Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

"Τα πιο σκληρά μέτρα έχουν μετατεθεί για το 2015" (Ηχητικό)

Νέα Κρήτη


Τα λάθη της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής από τους συγκυβερνώντες ενόψει της σημερινής συνάντησης των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, λίγο πριν την έναρξη του νέου κύκλου συνομιλιών με τους τροικανούς, επισήμανε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο πανεπιστημιακός και μέλος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λαπατσιώρας.
«Σήμερα πληρώνουμε την έλλειψη ενιαίας και σταθερής πολιτικής», είπε ενδεικτικά.«Δεν έπρεπε να έχουμε υποχωρήσει σε μία σειρά από σημαντικά θέματα. Και τα δύο μαζί έδωσαν τη δυνατότητα στη διεθνή αγορά να συμπεριφέρεται έτσι όπως καταγράφεται σήμερα», πρόσθεσε.
«Εκτιμώ», επισήμανε, «πως τα πιο σκληρά μέτρα για πολιτικούς λόγους έχουν μετατεθεί για το 2015. Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που θα ζητούσε από τους δανειστές και εταίρους θα ήταν το "πάγωμα" κι όχι η διαγραφή για 10 χρόνια τόκων και τοκοχρεολυσίων των μέχρι σήμερα δανείων προκειμένου αυτά να μεταφερθούν ως πόροι στην παραγωγική ανάπτυξη της χώρας ώστε να αυξηθεί το ΑΕΠ κι άρα η εξυπηρέτηση του χρέους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου