Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Δουλεύουν το κόσμο σε Ελλάδα και Κύπρο με Επικοινωνιακά Τρικ για τις ΑΟΖ

Νέα Κρήτη


Kουραστική και αντιπαραγωγική και αυτή η εβδομάδα σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα ενώ στη Κύπρο τα καρδιακά επεισόδια ακολουθούν το ένα μετά το άλλο.
Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Εποχή διαφωτισμού σε όλο το κόσμο για την ΑΟΖ της Κύπρου, της οποίας κανείς δεν γνωρίζει την έκταση γιατί δεν έχει οριοθετηθεί ενώ στο συμβούλιο των αρχηγών των κομμάτων της Κύπρου έγινε μεγάλος αγώνας για να μη γίνει. Το εργοστάσιο LNG που δεν θα γίνει στη Κύπρο στερώντας τη απο θέσεις εργασίας και τεχνολογία ανάπτυξης, η παραγωγή ακριβού LNG στην Αίγυπτο η οποία δήθεν δεν έχει τόσο φυσικό αέριο όσο χρειάζεται και έτσι θα πρέπει να εισάγει απο τη Κύπρο σε χαμηλή τιμή, η πτώση της τιμής του πετρελαίου για να γειτνιάσει αυτήν του LNG που προωθεί η Ελλάδα του φορολογικού παράδεισου των εφοπλιστών, η ακριβή τιμή της μονάδας των ΑΠΕ και ο πόλεμος εναντίον των ΑΠΕ απο τον εθνικό εργολάβο που διαθέτει ορυχεία λιγνίτη αλλά των εφοπλιστών μέσα απο τα ΜΜΕ, τα δήθεν συμβόλαια που έχει το ΥΠΕΚΑ απο τα οποία θα προκύψουν κέρδη της τάξης του  50% για την Ελλάδα, η φερόμενη παράδοση της ασφάλειας και διαχείρισης των Κυπριακών οικοπέδων στο Ισραήλ και πολλά άλλα ήταν ανάμεσα σε όσα κωμικοτραγικά ακούστηκαν…
Οι ΗΠΑ με τη σειρά τους για πρώτη φορά ζητούν την απόσυρση του Βarbaros που συνεχίζει να κάνει έρευνες μέσα στη Κυπριακή ΑΟΖ. Δεν μάς λένε όμως ποιά είναι αυτή η Κυπριακή ΑΟΖ και δεν εξηγούν γιατί δεν αφήνουν την Κύπρο να κάνει τα εξής πράγματα:
να ανακηρύξει την ΑΟΖ και τη υφαλοκρηπίδα της συνολικά με γεωγραφικές συντεταγμένες σταλμένες στον ΟΗΕ, όπως πρέπει να γίνει και δεν έχει γίνει.
να κατασκευάσει εργοστάσιο LNG ή έστω να έχει ένα πλοίο που να υγροποιεί φυσικό αέριο απο αγωγό που θα φτάνει σε αυτή.

να εξοπλιστεί με ότι πυραύλους και αντιεροπορικά χρειάζεται για να υπερασπίζεται την ΑΟΖ της

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση ξεκινά…
Τα θέματα αυτά αφορούν και την Ελλάδα κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο αγρονόμος του ΥΠΕΚΑ με τη πρώην υπάλληλο της Schlumberger κάνουν επικοινωνιακή επίθεση στην αλήθεια μιλώντας για μεγάλα κέρδη απο τους υδρογονάνθρακες τη στιγμή που στη Βουλή τα συμβόλαια μιλούν  για 20 % + 5 % φορολόγηση ενώ στη Κύπρο για ΜΗ φορολόγηση! Στη στροφή της επικοινωνιακής τους επίθεσης στην αλήθεια ζητούν απο τις εταιρείες να συντάξουν τα συμβόλαια που θα ήθελαν να υπογράψουν για να κάνουν εξόρρυξη υδρογοναθράκων στην Ελλάδα ή τη Κύπρο, κάτι που θα δημιουργήσει προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού απο την ΕΕ. Φυσικά, το ΥΠΕΚΑ δεν αναφέρεται στο θέμα της διπλής φορολόγησης και τη προσπάθεια των ΗΠΑ, της ΕΕ αλλά και άλλων δυνάμεων να διατηρήσουν ολόκληρη τη  Μεσόγειο σε καθεστώς χωρίς ΑΟΖ για λόγους όπως,
την ευκολότερη διακίνηση της πειρατίας και των μεταναστών αλλά και το μή έλεγχο της διακίνησης γενικώς
την φορολογική απόδοση κερδών των εταιρειών που εξορύσσουν υδρογονάνθρακες σε υπεραταλντικές χώρες ή σε offshore
την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων των επι το πλείστον ισλαμικών Αφρικανικών χωρών στην θάλασσα απο εταιρείες που δεν θα χρειάζεται να δίνουν λογαριασμό σε κανένα αφού τις εξορρύξεις τους τις κάνουν σε διεθνή ύδατα και τη προστασία των επενδύσεων μπορεί να την έχουν απο παραπλέοντα ΝΑΤΟικά πλοία κλπ.
την συνεκμετάλλευση σε διεθνή ύδατα απο χώρες μέσω καταλλήλων συμβολαίων ή μέσω επικαλυπτομένων ΑΟΖ (μια νέα ιδέα που τέθηκε χτές στο τραπέζι γιατί τις άλλες τις έχω κάψει). Μια ανακήρυξη με γεωγραφικές συντεταγμένες στον ΟΗΕ των ΑΟΖ Ελλάδας και Τουρκίας όπου θα υπήρχε επικάλυψη ενός μέρους τους ή μερών τους, άνετα θα επέτρεπε κάτι τέτοιο ή θα απαγόρευε μέ ένα μνημόνιο την εκμετάλλευση τους στις κοινές περιοχές.
Νέο παραμυθάκι - υποκατάστατο της αλήθειας, για να μη μιλούν για την ακήρυχτη ΑΟΖ…
Στην επικοινωνιακή επίθεση στην αλήθεια προστέθηκε και η δημοσίευση στην εφημερίδα της ΕΕ απο το ΥΠΕΚΑ της προκήρυξης των οικοπέδων στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα αφού τα οικόπεδα παραμένουν προκηρυγμένα σε διεθνή ύδατα ενώ η δημοσίευση δεν αφορά τη θέση επι του θέματος της ΕΕ. Αστειάκια που μπορούν να βρούν ευήκοα ώτα μόνο σε συλλόγους κυριών…
Δέστε και τη κορνίζα της δημοσίευσης για να αντιληφθείτε το δούλεμμα που πέφτει.

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση απέναντι στην ουσία και ο πόλεμος συμφερόντων
Η Γερμανία εν τω μεταξύ φαίνεται ότι ετοιμάζεται για μια  αντεπίθεση εναντίον του ντόπιου κατεστημένου, που απειλεί με τα κατάλληλα βύσματα για μια επιστροφή στη δραχμή (δεν παίρνω θέση υπέρ ή κατά σε αυτό αλλά έχω σοβαρή άποψη για το θέμα συτό όπως και για το τί είναι ανάπτυξη). Θύμα ο Καρατζαφέρης και στο βάθος ο Λάτσης που κέρδισε τελικά την επένδυση στο Ελληνικό, κατά την οποία τα κέρδη του πρώτου χρόνου αποπληρώνουν τα σταδιακό ποσό που θα πρέπει να αποπληρωθεί σε βάθος συγκεκριμένου χρόνου, που σίγουρα θα ξεπερασθεί κατά την Ελληνική παράδοση. Πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλα θύματα. Αυτό που διερωτάται κάθε Έλληνας είναι αν πίσω από ένα πολιτικό σαν τον Καρατζαφέρη θα μπορούσε να κρύβεται ένας Λάτσης τότε ποιός θα μπορούσε να κρύβεται πίσω απο πολιτικούς σαν το Σαμαρά και το Βενιζέλο…
Η επικοινωνιακή αντεπίθεση όμως δεν σταματάει εδώ. Μετά το έργο για τα μάτια της στεθεροποίησης της απόδοσης των ΑΠΕ μέσω μπαταριών αποθήκευσης μεγάλης ισχύος, που ανακοινώθηκε απο το ΥΠΕΚΑ όπως και τις παράνομες προκηρύξεις οικοπέδων σε διεθνή ύδατα, σε χώρο δηλαδή στον οποίο η Ελλάδα δεν έχει καμμία κυριαρχία, έγινε και ένα συνέδριο για την Ενέργεια και της διαχείρηση τους που δεν συζητήθηκαν ούτε τα υδροηλεκτρικά ούτε η γεωθερμία.
Και μόνο το γεγονός ότι η όσοι ασχολούνται με τη γεωθερμία είναι μηχανικοί πετρελαίου μπορεί να δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Ερωτήματα όμως υπάρχουν και στη προϊστορία αυτών που σήμερα μιλούν απο τα ΜΜΕ για τους υδρογονάνθρακες.
Είναι άδικο ας πούμε να διερωτούνται κάποιοι δημοσιογράφοι για την ακεραιότητα μιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ (δεν στηρίζω κανένα κόμμα), που εργάστηκε για λίγο για την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός παρότι  τη κατηγορούσε και να μη διερωτώνται που έχουν εργασθεί προηγουμένωνς αυτοί που χειρίζονται ή μιλούν για το μεγαλύτερο πλούτο της χώρας, τους υδρογονάνθρακες.
Είναι γνωστό π.χ. ότι η Πρόεδρος της κρατικής, Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΑΕ έχει εργασθεί στη Schlumberger που κατά σύμπτωση έχει επιλεχθεί απο τη κυβέρνηση (με τη σιωπηρή συμμετοχή της αντιπολίτευσης) σαν στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας στο θέμα των υδρογοναθράκων και εμφανίζεται να συμμετέχει σε πολλά consortium απο εταιρείες που έχουν αναλάβει εξορύξεις μέχρι τώρα. Η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ απόντα. Είναι παρόντα μόνο όπουθ χρειάζεται και όταν χρειάζεται…
Ας μη μιλήσω για το γεγονός ότι μία μόνο εταιρεία, η PGS κάνει μετρήσεις σεισμικών σε όλη την εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ χωρίς τα αποτελέσματα να μπορούν να ελεγχθούν απο κανένα. Και σε αυτή την ιστορία η Ελλάδα βλέπει το τυρί να τρώγεται μέσα από το πιάτο της. Ας μη μιλήσω ακόμη για δημοσιογράφους που έχουν εργασθεί σε εταιρείες πετρελαίων…
Είχαμε και μια επικοινωνιακή παρουσία στα ΜΜΕ υπέρ του καλωδίου που θα συνδέσει το Ισραήλ με τη Κύπρο, αφού κάηκε το μόνο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας που είχε. Δυστυχώς το θέμα των καλωδίων και του ποσού των ηλεκτρικών απωλειών το γνωρίζω. Οι απώλειες λόγω μεταφοράς θα μπορούσαν να δίνουν με κάποιες προυποθέσεις τιμή κιλοβατώρας χαμηλότερη της τιμής του εισαγόμενου LNG απο την Αίγυπτο στη Κύπτο (έχουμε μετατροπή του φυσικού αερίου,  διαχείριση πυρηνικών αποβλήτων, καθαρισμό του και συμπίεση ή υγροποίηση του, μεταφορά που προσαυξάνουν τη τιμή σαν δευτερογενές προϊόν). Τη μεταφορά ενέργειας με καλώδιο απο Ισραήλ σε Ελλάδα δεν τη βλέπω συμφέρουσα για το καταναλωτή.
Ο μόνος που κάνει σοβαρή αντιπολίτευση σε αυτή τη χώρα είμαι μόνο εγώ! Οι άλλοι που είναι; Aνεβοκατεβάζουν  ιστοσελίδες ή κρεμάνε κάθε δέκα λεπτά στα μανταλάκια των ιστολογίων ευχολόγια και καρτούλες για ανύπαρκτες επι της ουσίας ΑΟΖ;
Οι παράπλευρες απώλειες στο κρεββάτι του πόνου και οι νέες ευκαιρίες…
Μέσα στα άλλα εμφανίστηκε και η Γιάννα Αγγελοπούλου που γονάτισε τη χώρα κάνοντας στην Ελλάδα τους Ολυμπιακούς αγώνες, την ώρα που αυτή δανειζόταν δις ευρώ για να ταίζει Golden Βoys και να πριμοδοτείς άγονες επενδύσεις φίλων.
Προσφορά γνώσης και εμπειρίας σε επενδύσεις, όπως και μαθήματα επικοινωνίας απο το Ίδρυμα Clinton  πρόσφερε σύμφωνα με τα γραφόμενα των ΜΜΕ η κ.Αγγελοπούλου στον αδαή Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του κάτι στο οποίο δεν διαφωνώ ότι χρειάζεται. Αυτό όμως αφορά και τα άλλα κόμματα αλλά κατά τη γνώμη μου και την ίδια, αφού ακόμη και για να "κλάσει" η κυρία αυτή την εποχή των Ολυμπιακών αγώνων προσλάμβανε σύμβουλο.
Φυσικά, ζήτησε ανταλλάγματα όπως τη φαρδειά καρέκλα του Προέδρου της Δημοκρατίας ή τη θέση του ενεργού Αντιπροέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή την ιδέα που πρότεινε η κ.Αγγελοπούλου στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι σαν ιδέα ευρίσκει εφαρμογή και στη Κύπρο, που όπου ψάχνουν για "σοφοϋς" να αναλάβουν την κατεύθυνση της κυβέρνησης σε τεχνολογικά θέματα όπως τους υδρογονάνθρακες, κάτι σαν το μοντέλο που εφάρμοσε ο ΓΑΠ (ακόμη και υπο την αιγίδα του ΟΗΕ).
Εγώ νομίζω ότι ένας μόνο και καλός "σύμβουλος" για Ελλάδα και Κύπρο φτάνει αλλά να είναι Πρωθυπουργός και όχι κάτι λιγότερο. Αλλοιώς το δράμα τους δυστυχώς θα συνεχίζεται μέχρι να πέσουν όλοι…
Σε αυτή τη τραγική κατάσταση που επικρατεί με τις ανασφάλειες, ψυχολογικές και "άλλες" να αυξάνουν, είναι λογικό οι αδελφοί Ψυχάρης και Μπόμπολας να απηυδούν. Ο μικρός Ψυχάρης μάλιστα βλέποντας τέτοια κονιορτοποίηση απο το Σαμαρά και το Ποτάμι να συναντάει το Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ αποφάσισε να αποχωρήσει απο τη πολιτική την οποία αίφνης ανακάλυψε. Στις πρεσβείες που ήταν πρίν  η ΕΥΠ έτρωγε παστίτσιο φαίνεται.
Φτάνοντας στο δια ταύτα, θέλω να ξέρετε πως η τεχνολογία καθορίζει τις λύσεις σε πολλά προβλήματα και δεν υπάρχει κάποιος να με αντιμετωπίσει σε ένα θέμα που γνωρίζω καλά. Θα ύπάρξουν ένδοξες στιγμές γελοιοποίησης για όποιον ανέβει στην εξουσία. Η λύση είναι μονόδρομος…
ΥΓ. Update στο άρθρο αυτό πρέπει να αναμένεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου