Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Σ. Ρομπόλης: "Αδιέξοδη η πολιτική στο ασφαλιστικό"

Νέα Κρήτη


«Αδιέξοδη η πολιτική στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό με ανακύκλωση της μιζέριας και στα επόμενα σαράντα χρόνια», είπε στο Ράδιο 9,84 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη ο επιστημονικός σύμβουλος του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης.
Υπενθυμίζεται πως σε έκθεσή της η Κομισιόν για το θέμα αναφέρει ότι απαιτείται εναρμόνιση του ασφαλιστικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητική βάση με ενιαίους κανόνες για όλους και κατάργηση των εξαιρέσεων, καλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να ανοίξει εκ νέου το ασφαλιστικό ώστε οι αλλαγές να εφαρμοστούν από 1/1/2015.
Συγκεκριμένα, οι συντάξεις, οι λοιπές παροχές, αλλά και τα όρια ηλικίας μπαίνουν στο στόχαστρο καθώς η τρόικα αξιώνει από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα που θα συγκρατούν τις συνταξιοδοτικές δαπάνες και θα διευρύνουν τη βάση των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι δανειστές υπενθυμίζουν την υποχρέωσή μας να εκπονήσουμε αναλογιστικές μελέτες στα ταμεία κύριας ασφάλισης έως το Σεπτέμβριο, για να κριθεί η βιωσιμότητα των ταμείων με δεδομένη τη μειούμενη κρατική χρηματοδότηση.
Στο μνημόνιο επισημαίνεται η ανάγκη για ευρύτερο πακέτο αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα προκειμένου να εξασφαλίζεται ανταποδοτικότητα και Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου