Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Το μέλλον αβέβαιο και η πατρίδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας

kontranews

Του Γιώργου Βάμβουκα
Οι σκοτεινές δυνάμεις του δικομματικού κυβερνητικού ιερατείου, με την τυχοδιωκτική τους στρατηγική και τις αψυχολόγητες επιλογές τους, σπρώχνουν στον όλεθρο την εθνική μας οικονομία και τη χώρα στην καταστροφή.
 Τα συγκλονιστικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην εγχώρια πολιτική σκηνή, προμηνύουν κοσμογονικές πολιτικοοικονομικές εξελίξεις, ωθώντας την πατρίδα μας σε μια νέα επώδυνη χρεοκοπία.
Οι υφιστάμενοι πολιτικοί θεσμοί δυσλειτουργούν, συντελώντας στην επιδείνωση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Οι σάπιες ρίζες των πολιτικών θεσμών, καθιστούν την δικομματική κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα πρωταρχικά αίτια που προκαλούν με την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους, την διαιώνιση της δημοσιονομικής-οικονομικής κρίσης. Σε συνθήκες απαξίωσης του κομματικού-πολιτικού συστήματος, το κολοσσιαίο δημόσιο χρέος συνθλίβει την ελληνική κοινωνία και η χώρα πορεύεται στο άγνωστο, με συντροφιά τους πάτρωνες των προστάτιδων δυνάμεων.
Για έναν ανιδιοτελή και αμερόληπτο κοινό νου, τα καταιγιστικά γεγονότα που συντελούνται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας ήταν αναμενόμενα. Ωστόσο, αυτό το οποίο είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και άκρως επικίνδυνο για τις τύχες της χώρας, είναι ότι το κομματικό-πολιτικό σύστημα εξουσίας είναι εντελώς ανίκανο, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Όσοι έχουν στοιχειώδεις γνώσεις Δημοσίων Οικονομικών, από την άνοιξη του 2013 διαπίστωναν από την μηνιαία εξέλιξη των κύριων δημοσιονομικών δεικτών, ότι, στο άμεσο μέλλον θα μπορούσε να εκδηλωθεί σοβαρό πιστωτικό γεγονός και η χώρα μας να οδηγηθεί σε εξαναγκαστική χρεοκοπία. Τα κάλπικα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών περί της ύπαρξης πρωτογενών πλεονασμάτων, ναρκοθετούσαν τα spreads των ελληνικών κρατικών ομολόγων και ήταν βέβαιο 100% ότι κάποια στιγμή, οι διεθνείς χρηματαγορές θα αντιδρούσαν αρνητικά στον εμπαιγμό της δικομματικής κυβέρνησης.
Όταν την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014, το ελληνικό δημόσιο υπό τη μορφή των πιστωτικών εσόδων, δανείστηκε από τις διεθνείς αγορές και την τρόικα, το εξωφρενικό ποσό των 95 δις ευρώ (€), είναι δυνατόν οι ξένοι πιστωτές να μην αντιλαμβάνονται ότι οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Χαρδούβελης και σία, τους κοροϊδεύουν με τον κουφιοκέφαλο ισχυρισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων; Είναι δυνατόν ο κρατικός προϋπολογισμός να είναι πλεονασματικός, όταν το δημόσιο χρέος αυξάνει και ουδείς γνωρίζει την αξία των swaps, που έχουν συνάψει με γύπες ξένους πιστωτές, οι παρακεντέδες του υπουργείου Οικονομικών; 
Η υστερόβουλη στρατηγική της κυβέρνησης, με νοθευμένα δημοσιονομικά-εθνικολογιστικά στοιχεία, να επιχειρηματολογεί από τις αρχές του 2013, ότι, τα Δημόσια Οικονομικά βελτιώνονται, τα χειρότερα έφυγαν και τα καλύτερα έρχονται, η χώρα σύντομα φεύγει από τα μνημόνια και θα δανείζεται από τις διεθνείς αγορές όσα κεφάλαια θα απαιτούν οι χρηματοδοτικές της ανάγκες, η εθνική οικονομία προδιαγράφει ήδη αναπτυξιακή τροχιά, κ.λπ., είχαν ως οικτρό αποτέλεσμα αυτές οι ψευδολογίες να γίνουν μπούμερανγκ και να εκτοξεύσουν τις τελευταίες μέρες τα spreads πάνω από τις 600 μονάδες. Αναμφίβολα το μέλλον είναι αβέβαιο. Η πτώχευση της χώρας σχεδόν βέβαιη.

 Γυρίσαμε στο φθινόπωρο του 2009, με πολύ χειρότερη όμως τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και μια οικονομία που είναι καθηλωμένη στον πάτο του βαρελιού. Οι ευθύνες της δικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ χαρακτηρίζονται εγκληματικές και οπωσδήποτε θα πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου