Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Το Ελληνικό, το Παραλιακό Μέτωπο,το ΤΑΙΠΕΔ - και το χιούμορ

kontranews

Δεν πρόλαβε να “πέσει” η είδηση ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο - σε Κλιμάκιο, είναι αλήθεια: παρευθύς επιδιώχθηκε να περάσει το ζήτημα στην Ολομέλεια με αίτηση ανάκλησης ... - φρέναρε την σύμβαση παραχώρησης για την ανάπτυξη του Ελληνικού, με Lamda Development και όσους σταδιακά προσέρχονται στο σχήμα, (Al Maabar του Αμπου Ντάμπι, Κινεζική Fosun), και πύκνωσαν οι επισημάνσεις/διευκρινήσεις: “Τυπικοί και τεχνικοί” οι λόγοι που οδήγησαν (μετά από 5 μήνες, βέβαια μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού) το Ελεγκτικό Συνέδριο να πει το “Οχι” στην σύμβαση για το  Ελληνικό. Συνεπώς η ουσία δεν έχει κριθεί, συνεπώς “θα δούμε!”.
του Αντώνη Παπαγιαννίδη
 Εξάλλου, αντίστοιχο μπλοκάρισμα είχε υπάρξει, επισημάνθηκε, με τα 28 ακίνητα του Δημοσίου που δόθηκαν sale-lease back στην Πανγαία, ή παλιότερα με την Κασσιόπη, πιο πρόσφατα με το Παλιούρι.... Συνεπώς και πάλι “θα δούμε”! Η λεπτομέρεια ότι το ΤΑΙΠΕΔ μερίμνησε να έχουμε (πάλι) διαγωνισμό με έναν (1) φιναλίστ, ελάχιστα κινεί την προσοχή, πλέον: αναμενόμενα πράγματα!
Έχει ενδιαφέρον αυτή η πτυχή, καθώς μάλιστα έρχεται μετά δυο-τρεις βδομάδες περίπου βομβαρδισμού της επικαιρότητας με ωραιότατα σχεδιάσματα και εικόνες και βίντεο (“τα μακέττα” κατά Σημίτη) από το πώς το Ελληνικό θα βάλει την κοσμοπολίτικη Ελλάδα/την Αττική στο δεύτερο ήμισυ του 21ου αιώνα κλπ. Έχει επίσης ενδιαφέρον καθώς, άμα δεν επικυρωθεί σε επίπεδο Ελ. Συνεδρίου η υπόθεση, δεν υποστασιοποιείται καν η σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με Λάτση και λοιπούς - σύμβαση που συνολικά την αρνείται η πλευρά ΣΥΡΙΖΑ. (Που “έχει” πλέον την Περιφέρεια, πράγμα το οποίο κάτι σημαίνει από πλευράς αδειοδοτήσεων. Έχει και κάποιαν επιρροή στους Δήμους της Παραλιακής...). Σημειωτέον ότι το Η΄ Κλιμάκιο του Ελ. Συνεδρίου δεν υπεισήλθε στην ουσία - ΑΛΛΑ καθώς στο τέλος της αρνητικής του απόφασης σημειώνει ότι το ΤΑΙΠΕΔ μετέβαλε όρους του Διαγωνισμού μετά στο μέσον της διαδικασίας (οπότε όσοι απεχώρησαν νωρίτερα, βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση), ενώ επιπλέον η Πρόεδρος του Κλιμακίου κατακεραυνώνει το ότι δεν υπήρξε σοβαρή αποτίμηση είτε της αξίας της “Ελληνικόν ΑΕ”, είτε των ακινήτων, σαν να δημιουργεί μια πελώρια τρύπα για την συνέχεια.

Α, ναι, και πώς αντέδρασε η Κυβέρνηση; Ανήγγειλε ότι... το ίδιο αυτό ΤΑΙΠΕΔ ξεκινάει τώρα τις διαδικασίες για την παραχώρηση ολοκλήρου του Παραλιακού Μετώπου. Κάποιος έχει προφανώς αίσθηση του χιούμορ!
 Πριν κλείσουμε αυτό το σημείωμα να προσθέσουμε και μια παράπλευρη είδηση, απο κάποια χιλιόμετρα παραπέρα: η άλλη σύμβαση, απο Εθνική Τράπεζα και ΤΑΙΠΕΔ μαζί, για τον Αστέρα, στο ΑραβοΤουρκικό επιχειρηματικό συγκρότημα Jermyn Street δέχεται πλέον ένα δεύτερο κύμα προσφυγών περιοίκων, με την συνήθη πρακτική όπου το ΣτΕ παγώνει ο,τι κινείται. Να δούμε που θα βγει πέρα όλη αυτή η ιστορία (μετεκλογικά υποθέτει κανείς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου