Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Αφιερωμένο στους θριαμβολογούντες για την έκδοση ομολόγου 2.5 δισ. ευρώ με 5%

eastrunner

Αφιερωμένο  στους θριαμβολογούντες για την έκδοση ομολόγου 2.5 δισ. ευρώ με 5%
Στους θριαμβολογούντες για την έκδοση ομολόγου 2.5 δισ. ευρώ με 5% στη αγορά κεφαλαίου τους εξηγώ τα εξής απλά! Ο δανεισμός με 5% όταν ο λόγος χρεους είναι 175% σημαίνει ότι ο λόγος χρέους για κάθε ευρώ πρόσθετου δανεισμού με αυτό το επιτόκιο, χωρίς αύξηση του ΑΕΠ, αυξάνει κατά 8% ετησίως με την αποπληρωμή αυτών των τόκων.
Αν μάλιστα συγκρίνουμε αυτόν τον δανεισμό του 5% με τον δανεισμό από την τρόικα με 2%, τότε ο λόγος χρέους χωρίς αύξηση του ΑΕΠ ανεβαίνει ετησίως κατά 5% για κάθε ευρώ πρόσθετου δανεισμού!
Τέλος η έκδοση με βάση το Αγγλικό δίκαιο περιορίζει τις δυνατότητες αναδιάρθρωσης αυτού του ομολόγου αλλά και δημιουργεί αρνητικό προηγούμενο και για τις τυχόν μελλοντικές εκδόσεις! Μπράβο λοιπόν στα ξεφτέρια της κυβέρνησης που θριαμβολογούν λογά βλακείας!!!!!


Οι διάφοροι προπαγανδιστές της κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι αλλαγή “κλίματος” είναι η συνταγή της ανάκαμψης! Δεν εξηγούν όμως πώς αυτό το κλίμα έχει οικονομικό αποτέλεσμα και αυξάνει τις δαπάνες και επενδύσεις, όταν το διαθέσιμο εισόδημα είναι σε συνεχή πτώση, η ανεργία είναι στα ύψη, οι εξαγωγές μειώνονται, η περιουσιακή κατάσταση των Ελλήνων έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή και οι τράπεζες δεν δανείζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου