αισθανθεί πρότινος σε εκπομπή του όψιμου μνημονιακού και αντισυριζαίου Γιώργου Τράγκα, θα ήθελα σε όλους αυτούς τους κυρίους να επισημάνω ορισμένα προσωπικά δεδομένα. Τα μονοπάτια του κρατικού μηχανισμού τα ξέρουν. Ας ψάξουν στα τεφτέρια των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, για να πληροφορηθούν πόσα παράσημα και βραβεία ανδραγαθίας, έχουν πάρει οι παππούδες μου, ο πατέρας μου και το υπόλοιπο σόι. Ο αντιστασιακός αγώνας του πατέρα μου κατά της χούντας των συνταγματαρχών είναι γνωστός και έγινε στην Ελλάδα. Στην Μπουμπουλίνα ήταν περίπου δύο μήνες στο ίδιο κελί με τον Πλασκοβίτη. Μόνο σε μένα τον πιτσιρικά επέτρεπαν τις πρώτες μέρες να του πηγαίνω φαί να τρώει. Το πρώτο άτομο που άφησαν να δει ήταν η μητέρα του. Όταν τον αντίκρισε, μπροστά στους δεσμοφύλακες του είπε: «Άρη παιδί μου, εσύ δεν φοβήθηκες τους γερμανούς, αυτούς εδώ θα φοβηθείς». Είχε καταδικαστεί σε θάνατο από τους γερμανούς και γλύτωσε δραπετεύοντας από τις φυλακές της Αγιάς των Χανίων, κ. Μιχελάκη και κ. Τράγκα. Εμείς δεν εξαργυρώσαμε τους αγώνες με αργύρια και επιχορηγήσεις του υπουργείου Πολιτισμού. Δεν το παίξαμε προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις με δεξιά τσέπη, χαρατσώνοντας και στραγγαλίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παραμένουμε στους προμαχώνες και πολεμάμε. 

Και κάτι τελευταίο. Ο θέμος έχει αναλάβει εργολαβικά και βέβαια με το αζημίωτο, κάθε βδομάδα από τον Antenna, να με βγάζει στο γυαλί ανοιγοκλείνοντας το μάτι. Νομίζει ότι έτσι με καθιστά γραφικό. Για πες μας κύριε Θέμο. Λέγεται ότι η εκπομπή σου το “όλα πέντε”, θα μετονομαστεί “όλα 5,5” σε μαύρες σακούλες ή “όλα μίζες” με σαλέ στην Ελβετία. Ποιο από τα δύο αληθεύει; Πλάκα θα έχει θεμούλη μας, ο Τσίπρας να κερδίσει τις εκλογές και να κάνει πράξη, κάτι που έχει υποσχεθεί, ότι θα δημοσιοποιήσει τις λίστες με τα ονόματα (δημοσιογράφοι, επικοινωνιολόγοι, κ.ά.), αυτών που τα έπαιρναν και εξακολουθούν να τα παίρνουν από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και των μυστικών κρατικών υπηρεσιών. Πράγματι, αν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, θα πέσει πολύ γέλιο στις εκπομπές σου “όλα μίζα” και “όλα 5,5”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου