Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Μας κυβερνούν οι ανεπάγγελτοι που χρεοκόπησαν την πατρίδα

kontranews

του Γιώργου Βάμβουκα
Βασικό θέμα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, είναι η προχθεσινή συνάντηση, με συνοδεία γεύματος, των κυρίων Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Από το φαγοπότι απουσίαζε ο τρίτος κολλητός της πρωθυπουργοπαρέας ΓΑΠ, με τον οποίο αμφότεροι Καραμανλής και Σαμαράς έχουν συχνή επικοινωνία. Οι λόγοι εμφανείς και αυτονόητοι. Το κέντρο των αποφάσεων για τη χώρα μας, σε θέματα οικονομικής, εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ συνιστούν την κύρια προστάτιδα δύναμη, που μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα. Ο ΓΑΠ, γεννηθείς και ανατραφείς στις ΗΠΑ, με αμερικανίδα μητέρα που είχε μεγάλες διασυνδέσεις με την CIA και τις υπόλοιπες μυστικές υπηρεσίες, έβαλε τον Αντρέα και την υπόλοιπη οικογένεια στο κόλπο. Ο Σαμαράς φαίνεται ότι μυήθηκε στα κυκλώματα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών από τον ΓΑΠ, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη φιλία τους στα φοιτητικά τους χρόνια στις ΗΠΑ. Αναμφίβολα, ο Σαμαράς έχει απόλυτη ανάγκη τον ΓΑΠ. Άλλωστε ο Κωστάκης Καραμανλής, με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο του 2009, ουσιαστικά έσπρωχνε τον ΓΑΠ για πρωθυπουργό, πιστεύοντας ότι με τα πρακτοριλίκια του, θα αντιμετώπιζε καλύτερα την εξελισσόμενη εγχώρια δημοσιονομική-οικονομική κρίση. Ο κουφιοκέφαλος όμως ΓΑΠ, με ύπουλο και άνανδρο τρόπο, μας πέταξε στον καιάδα των μνημονίων και με τα τσογλάνια που είχε μαζέψει γύρω του, έβαλαν την πατρίδα σε φάση εθνικών περιπετειών.

Ο ΓΑΠ ήταν και εξακολουθεί να είναι βασικός παίκτης της εγχώριας πολιτικής σκακιέρας. Αν ο ΓΑΠ ιδρύσει νέο κόμμα, οποτεδήποτε και αν γίνουν βουλευτικές εκλογές, με ένα ποσοστό γύρω στο 5%, καθίσταται ισότιμος συνομιλητής του Τσίπρα για το σχηματισμό κυβέρνησης. Στο μεταξύ ο Βενιζέλος με τα πασαλείμματα του ΠΑΣΟΚ, θα παρακαλούν για την ανάληψη κάποιων κρατικών θώκων, ώστε να παραμείνουν στην επικαιρότητα της πολιτικής σκηνής. Κωστάκης Καραμανλής, ΓΑΠ και Αντωνάκης Σαμαράς συνθέτουν την εγχώρια τρόικα, που στις μέρες μας αποτελεί το βαρόμετρο των πολιτικών μας εξελίξεων. Ωστόσο, με το διάβα του χρόνου, η τρόικα αυτή θα αποβεί μοιραία και τα ονόματά τους θα καταγραφούν στις μαύρες σελίδες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Τα υποκείμενα αυτά είναι ανεπάγγελτα. Στον πρότερο κοινωνικό τους βίο, δεν είχαν κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Και πώς να είχαν κολλήσει ένσημα, όταν από την ηλικία των 25 ετών ασχολούνται με την πολιτική; Ο ΓΑΠ με τον Αντώνη, λέγανε ότι στις ΗΠΑ εργάστηκαν σε πιτσαρίες και επιχειρήσεις που καθάριζαν τζάμια σε ουρανοξύστες. Δηλαδή, από το αμερικανικό κολέγιο του Ψυχικού, πέρασαν στον επαγγελματικό στίβο της πιτσαρίας, εικοσιπεντάριδες έγιναν βουλευτές στο Ελλάντα, μετά υπουργοί και αργότερα πρωθυπουργοί. Μπράβο τους! 
Και πάμε στον Κωστάκη Καραμανλή. Το Βατοπαίδι, οι μίζες με τα εξοπλιστικά, οι μπάζες με τους νταβατζίδες, κ.λπ., τα αφήνουμε στην άκρη. Ο Κωστάκης πήρε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 183,4 δις ευρώ (€) το 2003 και το ανέβασε στα 298,5 δις € το 2009. Η συμμετοχή του στη χρεοκοπία της Ελλάδας το 2009, θεωρείται αδιαμφισβήτητη και οι ιστορικές του ευθύνες τεράστιες. Ο ΓΑΠ με τον Αντώνη από 298,5 δις €, ψήλωσαν το δημόσιο χρέος στα 327 δις € το 2014. Αν το 2012 δεν είχαν γίνει τα δύο κουρέματα της τάξης των 138 δις €, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2012 θα ήταν 465 δις €. Παρ’ όλα αυτά, τα συγκεκριμένα ανεπάγγελτα υποκείμενα, ένα σημαντικό μέρος των Ελλήνων ψηφοφόρων τα αποδέχεται και άρα τα εμπιστεύεται. Δυστυχώς, τις κρισιμότατες στιγμές που περνά η χώρα στο μέτωπο της οικονομίας, ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται ανεπάγγελτους και ρέμπελους πολιτικούς, να διαχειρίζονται και να προδιαγράφουν τις τύχες του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου