Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Το πολιτικό σύστημα βουλιάζει στα σκάνδαλα και η χώρα αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία

kontranews

του Γιώργου Βάμβουκα
Η παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για δύο κακουργήματα στην ελληνική δικαιοσύνη, σχετικών με τις μίζες που πήρε από τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις offshore εταιρείες τις οποίες είχε σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού, πιστοποιούν το βούρκο στον οποίο κολυμπάει το εγχώριο κομματικό-πολιτικό κατεστημένο. Η περίπτωση του κ. Καρατζαφέρη αποκαλύπτει κάτι το οποίο οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ κάλλιστα γνώριζαν, ότι δηλαδή βουλευτές και στελέχη της αντιπολίτευσης τα παίρνουν και στο παρασκήνιο τα έχουν κάνει πλακάκια με το δικομματικό καθεστώς.
Άρα, όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος έλεγε ότι όλοι μαζί τα φάγαμε, εκτός από τον εαυτόν του, σίγουρα θα εννοούσε τους καρατζαφέριδες και τους τσοχατζόπουλους του κομματικού-πολιτικού κατεστημένου. Το εγχώριο πολιτικό σύστημα βουλιάζει στο βόρβορο, τα spreads των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται στα ύψη, το δημόσιο χρέος καλπάζει με τεράστιους διασκελισμούς, οι πολίτες δεινοπαθούν από τα χαράτσια, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας βράζει από αγανάκτηση, και παρ’ όλα αυτά, το δίδυμο Σαμαράς-Βενιζέλος είναι αγκιστρωμένο στην κυβερνητική εξουσία και το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η μάσα και η εξυπηρέτηση των ιδιοτελών συμφερόντων της πολιτικής-επιχειρηματικής νομενκλατούρας. 
Οι σκοτεινές δυνάμεις του δικομματικού κυβερνητικού ιερατείου, με την τυχοδιωκτική τους στρατηγική και τις αψυχολόγητες επιλογές τους, σπρώχνουν στον όλεθρο την εθνική μας οικονομία και τη χώρα στην καταστροφή. Τα συγκλονιστικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην εγχώρια πολιτική σκηνή, προμηνύουν κοσμογονικές πολιτικοοικονομικές εξελίξεις, ωθώντας την πατρίδα μας σε δύσβατα μονοπάτια. Οι υφιστάμενοι πολιτικοί θεσμοί δυσλειτουργούν, συντελώντας στην επιδείνωση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Οι σάπιες ρίζες των πολιτικών θεσμών, καθιστούν τη δικομματική κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα πρωταρχικά αίτια που προκαλούν με την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους, τη διαιώνιση της δημοσιονομικής-οικονομικής κρίσης. Σε συνθήκες κομματικής διαφθοράς και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, το κολοσσιαίο δημόσιο χρέος συνθλίβει την ελληνική κοινωνία και η χώρα πορεύεται στο άγνωστο. Για τον κοινό νου, τα καταιγιστικά γεγονότα πολιτικών σκανδάλων, που συντελούνται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, ήταν αναμενόμενα. Ωστόσο, αυτό το οποίο είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και άκρως επικίνδυνο για τις τύχες της χώρας, είναι ότι το κομματικό-πολιτικό σύστημα εξουσίας είναι εντελώς ανίκανο, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα. 


Η υστερόβουλη στρατηγική της κυβέρνησης, με νοθευμένα δημοσιονομικά-εθνικολογιστικά στοιχεία, να επιχειρηματολογεί από τις αρχές του 2013, ότι, τα Δημόσια Οικονομικά βελτιώνονται, τα χειρότερα έφυγαν και τα καλύτερα έρχονται, η χώρα σύντομα φεύγει από τα μνημόνια και θα δανείζεται από τις διεθνείς αγορές όσα κεφάλαια θα απαιτούν οι χρηματοδοτικές της ανάγκες, η εθνική οικονομία προδιαγράφει ήδη αναπτυξιακή τροχιά, κ.λπ., είχαν ως οικτρό αποτέλεσμα, αυτές οι ψευδολογίες να γίνουν μπούμερανγκ, με συνέπεια τα spreads των ελληνικών κρατικών ομολόγων από τις αρχές Οκτωβρίου, να είναι καθηλωμένα πάνω από τις 720 μονάδες βάσης. Σε συνθήκες διαφθοράς και εκμαυλισμού του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου, το μέλλον της χώρας προδιαγράφεται αβέβαιο. Γυρίσαμε στην άνοιξη του 2010, παραμονές διασωλήνωσης της χώρας με το μνημόνιο, με πολύ χειρότερη όμως τη δημοσιονομική κατάσταση. Η οικονομία που είναι καθηλωμένη στον πάτο του βαρελιού και τα πολιτικά σκάνδαλα ξεφυτρώνουν σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Οι ευθύνες της δικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ χαρακτηρίζονται εγκληματικές και οπωσδήποτε θα πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες. Αυτό το οποίο όμως προκαλεί αβεβαιότητα και φόβο για το μέλλον της χώρας, είναι η σαπίλα που εκτός από το δικομματικό καθεστώς, διαποτίζει όλο και περισσότερο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου