Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Οι αριστερές και οι δεξιές κωλότσεπες πρόθυμα ψηφίζουν Πρόεδρο Δημοκρατίας

kontranews

Του Γιώργου Βάμβουκα
Σε συνθήκες καλλιέργειας εντονότατου κλίματος κινδυνολογίας από την πλευρά του δικομματικού καθεστώτος και έξαρσης των κερδοσκοπικών παιγνίων κατά της Ελλάδας, εντείνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Ουδείς αμφιβάλλει ότι το δικομματικό καθεστώς είναι βαθιά ριζωμένο στην ελληνική κοινωνία, τα πολιτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τεράστια, ο ξένος παράγοντας ελέγχει τους πάντες και τα πάντα, οι δικομματικοί καρελοκένταυροι μάχονται ανηλεώς  για την παραμονή τους στην εξουσία και γι’ αυτό οι ηγήτορες του δικομματικού καθεστώτος Σαμαράς και Βενιζέλος, θα δώσουν το υπέρ πάντων αγώνα για να μην χάσουν τα ηνία της κυβερνητικής εξουσίας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Σαμαράς και Βενιζέλος, κινούνται βάσει οργανωμένου σχεδίου, το οποίο φαίνεται ότι τυγχάνει της έγκρισης των προστάτιδων δυνάμεων. 
Ας επιχειρήσουμε στη συνέχεια να εξετάσουμε με ψυχραιμία τα υφιστάμενα δεδομένα. Το πρωταρχικής σημασίας ερώτημα είναι: Η σημερινή Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας; Αν εκλέξει Πρόεδρο, οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2015. Αν όμως στην κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, η χώρα οδηγείται σε εθνικές εκλογές και στήνονται κάλπες την 25η Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου του 2015. Τελικά, η παρούσα Βουλή θα βγάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας;

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος, αν έπαιρναν το πράσινο φως από τις προστάτιδες δυνάμεις, σίγουρα διαθέτουν τους τρόπους και τους μηχανισμούς, για την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή. Κάτω υπό τις παρούσες συνθήκες, η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας θα προϋπόθετε την απόσυρση του κ. Δήμα από την τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία, που απαιτούνται 180 ψήφοι βουλευτών. Το δεξιότατο προφίλ του κ. Δήμα, πιστοποιεί ότι η Βουλή κατά 100% δεν εκλέγει Πρόεδρο Δημοκρατίας και άρα πάμε σε εκλογές. Αν ο κ. Δήμας παραμείνει και στην τρίτη καίρια ψηφοφορία, καθίσταται πασιφανές ότι  η επιλογή του ήταν προμελετημένη από τις προστάτιδες δυνάμεις, για την απόσυρση του κ. Σαμαρά από την πρωθυπουργία και την αντικατάστασή του από τον κ. Τσίπρα.   
Αν όμως ο κ. Δήμας επιλέχθηκε από τον ξένο παράγοντα, για να παίξει το λαγό του δικομματικού καθεστώτος και των καρεκλοκατακτητών της εξουσίας, συνάγεται ότι τις επόμενες μέρες θα παιχτεί σκληρό πόκερ στη Βουλή των Ελλήνων και θα ζήσουμε στιγμές πολιτικού εκμαυλισμού. Αν ο κ. Δήμας αποδειχτεί αχυράνθρωπος των μηχανισμών μίζας και διαφθοράς, τότε η δικομματική ολιγαρχία με τη χρήση θεμιτών και αθέμιτων μεθόδων, θα προσπαθήσει πάση θυσία να εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές, ώστε στην τρίτη καθοριστική ψηφοφορία να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας.
Το σενάριο με λαγό τον Δήμα φαντάζει πιθανό. Μετά την αποτυχημένη δεύτερη ψηφοφορία, ο κ. Δήμας θα υπέβαλε την παραίτησή του και για την τρίτη ψηφοφορία θα επιλεγόταν υποψήφιος, με τέτοια χαρακτηριστικά, που θα το ψήφιζαν οι Κουράκος, Λυκούδης, Μελάς, Οικονόμου, Τατσόπουλος, Χαϊκάλης Ψαριανός, Νταβρής, Ιατρίδου, Κουντουρά, Κόλλια και σία, δηλαδή σύσσωμη η συνομοταξία των βουλευτών με δεξιά και αριστερή κωλότσεπη. Η ξεφτίλα του ελληνικού κοινοβουλίου σε όλο της το μεγαλείο.
Οι αγανακτισμένοι με τις κτηνώδεις μνημονιακές πολιτικές πολίτες, που στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, ψήφισαν τους συγκεκριμένους βουλευτές, που προέρχονται από τα αντιμνημονιακά κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, τους πρόδωσαν και πάνε με το μνημονιακό δικομματικό καθεστώς. Ο Κουράκος, ο Λυκούδης, ο Ψαριανός, ο Νταβρής και οι υπόλοιποι εθνοπατέρες με τις δεξιές και τις αριστερές κωλότσεπες, για τριάντα αργύρια και τη διατήρηση των βουλευτικών τους προνομίων, γλείφουν και παρακαλούν για να συμπορευτούν με το δικομματικό καθεστώς των μνημονίων, της μίζας και της διαφθοράς. Ωστόσο, οι κωλότσεπες αρκούν για να βρεθούν οι αργυρώνητοι ιούδες, που θα εξασφάλιζαν τους 180;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου