Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Καραγκούνης για Προέδρος της Δημοκρατίας!

sentragoal


του Κώστα Καίσαρη
Η Δημοκρατία θωρακίζεται. Η Δημοκρατία πλέον δεν αστειεύεται. Στον νέο Ποινικό Κώδικα μπαίνει διάταξη που προβλέπει ποινή ισόβιων δεσμών για όποιον τολμήσει να προσβάλλει το πολίτευμα. Ειδικά μέσω του ίντερνετ που είναι ο κατεξοχήν χώρος ασυδοσίας.
Την ίδια ώρα η ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει ξεπεράσει τις μεταγραφές του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Ο ένας μετά τον άλλον πετάνε ονόματα στο τραπέζι: Κουβέλης. Και γιατί ο Κουβέλης και όχι η Μαρία Δαμανάκη; Και γιατί η Δαμανάκη κι όχι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος; Και γιατί ο Νίκος Κωνσταντόπουλος κι όχι ο Γιώργος Καραγκούνης (φωτό) λέω εγώ.
Ο Ν. Κωνσταντόπουλος έχει υπηρετήσει έστω και για λίγο τον θεσμό του προέδρου του Παναθηναϊκού. Σαν εκλεκτός του Τζίγγερ. Εμείς δεν είμαστε που λέμε ότι πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές και όχι οι παράγοντες;
Αν δηλαδή κάποιος υποστηρίξει στα σοβαρά την υποψηφιότητα του Γιώργου Καραγκούνη, κινδυνεύει να τιμωρηθεί για προσβολή του πολιτεύματος με ισόβια κάθειρξη; Οτι διακωμωδεί τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας;
Αν δηλαδή, αντί για τη Μαρία Δαμανάκη, υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Εφης Θώδη, θα θεωρηθεί σαν σαμποτέρ του πολιτεύματος; Και εν πάση περιπτώσει, εάν πάμε σε πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού, γιατί ο Κωνσταντόπουλος κι όχι ο Πατέρας που έχει πάρει και νταμπλ;

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι προτάσεις της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς. Οπως υπάρχει εξωκοινοβουλευτική αριστερά, έτσι υπάρχει πλέον και η εξωκοινοβουλευτική δεξιά. Το ΛΑΟΣ. Ο Κωστής (και όχι Κώστας) Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ έκανε ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση επί του θέματος.
Αφού τόνισε ότι ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε, μίλησε για πρόσωπα-σύμβολα, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Σταύρος Ξαρχάκος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε «συγκεκριμένες προσωπικότητες». Οπως ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο Γιάννης Μαρίνος και ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς. Σχετικά με τον Γ. Παλαιοκρασσά, καλά να είναι ο άνθρωπος, το ευχάριστο είναι ότι βρίσκεται ακόμα εν ζωή.
Ο Γιάννης Μαρίνος με το κομοδινί μαλλί έχει το πλεονέκτημα ότι έχει διατελέσει ευρωβουλευτής και στέλεχος του ΔΟΛ. Μ' αυτή τη λογική, ωστόσο, τα ίδια ακριβώς προσόντα διαθέτει και ο Μανώλης Μαυρομμάτης, γνωστός και ως Μανόλο. Νέος είναι, σχεδόν συνομήλικος δηλαδή του Μίκη Θεοδωράκη, πολύγλωσσος είναι, θα δώσει ένα κύρος στον θεσμό. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους μουσικούς, δεν θα ήταν κακή ιδέα ο υπερκομματικός Βασίλης Παϊτέρης.
Να δείξει στην πράξη η Ελλάδα ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον ρατσισμό. Ενας Ρομά στην κορυφή της πυραμίδας του πολιτεύματος. Να σοβαρευτούμε όμως, όπως τόνισε ο Κωστής Αϊβαλιώτης. Σε κάθε περίπτωση, δηλαδή, δεν είναι δυνατόν να παίζεται η κολοκυθιά: Μαρκεζίνης, Διαμαντούρος. Πικραμένος, Αρβελέρ, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να φτάνει μέχρι και τον Μάικ Δουκάκη. Ευχάριστο και για τον εν λόγω κύριο ότι βρίσκεται ακόμα εν ζωή.
Να μη μας διαφεύγει ωστόσο ότι ενδιαφέρον έχει δείξει και η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. Που είναι μάλιστα υπεράνω χρημάτων. Ούτε τον μισθό των 350.000 ευρώ τον χρόνο θα εισπράττει ούτε θα έχει ανάγκη τα 4 εκατομμύρια γιούρο που στοιχίζει στο Δημόσιο η Προεδρία της Δημοκρατίας σε ετήσια βάση. Θα τα βάζει όλα από την τσέπη της. Σ' αυτή την κατεύθυνση δεν θα ήταν κακή ιδέα να βγει η θέση του Προέδρου σε πλειστηριασμό. Οσες κυρίες του καλού κόσμου έχουν αυτήν τη φιλοδοξία, να τη διεκδικήσουν. Κι όποιος σύζυγος δώσει τα περισσότερα, να κάνει αυτό το σημαντικό δώρο στη συμβία του. Οπως πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ, να βγει στο σφυρί η Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτά.
Η κρίση αυξάνει τα λαµόγια σαν τις µύγες τον Αύγουστο
ΠΕΝΙΑ τέχνας κατεργάζεται. Αετονύχηδες, λαµόγια και απατεώνες υπήρχαν σ' αυτόν τον τόπο ανέκαθεν. Είναι λογικό όµως µε την κρίση να αυξηθούν. Με γεωµετρική πρόοδο. Οταν ο άλλος είναι ρέστος και δεν έχει πού την κεφαλή κλίναι, θα ψάξει να βρει τρόπο για να τη βγάλει. Και δεν λέµε γι' αυτούς που κάνουνε µπούκες σε τράπεζες, µαγαζιά και σπίτια µε Καλάζνικοφ. Λέµε για τα λαµόγια που κλέβουνε µε το στόµα.
Με το χαµόγελο. Βρίσκουν τρόπους να ψειρίζουν τους αφελείς. Πάντα υπάρχουν κορόιδα που είναι ευκολόπιστα. Οτι αυτός που είναι απέναντί τους είναι ιδιαίτερος υπουργού, που θα τους διορίσει την κόρη. Οτι είναι εφοριακός που θα κάνει τα στραβά µάτια και πάει λέγοντας.
Μαϊµού αστυνοµικοί που επίσης θα κάνουνε δήθεν τα στραβά µάτια, όπως και µαϊµού γιατροί. Οπως ένας στην Κατερίνη, που είχε στήσει ιατρείο σε αυτοσχέδια αποθήκη στο σπίτι του και δεχόταν ασθενείς! Εκανε εξετάσεις, γνωµατεύσεις κι έγραφε φάρµακα. Και ρίχνοντας µάλιστα και τις τιµές, είχε κάνει καλή πελατεία. Μέχρι βέβαια που έγινε τσακωτός. Ολα αυτά άλλωστε δεν έχουν µεγάλη διάρκεια. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όποιος είναι ρέστος και στεγνός θα σπάσει το κεφάλι του να βρει µια µηχανή για να κονοµήσει. Η κρίση αυξάνει τα λαµόγια σαν τις µύγες τον Αύγουστο.
Βγήκαν κι αυτοί στους δρόµους και βρίζουν αυτούς που έγλειφαν
ΕΧΕΙ ο καιρός γυρίσµατα. Παραδοσιακά, κάθε χρόνο η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης µετατρέπεται σε πεδίο µάχης. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός ανεβαίνει να µιλήσει και στους δρόµους παίζεται το παιχνίδι κλέφτες κι αστυνόµοι: Αντιεξουσιαστές, συνδικαλιστικές οργανώσεις, φοιτητές, Αρειανοί, ΠΑΟΚτσήδες, Ηρακληδείς κατά περίπτωση κ.λπ. κάνουν διαδηλώσεις και αποδοκιµάζουν την κυβερνητική πολιτική. Στο ποδόσφαιρο οι µετακινήσεις οπαδών είναι σε απαγόρευση. Ειδικότερα σε ντέρµπι φωτιά ανάµεσα σε οµάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Οταν παίζουν δηλαδή ΠΑΟΚ-Ολυµπιακός ή ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, δεν είναι δυνατή η µετακίνηση οπαδών από την Αθήνα. Αντίθετα, η µετακίνηση διαδηλωτών είναι καθ' όλα νόµιµη. Πούλµαν από την Αθήνα, λοιπόν, θα αναχωρήσουν το πρωί του Σαββάτου για τη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει µε δηµοσιογράφους, από τα γραφεία της Ενωσης Συντακτών στην Ακαδηµίας. Τα πούλµαν τα βάζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της πρώην ΕΡΤ.
Κι εδώ είναι που όπως είπαµε έχει ο καιρός γυρίσµατα. Για δεκαετίες ολόκληρες οι δηµοσιογράφοι-παπαγαλάκια της ΕΡΤ (φωτό) αποθέωναν τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς. Ολων των κυβερνήσεων. Αυτούς δηλαδή που τους διόριζαν. Ακόµα και στη σκληρή εποχή του µνηµονίου, η ΕΡΤ το ίδιο βιολί βάραγε. Και πιο χοντρά. Και πιο ξετσίπωτα µάλιστα. Μέχρι που ήρθε και η δικιά τους η σειρά. Να κλείσει το µαγαζί της ΕΡΤ και να τους πετάξουνε στον δρόµο. Κι έτσι βγήκαν κι αυτοί στους δρόµους και βρίζουν αυτούς που έγλειφαν.
EΡΩΤΗΣΗ
Το επόµενο ανέκδοτο, µετά την «παρέµβαση Σηµίτη στην κρίση του ΠΑΣΟΚ», ποιο είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου