Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Αυξάνεται ο αριθμός των τζιχαντιστών εθελοντών στην Ευρώπη - ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Το Ποντίκι


του Ξενοφώντος Μπρουντζάκη

Φαίνεται πως το ευρωπαϊκό όραμα των μουσουλμανικών πληθυσμών της Ευρώπης, μετά την εμφάνιση των τζιχαντιστών, έχει ξεθωριάσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που μας έρχονται από διάφορες έρευνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτές οι έρευνες δείχνουν ότι πριν από μερικούς μήνες ο μέσος όρος ηλικίας που πείθονταν από τα κελεύσματα των ακραίων ισλαμικών οργανώσεων για επιστράτευση κυμαίνονταν από 18 έως και 29 ετών. Σήμερα, μετά την επέλαση των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, ο μέσος όρος ηλικίας των Ευρωπαίων μουσουλμάνων που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον στρατό έπεσε στα 15 έτη.

Εντυπωσιακό δε είναι το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός και των γυναικών που θέλουν να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών και να παντρευτούν μαζί τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα οι ευρωπαϊκές ισλαμικές οργανώσεις παρουσιάζουν μια αύξηση στις ακραίες συμπεριφορές σε σχέση με το παρελθόν.


Σε αυτή την ανησυχητική εξέλιξη σημαντικό ρόλο εν πρώτοις παίζει η κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση της ζωής των νέων κάτω από ιδιαίτερα σκληρές καταπιεστικές συνθήκες. Επίσης σημαντικό ρόλο στη δυσμενή αυτή εξέλιξη παίζει και η παρακμή των παιδαγωγικών αξιών, που έχει ως άμεση επίπτωση την υποχώρηση των πολιτισμικών ιδανικών του δυτικού πολιτισμού.

Η Ευρώπη χάνει τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της και εκεί βρίσκουν ανοιχτές τις πόρτες οι τζιχαντιστές για να εμπνεύσουν τους πλέον αφελείς και νέους ανθρώπους, χαρίζοντάς τους ένα φανατικό όραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου