Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Τα κυβερνητικά κουτσαβάκια μπέρδεψαν τις κόκκινες με τις ροζ γραμμές

kontranews

του Γιώργου Βάμβουκα
Η δικομματική κυβέρνηση το παίζει δύσκολη στους τροϊκανούς. Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και τα καθεστωτικά κανάλια, διαρρέουν ότι το δίδυμο Σαμαράς-Βενιζέλος, έχουν βάλει κόκκινες γραμμές στην τρόικα και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω σε τέτοια θέματα, όπως η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ελληνικό δημόσιο σε 100 δόσεις, το νέο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα, τα όρια συνταξιοδότησης, τις παραμετρικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, κ.λπ. Αξιοσημείωτο είναι ότι η τρόικα απέστειλε ηλεκτρονική επιστολή (email) στο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, στην οποία περιλαμβάνονται 19 προαπαιτούμενα για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου και τεχνοκρατών της τρόικας.
Η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να έχει λήξει έως τις 8 Δεκεμβρίου 2014, δηλαδή την ημερομηνία σύγκλισης του Eurogroup, όπου και θα οριστικοποιηθεί η δέσμευση της Ελλάδας με το νέο μνημόνιο στα πλαίσια του προγράμματος “Ενισχυμένη Εποπτεία με Πιστωτική Γραμμή” (Enhanced Conditions with Credit Line-ECCL). Η εφαρμογή του νέου μνημονίου από την Ελλάδα, θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου του 2015.
Τις τελευταίες μέρες στα πολιτικά παρασκήνια του δικομματικού καθεστώτος, συζητείται το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών πριν τα Χριστούγεννα. Οι παλικαράδες της δικομματικής κυβέρνησης, αφήνουν να εννοηθεί ότι αν η τρόικα απορρίψει τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση, θα στηθούν κάλπες και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο θα σηκώσουν τα λάβαρα του αντιμνημονιακού αγώνα.

Η παραφροσύνη και η προπαγάνδα τους δεν έχει όρια. Θέτουν κόκκινες γραμμές, αυτοί που πήραν το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 126% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) το 2009 και το εκτόξευσαν σε 179% το 2014. Βάζουν κόκκινες γραμμές αυτοί, που με την ανερμάτιστη και ανεγκέφαλη οικονομική πολιτική τους, προκάλεσαν την ελάττωση του πραγματικού ΑΕΠ κατά -29,5% την περίοδο 2008-2014.
Βάζουν κόκκινες γραμμές, οι μεγάλοι οικονομολόγοι του δικομματικού καθεστώτος, που την περίοδο 2008-2014 εκτόξευσαν το ποσοστό ανεργίας από 7,6% σε 27% και εξανάγκασαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να μεταναστεύσουν σε άλλες πατρίδες. 
Οριοθετούν κόκκινες γραμμές, αυτοί που με τις αποτυχημένες μνημονιακές πολιτικές τους, επέφεραν την απαξίωση των περιουσιακών στοιχείων όλων των Ελλήνων και από πάνω χαρατσώνουν τα σπίτια και τα χωράφια μας, που ούτε για ένα κομμάτι ψωμί δεν μπορούμε πλέον να πουλήσουμε. Θέτουν κόκκινες γραμμές, αυτοί που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, προκαλώντας έτσι τη μείωση του πραγματικού μας εισοδήματος τουλάχιστον -50% κατά την περίοδο 2009-2014.

Βάζουν κόκκινες γραμμές, τα κουτσαβάκια του κομματικού-πολιτικού κατεστημένου, που παίρνουν τις μίζες και τα θαλασσοδάνεια, εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό με μεγαλόστομες ψευτομαγκιές κατά της τρόικας. Βάζουν κόκκινες γραμμές, αυτοί που κατέβασαν τα βρακιά τους στην Τουρκία και αφήνουν τα πολεμικά της πλοία να κάνουν κρουαζιέρες στα χωρικά μας ύδατα. Διαισθάνομαι ότι τα παλικαράκια του δικομματικού καθεστώτος μπέρδεψαν τις κόκκινες με τις ροζ γραμμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου