Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΜΙΚΡΗ ΒΟΥΛΗ

iskra



Του ΣΤΑΘΗ*
Ανθολόγιον Μωρολογίας. Πάλι η κυρία Βούλτεψη! Ετσι όμως δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αν μάλιστα εφαρμόσει η Σοφία εναρμονισμένες πρακτικές με τον Αδωνις, το «Ανθολόγιον Μωρολογίας» θα μονοπωληθεί. Θα πουλάμε την μπαρούφα τρία ευρώ τη λέξη και θ’ αρχίσει να μας τρέχει ο κυρ Γιακουμάτος για αισχροκέρδεια.
Δεν αισχροκερδούμε, σιορ Γεράσιμε! εκκλησία κλέβουμε: είπε η κυρία Βούλτεψη για «ένοπλες συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ - αν εννοούσε η Σοφία τις ρουκέτες που αμολάνε ενίοτε ορισμένοι ΣΥΡΙΖαίοι (όπως κάθε άνθρωπος), δεν έχει άδικο! Ομως η κυρία Βούλτεψη έχει κόψει κάθε σχέση με το χιούμορ (και το χιούμορ της) απ’ όταν έγινε η Μαινόμενη των Πάνελ, για να γίνει στη συνέχεια Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαμαρά - Μέρκελ - Βενιζέλου - Τζαμτζή (όχι απαραιτήτως μ’ αυτήν τη σειρά σπουδαιότητος). Επομένως και συνεπώς όταν η κυρία Βούλτεψη ομίλησε για «ένοπλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» ομιλούσε σοβαρά, δηλαδή με το στόμα του κ. Σαμαρά, το στόμα του κ. Βενιζέλου και τον στόμα του κ. Τζαμτζή, οι οποίοι, ως γνωστόν, μόνον σοβαρά ομιλούν.
Σοβαρά ομιλεί ο κ. Σαμαράς όταν λέει ότι δεν θα λάβει «νέα μέτρα», σοβαρά ο κ. Βενιζέλος όταν λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, σοβαρά και ο κ. Τζαμτζής όταν λέει ότι αν δεν φθηνύνει το γάλα ο Γεράσιμος, θα πάει ο ίδιος να πνιγεί σε μια θάλασσα γιαούρτι. Πέραν αυτής της σοβαρότητος, εκείνο που με ανησυχεί στη διατύπωση της Σοφίας είναι ότι ομίλησε για «ένοπλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ», άρα οι συνιστώσες αυτές είναι περισσότερες της μίας, πιθανόν δύο. Συνεπώς, με βάση τη θεωρία των «δύο άκρων» (Σαμαράς Απαντα, απ’ τον πρώτο τόμο έως τον τελευταίο) και τα δύο άκρα βρίσκονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ένοπλη συνιστώσα Ρόζα Εσωτερικού και η ένοπλη συνιστώσα Ρόζα Εξωτερικού. Επιτέλους ο κύκλος της θεωρίας των δύο άκρων τετραγωνίστηκε και η αλήθεια βγήκε στο φως: Πίσω απ’ τον κ. Τσίπρα κρύβεται ο κ. Λαφαζάνης, πίσω απ’ τον κ. Λαφαζάνη ο κ. Παπαδημούλης κι όλοι μαζί πουλήσανε στον κ. Λάτση το Ελληνικό.

Ομως, όταν η κυρία Βούλτεψη, δηλαδή ο κ. Σαμαράς, δηλαδή η κυρία Μέρκελ, ομιλεί για «ένοπλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ», δεν μπορεί να μην παίρνει τον εαυτόν της στα σοβαρά. Στην ουσία δηλώνει ότι ο κ. Τσίπρας ηγείται κόμματος που στους κόλπους του ενδημούν ένοπλες ομάδες - άρα πρέπει να συλληφθεί. (Αυτήν την παράμετρο του θέματος επεσήμανε ο εκλεκτός συνάδελφος και φίλος κ. Τάσος Παππάς απ’ την «Εφημερίδα των Συντακτών» κι έχει απόλυτο δίκιο.) Ως τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - πρώην Μπαλτάκου μπουζουριάζει συστηματικώς και σαλαμοειδώς τη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα την άνοδο των ποσοστών της. Γιατί να αδικείται ο ΣΥΡΙΖΑ; Ή το ΚΚΕ ή όποιο άλλο κόμμα; Ολοι τα ποσοστά τους θέλουν να ανεβάσουν, όλους να τους μπουζουριάσει η κυρία Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και το συνταγματικό τόξο από Βενιζέλο έως Λοβέρδο!
Ζούμε στιγμές μεγάλης δόξας. Ο κ. Χαρδούβελης συγκρούεται με τους Τροϊκανούς - αχός βαρύς ακούγεται, κορκόδειλος βρυχάται / Μεϊμαράκης χάνεται, Μεϊμαράκης πάει / Κοκκινοπάνος φώναξε Κόκκινος Πάνος λέει / κοιτάτε, ωρέ, τ’ αντίπερα, κοιτάτε, ωρέ, τα πέραν. / Και αν ιδείτε Σαμαρά, του παίρνω το κεφάλι (απόσπασμα απ’ το γνωστό δημώδες «η Γκόλφω της επόμενης μέρας». Καλό Σαββατοκύριακο, κυρίες και κύριοι, οι προτάσεις για το δημοψήφισμα συνωστίσθηκαν στη Βουλή, αλλά δεν συναθροίσθηκαν. Νο problem! έχουμε καιρό! ώς το τέλος της χρόνιας πρέπει να πληρώσουμε 11 δισεκατομμυριάκια σε φόρους και ώς τον Σεπτέμβριο έχουμε να εκπληρώσουμε όσα προαπαιτούμενα γουστάρει η Τρόικα για να μη μείνει λίθος επί λίθου, του Κίτσου η μάνα κάθονταν στην άκρη στο ποτάμι / και το ποτάμι μάλωνε και το λιθοβολούσε. / Ποτάμι για σιγάλεψε, δεν είναι εδώ το Σούλι / Εδώ είναι η Μικρή Βουλή, το Θερινό Τμήμα / με τα σαράντα δυο σήμαντρα, τη Βούλτεψη καμπάνα. / ΣΥΡΙΖΑ, ρίξε τ’ άρματα, Ταμήλος σε προστάζει!.. (επίσης δημώδες, αλλά του δημοτικού - τι να κάνουμε; έχει και η εκ του προχείρου ποίηση τα όριά της). Ομως, ειρήσθω εν παρόδω, ενθυμείσθε που ο κ. Γεωργιάδης έκοβε τις φλέβες του (των ασθενών τις φλέβες έκοβε ο πανάσχετος) ότι με την πολιτική του θα μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων; Βεβαίως! Ανέβηκαν κατά 29%! (ΕΛΣΤΑΤ). Θα πάθει τίποτα ο κ. Γεωργιάδης που βγαίνει βροντωδώς ψεύτης; Οχι! Οι καρκινοπαθείς παθαίνουν και θα πάθουν, όχι ο ξυλοσχίστης. Αλλά τέτοιους έχουμε αρχιερείς! κυβερνούν διά της μπαρούφας και του ψεύδους. Χάριν εκείνων που πλουτίζουν απ’ τη φτώχεια μας. Αυτές είναι οι όντως «ένοπλες συνιστώσες» του ακροδεξιού νεοφιλελεύθερου συστήματος Σαμαρά, αυτές είναι που έκοψαν μισθούς και συντάξεις, που έκλεισαν μαγαζιά και κατάσχουν σπίτια, «ένοπλες συνιστώσες» είναι αυτές που οδήγησαν, οδηγούν και θα οδηγήσουν συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία,«ένοπλες συνιστώσες» είναι οι σμπίροι τους στα ΜΜΕ που σιγοντάρουν τέτοιες πολιτικές, όπως κι εκείνοι που αβαντάρουν τους Δυνατούς να βουτήξουν τους γιαλούς, να λεηλατήσουν τη χώρα και τις ζωές των ανθρώπων.
Μικρή Βουλή, μεγάλα λόγια. Μικρή Ελλάδα, μεγάλα εγκλήματα.
Α! και μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τις καθαρίστριες, απεργούν ακόμα! Σαν χορός αρχαίας τραγωδίας μάς στοιχειώνουν, δεν ρίχνουν τ’ άρματα οι κυράδες, καθαρίστε τες, ωρέ αλητήριοι ολετήρες, να τελειώνουμε...
*Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου