Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Τροφή Για Σκέψη


Του Παναγιώτη
Οικονομόπουλου
·               Ο βαθμός αδικίας που έχει επιβληθεί με την μνημονική πολιτική και η ανισότητα των μέτρων που έχουν εκτελεστεί είναι χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας που επιστρέφει στην βαρβαρότητα και τον αυταρχισμό μιας εξουσίας που εφαρμόζεται σε βάρος των πολιτών και υπέρ των προνομιών μιας ολιγαρχίας των τραπεζών και του κεφαλαίου! Η "απελευθέρωση" που ευαγγελίζονται δεν είναι τίποτε λιγότερο από την δυνατότητα των ολίγων να εκμεταλλευτούν τους πολλούς και να μετατρέψουν την υπόνοια δημοκρατίας σε πραγματικότητα δεσποτισμού με βάση την στρεβλή κατανομή της εισοδηματικής δύναμης!
·               Όπως έχω αναλύσει στις εργασίες μου περί συμπεριφοράς, η αναγνώριση της αγνοίας, σαν παράγοντα περιορισμού της απόφασης των μονάδων συμπεριφοράς, προκαλεί σε αυτές όχι μονό την αντίδραση αναζήτησης αλλά κατά την διάρκεια της διαδικασίας αναζήτησης, επιπρόσθετα και δισταγμό τοποθέτησης!
·               Γενικά έχουμε μια τάση υποκατάστασης της δημοκρατικής νομιμότητας με την τεχνοκρατική και σε Ευρωπαϊκό αλλά και σε τοπικό επίπεδο με τις διαφορές ανεξάρτητες αρχές! Η δημοκρατία στην Ευρώπη είναι ένας διωκόμενος θεσμός έχει μετατραπεί σε τεχνοκρατική αριστοκρατία η οποία όμως δεν εκφράζει και υποστηρίζει την άριστη γνώση και την ορθολογική εκτίμηση αλλά την ιδεοληψία που βασίζεται σε ιδιωτικό συμφέρον και την αγνοία της πραγματικότητας. Η τεχνοκρατική νομιμότητα έχει μια τάση προς την αυταρχική διακυβέρνηση και τον αποκλεισμό των ευθυνών προς τις ανάγκες του δήμου των πολιτών που αντικαθίσταται με το ενδιαφέρον ικανοποίησης συγκριτικών παραγόντων με οικονομικό πλεονέκτημα και δύναμη με βάση την ποσοτική μεγάθυμη των χρηστικών προτιμήσεων!
·               Δυστυχώς σπεύδουν ακόμη και αριστερίζοντες/ετερόδοξοι οικονομολόγοι, όπως ο Λαπάτσας και ασπάζονται την προπαγάνδα των ελλειμματικών, στρεβλωμένων και προσωρινών στοιχείων του ΑΕΠ 3 τρίμηνου για να συμπεράνουν ότι η ύφεση τερματίστηκε. Λάθος όπως έχω εξηγήσει σε προηγούμενα σχόλια μου γιατί η ύφεση έχει μετατραπεί σε στασιμότητα ύφεσης αντί αυξανομένη ύφεση και αυτή η πραγματικότητα δεν αλλάζει την ανάγκη εγκατάλειψης της πολίτικης λιτότητας και χρηματοδότησης των κρατικών και ιδιωτικών επενδύσεων μέσω της έκδοσης τοπικού νομίσματος , της αναδιάρθρωσης και επανόδου της παράγωγης, η δε μείωση/αναδιάρθρωση του χρέους ενώ είναι απαραίτητη δεν είναι ικανή από μονή της για έξοδο από την ύφεση και βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας. Ιδίως αν το κρατικό και ιδιωτικό χρέος μετατραπεί σε χρέος τοπικού νομίσματος με χαμηλό τοπικό επιτόκιο και όλοι αυτοί που λένε ότι αυτό δεν γίνεται τους απαντώ όχι μονό ότι γίνεται αλλά και υπάρχουν παραδείγματα στην οικονομική ιστορία και μάλιστα προετοιμάζεται τώρα στην Αργεντινή!.

·               Αυτοί που γνωρίζουν την δυναμική της μακροοικονομικής πολίτικης, καταλαβαίνουν ότι όταν η δημοσιονομική πολιτική ενός κράτους εξαρτάται από την κεφαλαιαγορά για την χρηματοδότηση της είναι σαν μην υπάρχει σαν υποστήριξη της οικονομίας που βρίσκεται σε κυκλική διακύμανση, ύφεση αλλά και ανάπτυξη μέσω κρατικών επενδύσεων, καθότι η κεφαλαιαγορά επιβάλει λιτότητα ώστε να πληρώνονται τα τοκοχρεολύσια! Οι "τεχνοκράτες" της συγκυβέρνησης και της τρόικας δεν το αντιλαμβάνονται η/και κάνουν ότι δεν το αντιλαμβάνονται! Αυτό όμως ποτέ θα το καταλάβουν οι "οικονομολόγοι" του ΣΥΡΙΖΑ;
·               Κάποιοι απορούν γιατί ο Έλληνας δεν πιστεύει στον εαυτό του! Πως να πιστέψουν οι Έλληνες στον εαυτό τους όταν οι άθλιοι της συγκυβέρνησης και των εμετικών ΜΜΕ προπαγανδίζουν κάθε μέρα τον φόβο και την υποταγή στους ξένους δανειστές; Όταν διπλά μας τόσοι Έλληνες πεινάμε, οι νέοι ξενιτεύονται και τόσοι αυτοκτονούν; Όταν η φορολογία, η ανεργία και η μείωση μισθών και συντάξεων έχουν τόσους γονατίσει; Όταν η ιδιοκτησία ακινήτων διώκεται, η αρρώστια θερίζει, η άδεια δεν έχει δάσκαλους και η δημόσια περιουσία που ανήκει στην τωρινή και μελλοντικές γενεές ξεπουλιέται; Όταν ο Έλληνας μειώνεται σε ράγιας τι να πιστέψει πλέον στο παρόν που τον έχουν καταδικάσει; Το μονό που του μένει και αυτό που πρέπει να κάνει είναι να επαναστατήσει για να πιστέψει σε ένα καλύτερο μέλλον!
·               Για όσους δεν το είδαν το επαναλαμβάνω! Είναι τελείως βλακώδες το επιχείρημα ότι αν μια επιχείρηση μπορεί να απολύει με ευκολία θα προσλαμβάνει με ευκολία! Ο μόνος λόγος που ζητεί αυτήν την ευκολία είναι για να μπορεί να πιέζει τους μισθούς προς τα κάτω και να προστατεύει τα κέρδη της από διακυμάνσεις της ζήτησης μεταφέροντας τον κίνδυνο στην πλάτη των εργαζομένων!
·               Τι θλιβερό κατάντημα για τον Έλληνα να κάθετε σαν σκλάβος με τις ώρες για να πληρώσει όχι μονό έναν καταχρηστικό και αντισυνταγματικό φόρο αλλά για να τον πληρώσει θα στερηθεί αγαθά καθημερινότητας και επιβίωσης! μα τόσο ράγιας κατάντησε Ο Έλληνας από τον φόβο του; Τι μέλλον έχει ένας λαός που αποτελείται από τέτοια ανθρωπάκια; Σκληρά τα λόγια και τα λέω με πόνο ψυχής αλλά δυστυχώς είναι αληθινά! Αντίρρηση; Μα τι να πείτε περισσότερο από αυτό που κάνατε σήμερα! και αν με ρωτάτε, ΝΑΙ δεν τον πλήρωσα!!!
·               Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κατατίθεται μια μαζική αγωγή κατά του κράτους την οποία θα υπογράψουν όσοι θέλουν, όχι με την χρονοβόρα διαδικασία απόδειξης της αδυναμίας πληρωμής αλλά την αντισυνταγματικότητα του ΕΝΙΑ! Οι δικηγόροι που είναι για αυτό, και ας πληρώσουμε σαν συμμετέχοντες ένα μικρό πόσο ο καθένας! Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται κατά του ΕΝΙΑ γιατί δεν απαντούν σε αυτήν την πρακτική πρόταση, αντί τις εκκλήσεις για ατομικές ενδικοφανείς προσφυγές κλπ;

Κάποιοι με ρωτούν γιατί γράφω σχόλια σαν "Τροφή για Σκέψη". Η απάντηση είναι ότι αυτό που μπορώ μόνος να κάνω είναι να δίνω τροφή για σκέψη που σαν διατροφή θα ενεργοποιήσει όλους μας για δράση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου