Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Αυριανές οικονομικές εφημερίδες....Ένα όνειρο και ένας εφιάλτ

the Crypt of Banking News


από τη Νούλα Χρυσοχοϊδου
Και οι φυλλάδες έχουν κρεμαστεί στα περίπτερα....
Παγκόσμιο ρίγος, ανατριχίλα, μάτια βουρκωμένα...!!! Η αβεβαιότητα επέστρεψε ξανά και όλοι νιώθουμε ότι οι μέρες του 2011 επέστρεψαν ως θριαμβευτές. Ο λαός μας, πίστεψε σε ανάκαμψη της οικονομίας, πίστεψε ότι η ιστορία δεν θα επαναληφθεί, μα έχασε, έχασε τα πάντα. Και το κούρεμα του χρέους εμφανίστηκε ξανά,.....κι ένα ρίγος περνάει από το κορμί μας, ο κόσμος τρέχει, πόρτες-παράθυρα κλείνουν, τηλεοράσεις ανοίγουν και η απόλυτη σιωπή.......Και μετά την οικονομική κρίση, εμφανίστηκε η πολιτική κρίση, αυτή κι αν είναι χειρότερη! Η χώρα στο έλεος.....και ήταν ένα κακό όνειρο!!!
Κι όμως δεν τελείωσε ακόμα. Και ξαφνικά το νέο έσκασε, σαν μια άλλη ατομική βόμβα : Δεν έχει συμφωνηθεί το πλαίσιο για λόγους δημοσιονομικής πειθαρχίας προσφυγής στις αγορές λίγο πριν την λήξη της χρηματοδοτικής βοήθειας μας από την Ε.Ε. 

Η χώρα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, είναι έτοιμη να πέσει στο κενό. Η Ελλάδα αποσταθεροποιείται. Η Τρόικα πιέζει, πιέζει μια χώρα, την Ελλάδα, τους πολίτες της, σηκώνει το δάχτυλο δείχνοντας μας ότι ανεξαρτήτως διαφοροποίησης του πολιτικού συστήματος της χώρας οι πιστωτές θα λάβουν όλα τα συμφωνημένα. Η Τρόικα έχει εκτιμήσει ότι το δημοσιονομικό κενό στη χώρα μας αγγίζει τα 2,6 δισ. ευρώ, ζητά άμεσα τη λήψη μέτρων για περικοπές συντάξεων και την αύξηση των φόρων. Από την άλλη η Κυβέρνηση δεν συμφωνεί για το δημοσιονομικό κενό και διαπραγματεύεται τα μέτρα που θα συναποφασίσουν να περιλαμβάνουν την αύξηση των εσόδων του Φ.Π.Α αλλά και την απορρόφηση εσόδων από την κοινωνική ασφάλιση. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εγγυάται ότι αν εκτελεστούν και δεν αποδώσουν τα προβλεπόμενα έσοδα, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2015, τότε θα υπάρξουν παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ. 
Και εδώ βλέπουμε τους δανειστές μας να παίζουν με την υπομονή του κράτους μας, η κοινωνία παράγει μίσος, φθόνο και διχόνοια και ένας ολόκληρος λαός ασχολείται με το προσωπικό συμφέρον του.
Αν αποτύχουμε στο παραπάνω σενάριο(χωρίς να ξέρουμε τι δόθηκε κάτω από το τραπέζι) τότε η χώρα μας θα βυθιστεί ακόμα περισσότερο στην οικονομική ύφεση και θα χτυπηθεί η όποια πολιτική σταθερότητα υπάρχει μέχρι σήμερα.
Ποιά ανάπτυξη;
Ποιό είναι το όνειρο και ποιός ο εφιάλτης;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου