Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Η ‘Νέα Ελλάδα’ Έρχεται Από Το …1985

analitis


Η ‘Νέα Ελλάδα’ είναι το σύνθημα το οποίο ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επέλεξε για να αποτυπώσει το όραμα του για το μέλλον της χώρας .  Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, αυτή η ‘Νέα Ελλάδα’ άρχισε να χτίζεται   πρόσφατα χάρη στο έργο της κυβέρνησης  του.
Ποιος δε θα ήθελε να πιστέψει σε αυτό το όραμα και σε μία τέτοια προοπτική. Τϊ καλύτερο από μία ‘Νέα Ελλάδα’ Σαμαρά η οποία θα αντικαταστήσει τη … ‘Νέα Ελλάδα’ Σημίτη!
Γιατί σύμφωνα με τον κύριο Σημίτη η ‘Νέα Ελλάδα’ είχε χτιστεί  στο μεγαλύτερο μέρος της και είχε παραδοθεί  σχεδόν ολοκληρωμένη στον ελληνικό λαό  ήδη από το 2003 χάρη στην επιτυχία της δικής του κυβέρνησης. Πράγματι, σε ομιλίατου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στις 9 Οκτωβρίου του 2003 ως πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε αυτολεξεί και υπό τη μορφή σε συνθήματος σε μία ‘Νέα Ελλάδα’ η οποία «μπορεί να επηρεάζει τις διεθνείς εξελίξεις  … (και) ξέρει να πετυχαίνει τους στόχους της» συμπληρώνοντας πως «η Νέα Ελλάδα, που δημιουργούμε είναι η Ελλάδα όλων των Ελλήνων σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, αλλά κι ολόκληρου του ελληνισμού σε κάθε γωνιά της γης».

Βέβαια, σε μία Ελλάδα νέα αναφερόταν και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπαδρέου το 1985 (εμπρός Ανδρέα, για μια Ελλάδα νέα) αλλά η χρήση του ως αυτόνομο σύνθημα υιοθετήθηκε αρχικά από τον Κώστα Σημίτη και δέκα χρόνια αργότερα από τον Αντώνη Σαμαρά ενώ το ίδιο σύνθημα χρησιμοποίησε σε ιστοσελίδα του και ο Σύριζα στις πρόσφατες ευρωεκλογές κάνοντας μάλιστα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να τον κατηγορήσει πως του το ‘έκλεψε’ και τον κ. Τσίπρα να απαντά ότι ο ‘κλέφτης’ είναι ο κ. Σαμαράς.
Ασχέτως ποιος έχει τα ‘πνευματικά δικαιώματα’ του συνθήματος. ωστόσο, αυτό που έχει σημασία για τους Έλληνες είναι πως μετά από τριάντα χρόνια πουη Νέα Ελλάδα χτίζεται, η Ελλάδα είναι πιο κατεδαφισμένη από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου