Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Στο μισό το οικογενειακό επίδομα

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Μειωμένο κατά 50% θα λάβουν οι περίπου 300.000 δικαιούχοι το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ, λόγω του περιορισμού των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας
Το επίδομα καταργείται από την 1η Ιανουαρίου του 2015.
Με τα νέα δεδομένα, για ένα παιδί η ειδική παροχή από τα 98 ευρώ μειώνεται στα 49 ευρώ, για 2 παιδιά από 295 στα 147 ευρώ, και για τρία παιδιά από 707 ευρώ στα 332.
Υπενθυμίζεται ότι το οικογενειακό επίδομα χορηγείται σε όσους ασφαλισμένους του ΙΚΑ δεν μπορούν να το λάβουν με βάση τη συλλογική ή την κλαδική ή την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπόκεινται, στον επαγγελματικό κλάδο που δραστηριοποιούνται. Το ποσό που χορηγείται διαφοροποιείται ανάλογα με τα παιδιά του κάθε δικαιούχου. Η χορήγησή του γίνεται μία φορά τον χρόνο και έως τώρα ο Οργανισμός φρόντιζε να το δίνει στους δικαιούχους, τμηματικά κατά το β’ εξάμηνο κάθε έτους. Φέτος όμως, θα το λάβουν μειωμένο στο μισό, με βάση τις περικοπές που αποφασίστηκαν.

Λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, υποχώρησε κατά το ήμισυ η εισφορά που κατέληγε στη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας. Το υπουργείο Εργασίας δεν έχει ακόμα αποφασίσει οριστικά τι θα γίνει με το συγκεκριμένο επίδομα, αν δηλαδή θα βρεθούν κονδύλια για να συνεχίσει να χορηγείται στις περίπου 30.000 γυναίκες που έγιναν πρόσφατα μητέρες και λαμβάνουν τη συγκεκριμένη παροχή, ή εάν θα το περικόψει ή εάν θα το καταργήσει.

Στο dikaiologitika.gr  αναφέρονται οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την λήψη του οικογενειακού επιδόματος  του ΟΑΕΔ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου