Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Νέα Κρήτη



«Απογοήτευση εντός της Ευρωπαϊκής Ζώνης η στάση της ίδιας στο Κυπριακό έναντι της προκλητικότητας της Άγκυρας, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ήμασταν καλύτερα Ελλάδα και Κύπρος έξω από τους πολιτικούς Μηχανισμούς της Ευρώπης», είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου Κώστας Μαυρίδης.
Εντωμεταξύ σαφή ένδειξη της ανειλικρίνειας της ελληνικής πλευράς στη διαδικασία που συνεχίζεται από το 2008 σχετικά με το Κυπριακό, χαρακτήρισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποχωρήσει από τις συνομιλίες.
Στην Αθήνα τη Δευτέρα και ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης για να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός των ενεργειών Αθήνας-Λευκωσίας, ώστε να υπάρξει κοινή αντίδραση στις μεθοδεύσεις της Άγκυρας, η οποία φαίνεται ότι θα επικεντρωθεί στην επίρριψη ευθυνών για την εμπλοκή στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου