Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμείτε ναι ή όχι ρήξη με το δικομματικό καθεστώς;

kontranews


του Γιώργου Βάμβουκα
Αν η αντιπαρΑθεση μεταξύ τρόικας και δικομματικής κυβέρνησης είναι αληθινή και δεν υποκρύπτει επικοινωνιακές σκοπιμότητες, τότε οι κάλπες για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών ενδέχεται να στηθούν παραμονές Χριστουγέννων. Παρ’ όλα αυτά, στη σημερινή επιφυλλίδα, θα σας διηγηθώ ένα συμβάν, που με αφορά άμεσα, για να αντιληφθείτε τις βρώμικες μεθόδους, που χρησιμοποιούν οι χαφιέδες του πολιτικού κατεστημένου, όταν στοχοποιώντας κάποιον μη αρεστό, προσπαθούν με ανέντιμους τρόπους να τον πλήξουν ηθικά.
Προχθές ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, επανακυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα κείμενο, με τίτλο “Απαραίτητες οι Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία”. Το κείμενο αυτό υπογράφεται από 489 καθηγητές πανεπιστημίου, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στη θεσμοθέτηση του νόμου Διαμαντοπούλου. Αρκετοί φίλοι, με ενημέρωσαν ότι στον κατάλογο των  πανεπιστημιακών, συμπεριλαμβάνεται και ο υποφαινόμενος, γεγονός που υποδηλώνει ότι κάποιο κάθαρμα του πανεπιστημιακού κατεστημένου, ύπουλα και δολίως έβαλε το όνομά μου στη συγκεκριμένη λίστα. Προσωπικά ήμουν και εξακολουθώ να είμαι ενάντιος των νόμου Διαμαντοπούλου.
 Όποιος γνωρίζει “πρόσωπα και πράγματα” στα ενδότερα των ελληνικών πανεπιστημίων και δεν είναι ταγμένος στο σύστημα της δικομματικής μάσας, θα παρατηρούσε ότι όλα, μα όλα, τα ονόματα που περιέχονται στη συγκεκριμένη λίστα, είναι καρεκλοκένταυροι του δικομματικού καθεστώτος και αρκετοί εξ αυτών υπηρετικό προσωπικό με αριστερή προβιά. Δηλαδή, είναι εγκάθετοι και σφουγγοκωλάριοι του δικομματικού καθεστώτος, που εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται και θα ανατρέψει, αν και όταν, γίνει κόμμα εξουσίας.

Πασιφανές είναι ότι η αρθρογραφία μου στην Kontranews και η έντονη κριτική που ποικιλοτρόπως ασκώ στο δικομματικό καθεστώς, ενοχλεί “κάποιους” και γι’ αυτό προσπαθούν να πλήξουν με αήθεις πρακτικές την ακεραιότητά και την αξιοπρέπειά μου. Όταν στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε δεύτερο κόμμα και η χώρα προετοιμαζόταν για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα και σχηματίσει κυβέρνηση, στις άμεσες προτεραιότητές του θα είναι η άμεση απόσυρση του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/2011). Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σήμερα με το ενάμιση πόδι στην κυβερνητική εξουσία και θα πρέπει να προσέξει για να μην γίνει η Δαμανάκη και η Ρεπούση της αριστεράς. Με το σχολιασμό δύο μόνο ονομάτων, που βρίσκονται στους 489 πανεπιστημιακούς της λίστας, θα γίνει κατανοητό τι ακριβώς εννοώ. Το ένα όνομα είναι της κυρίας Λούκας Κατσέλη (Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και το άλλο του κυρίου Αποστόλη Φιλιππόπουλου (Καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ), αμφότεροι υπέρ του νόμου Διαμαντοπούλου.
Η κ. Κατσέλη είναι γνωστή θεσιθήρας του δικομματικού κατεστημένου, καθότι στο παρελθόν επί ΠΑΣΟΚ υπήρξε πρόεδρος του ΚΕΠΕ, βουλευτής, υπουργός, κ.λπ. 
Από την άλλη μεριά, στον περίγυρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), ο κ. Φιλιππόπουλος είχε τη φήμη του αριστερού, φανατικού οπαδού του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο κύριος, από αριστερός συριζαίος, γίνεται το 2008 οικονομικός σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, υποκαθιστώντας τη συνάδελφό του καθηγήτρια κ. Ελένη Λουρή, η οποία από οικονομική σύμβουλος του κ. Καραμανλή, μεταπήδησε τον Ιούνιο του 2008 στο θώκο της υποδιοικήτριας στην Τράπεζα της Ελλάδας. Η κ. Κατσέλη διαπραγματεύεται σήμερα τη συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φιλιππόπουλος μάλλον θα ξανάβαλε την προβιά του αριστερού και θα αναμένει στο ακουστικό του. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει με τους αριστερούς του γλυκού νερού;

Με τη Ρεπούση, την Κατσέλη, τον Μίμη Ανδρουλάκη και τους ψευτοαριστερούς του πανεπιστημιακού κατεστημένου; Αυτό είναι το αριστερό-πατριωτικό ήθος που οραματίζεται ο κ. Τσίπρας και η αριστερή πλατφόρμα του κ. Λαφαζάνη; Με τα αριστερόστροφα σκουριασμένα ρουλεμάν της ντόπιας νομενκλατούρας και με τις συνδιαλλαγές με το δικομματικό καθεστώς που προτείνει ο κ. Παπαδημούλης, θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις βαθιές τομές και θα προκαλέσει τις μεγάλες θεσμικές ανατροπές; Ένα και ένα κάνουν δύο. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμείτε ναι ή όχι ρήξη με το δικομματικό κατεστημένο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου