Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ – Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση



ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

 ΟΜΙΛΗΤΕΣ
 Farid Fernández, Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα
Δημήτρης Καλτσώνης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
 Θεόδωρος Μαριόλης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Osvaldo J. Cobacho Martínez, Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα
                                                                                     ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών Δημήτρης Μπάτσης
ΠΜΣ Οικονομικής Επιστήμης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Σύλλογος Μαρξιστικής Σκέψης Γιάννης Κορδάτος

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, Ώρα: 18:30
Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ
Εναλλακτικές Μορφές Διεθνούς Οικονομικής Ολοκλήρωσης:
Η Εμπειρία της Λατινικής Αμερικής – Δέκα Χρόνια ALBA
 Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18.30, πραγματοποιείται, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ, εκδήλωση με θέμα: «Εναλλακτικές Μορφές Διεθνούς Οικονομικής Ολοκλήρωσης: Η Εμπειρία της Λατινικής Αμερικής».
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό, και οργανώνεται από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών Δημήτρης Μπάτσης, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Επιστήμη του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, και το Σύλλογο Μαρξιστικής Σκέψης Γιάνης Κορδάτος.
Αφορά σε οικονομικά, νομικά και πολιτικά ζητήματα εναλλακτικών, ως προς τις κυρίαρχες, μορφών διεθνούς οικονομικής ολοκλήρωσης, δίνοντας έμφαση στην «Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της Αμερικής μας» (Alianza Bolivariana para los Pueblos de Nuestra América – ALBA). H ALBA ιδρύθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2004 από τη Δημοκρατία της Κούβας και την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, και σήμερα, έπειτα από δέκα χρόνια, περιλαμβάνει εννέα χώρες της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, συνολικού πληθυσμού 70 εκατομμυρίων. Σύμφωνα με τις διακηρύξεις της, βασίζεται στον αντιπραγματισμό και στην αμοιβαία οικονομική βοήθεια, στοχεύοντας στην επαύξηση της κοινωνικής ευημερίας.
Στην εκδήλωση εισηγούνται οι πρέσβεις στην Ελλάδα Farid Fernández (Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας) και Osvaldo J. Cobacho Martínez (Δημοκρατία της Κούβας), και οι καθηγητές Δημήτρης Καλτσώνης (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Θεόδωρος Μαριόλης (Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο). Ο Θ. Μαριόλης  θα εστιάσει στο ζήτημα του διεθνούς εμπορίου σε συνθήκες «παγκοσμιοποίησης». Ο Δ. Καλτσώνης θα αναλύσει το συνταγματικό πλαίσιο των χωρών Βενεζουέλας και Κούβας, από την άποψη κατοχύρωσης της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Οι Farid Fernández και Osvaldo J. Cobacho Martínez θα εκθέσουν τις εμπειρίες των χωρών τους από την προ και μετά-ALBA εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου